EKONOMİ - 26 Eylül 2016 Pazartesi 15:57

Şişecam, TSE ile stratejik işbirliği protokolü imzaladı

A
A
A
Şişecam, TSE ile stratejik işbirliği protokolü imzaladı

Türkiye’nin önemli kuruluşlarından biri olan Şişecam,üretim standardını yükseltmek ve daha kaliteli hale getirmek amacıyla TSE ile stratejik işbirliği protokolü imzaladı.

Türkiye’nin önemli kuruluşlarından biri olan Şişecam, milli standardizasyon ve uygunluk değerlendirme kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü(TSE) ile yapacakları stratejik işbirliği ile ilgili protokol imzaladı. İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Condrad Otel’de gerçekleşen protokolün imza törenine TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz ile Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ve iki kuruluşun yetkilileri katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yapılan işbirliği ile ilgili bilgi verdi. Yapılan protokolün önemine dikkat çeken Kırman, “Bu işbirliği bizim 13 ülkede 44 tesiste sürdürmekte olduğumuz üretimden daha yaygın yeni ürünlerde ve bunun bileşkelerinde yeni standardizasyonların oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Ekonomi anlamında standardizasyonun yararları anlamında hepimiz bilgi sahibiyiz. Bu anlamda da büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Üretimde üretim kayıplarının azaltılmasında verimlilikte kalitenin yükseltilmesinde tüketicilerin daha iyi ürünlerden yararlanmasında bu standardizasyon büyük katkı sağlayacak ve yapacağımız bu protokolle bunu geliştirmek hepimiz açısından büyük bir verimlilik sonucunu doğuracak inancındayız. Hiç şüphesiz bütün bunlar ülke ekonomisine katkıda bulunacaktır” dedi.

İmza töreninde konuşan Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sebahattin Korkmaz, “Dünyada önde gelen uluslararası şirketimiz olan Şişecam bu anlamda hedefleri olacak olan firmalarımıza örnek olacak diğer yandan da standardizasyon ve uygunluk değerlendirmesinin işyerleri ve işletmelerle nasıl bir arada nasıl kullanabileceğine örnek teşkil edecek diye ümit ediyorum. Biz Türk Standartları Enstitüsü olarak artık dünya standartlarına uygun üretim yapmaktan ziyade dünya standartlarına katkı sağlamak ve dünya standartlarını geliştirme anlamında bir pozisyon almak istiyoruz. Böylesi devasa kuruluşların işbirliği içinde olması gelecekte Türkiye’nin dünyada gelişmiş ülkeler arasına girmesinde önemli adım olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Şişecam ile TSE arasında üretim verimliliğini ve kalitesini artırmak, üretim standartlarını yükseltmek amacıyla yapılan stratejik işbirliği protokolü imzalandı. Sonrasında ise TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, Ahmet Kırman’a hediye taktim etti.

Mustafa Bakırhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.