GÜNDEM - 22 Temmuz 2017 Cumartesi 13:30

'Şoför Nebahat'e son yolcuğuna uğurlanıyor

A
A
A
'Şoför Nebahat'e son yolcuğuna uğurlanıyor

Şoför Nebahat karakteri ile tanınan Sezer Sezin için Teşvikiye Cami’nde cenaze töreni düzenleniyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Sezer Sezin’in cenaze namazı Teşvikiye Cami’ne kılınıyor. Şoför Nebahat karakteri ile tanınan ve birçok sinema filminde rol oynayan Sezin’in kızları Ayşegül İlsever ve Sevgi Yegenoğlu namaz öncesi taziyeleri kabul etti. Sinema camiasında tanınan yüzlerin katıldığı namaz sonrası Sezin’in cenazesi Feriköy mezarlığına defnedilecek.

Cenaze namazına katılan ünlülerden Aydemir Akbaş, Sezin’in komşusu olduğunu ifade ederek, “Her dışarı çıktığımda onunla karşılaşırdım. Bana sinemayı sorardı. Geçen gün çıktım baktım camları açık ama tuhaf bir şekilde hepsi açıktı. Sonra eşimi aradım. Camları açık Sezer ablanın dedim. Eyvah dedi git kapıcılara sor dedi. Onlar da bana dedi ki ‘Abi Sezer Abla’yı kaybettik’. Dünya şekeriydi. Sinemanın kahrını çekmiş insanlardı anlatamam” dedi.

“Onu bize bıraktığı değerler ile anacağız”

Cenazeye katılan oyunculardan Göksel Arsoy ise sevdiği birisini kaybettiğini söyleyerek, “Çok sevdiğim bir insandı bunu gönülden kalpten söylüyorum. Bir kere en büyük özelliği çok pozitif bir insandı hep gülerdi hep sempatikti hep iyiydi. Onunla vakit çok iyi geçiyordu. Son günlerinde onu ziyaret etmek istiyordum ama bir türlü ayarlayamadık kısmet olmadı. Fakat o Şoför Nebahat filmi ile meşhur oldu ve hala bu kadar yıl geçmesine rağmen öyle hatırlanıyor. Onun yerine o rolü hiç kimse onun kadar güzel oynayamadı Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Sanatçı Hülya Koçyiğit ise Türk sinemasının başarılı bir oyuncusu olduğunu belirterek, “Türk sinemasının Türk halkının başı sağ olsun çünkü o Türkiye’de sinemayı başlatan öncü bir kadındı. Sadece çok iyi bir oyuncu değil aynı zamanda bir yapımcı ve girişimciydi. Türk sinemasına çok değerli yönetmenler kazandırdı. Büyük bir dev sanatçıydı aslında kaybettiğimiz. Onu özlemle anacağız. Ben hayatım boyuncu onun yaptığı işleri çok heyecanla izledim. Benim için önder lider oldu. En son ziyaret ettiğimde gözlerinin içi parlıyordu. Onu çok iyi görmüştüm. Ama hayat hepimizin başına gelecek ölüm en büyük gerçeğimiz. Onu bundan böyle bize bıraktığı değerler ile anacağız” şeklinde konuştu. 

Alper Korkmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlisli öğrencilerin 8 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK), Bitlis’teki Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından hazırlanan 8 projeyi kabul etti. Bitlis’te eğitim veren Ahmet Eren BİLSEM öğrencileri, Van’da yapılacak olan Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK) Ortaokullar Arası Proje Yarışmasına 8 proje ile katılamaya hak kazandı. Van’da önümüzdeki hafta yapılacak olan ve 8 ilin katılacağı proje yarışmasında Türkiye finallerine katılmak hedefiyle hazırlanan projelerde son hazırlıklar tamamlandı. Bitlis’ten 20 proje başvurusunun yapıldığı, ancak TÜBİTAK tarafından 8 projenin kabul edildiği bölge yarışmasında derece yapmayı hedefleyen öğrenciler, hazırlıklarını ve sunumlarını da tamamladılar. Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Ekrem Oruk, her öğrencisinin bir projesi olması mantığıyla çıktıkları yolda bölge yarışmasına 8 proje ile en fazla proje sunan okul olma özelliğinde olduklarını söyledi. Oruk, hedeflerinin bölge yarışmasından derece ile dönerek, Türkiye finallerinde derece yapmak olduğunu belirterek, emeği geçen öğrencilerine ve danışman öğretmenlerine teşekkür etti. Oruk, “Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda her öğrencimizin bir projesi olsun mantığıyla yine yola çıktık. Bu yıl öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler danışman öğretmenlerimizin gözetiminde 20’ye yakın projemiz bu yıl hazırlandı. TÜBİTAK ortaokul öğrenci araştırma yarışmalarına gönderildi. Yapılan değerlendirme neticesinde okulumuzun 8 adet projesi Van bölge finaline davet edilmeye hak kazandı. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi bu konudan dolayı tebrik ediyorum” dedi. 8 ilin katılacağı yarışmaya 8 proje ile en fazla projesi davet edilen okul olduklarının altını çizen Oruk, “Okulumuz 8 ilin yer aldığı bölgede 8 projeyle en fazla projesi davet edilen okul oldu. Aynı zamanda Türkiye’de de proje daveti alan okulumuz, okullar arasında Türkiye 15’incisi olmuştur. Sürekli olarak öğrencilerimizin bilime olan meraklarını geliştirmek, bu doğrultuda onları daha üst hedeflere yönlendirmek gayesi ile elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Zaten Bilim Sanat Merkezlerinin kuruluş gayesi de bu yönde. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı bu kurumlarda öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda yeteneklerini geliştirmek için çalışmalar yürütülmektedir. Okulumuzda 3 alanda öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmekteler. Genel zihinsel yetenek, resim yetenek ve müzik yetenek olmak üzere 3 alanda öğrencilerimiz yeteneklerini geliştirmek için eğitim almaktalar. Öğretmenler ve idareciler olarak öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeleri için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.