POLİTİKA - 21 Mayıs 2018 Pazartesi 14:22

Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

A
A
A
Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

AK Parti milletvekili aday listesi bugün belli oluyor. 2018 yılında adaylık başvurusunda bulunanların merakla beklediği AK Parti milletvekili adayları tam listesini öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz. İşte AK Parti milletvekili aday listesi ile ilgili merak edilenler…

AK Parti aday listesi bugün belli oluyor... AK Parti aday listesi öğren ve il il AK Parti milletvekili adayları listesi ile ilgili detayların tamamına haberimizden ulaşabilirsiniz. MHP lideri Bahçeli'nin ''Erken seçime gidelim'' çıkışının ardından Türkiye, 24 Haziran günü hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimleri için sandık başına gidiyor. Bu sırada partilerin milletvekili adayları belli oluyor. AK Parti, bugün 600 kişilik listenin YSK'ya teslim edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ince eleyip sık dokuduğu liste belirleme çalışmalarının ardından gözler bugüne çevrildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. AK Parti 26. dönemde milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi. AK Parti aday listesi öğren ve il il AK Parti milletvekili adayları listesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor...

AK PARTİ ADAY LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

AK Parti'nin en genç adayı Kocaeli'den

AK Parti'de en genç milletvekili adayı, Kocaeli'den 11'inci sırada aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

İzmir'den aday adayı olan İbrahim Tatlıses listede yer almadı.

İşte AK Parti listesindeki sürpriz isimler:

Kenan Sofuğlu - Sakarya 3.sıra

Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

AK Parti milletvekili aday listesi çalışmaları

MHP'nin günler öncesinden adayları açıklamasının ardından dün de CHP'nin milletvekili adayları sızdırılmıştı. İnce'nin listesinde yer alan adayların hiçbirinin olmaması CHP'yi fena halde karıştırmıştı. AK Parti'de ise bu işler bir hayli titiz bir şekilde yürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti milletvekili adaylarını belirlemek için günlerdir liste üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyordu. İhlas Medya Ankara Temsilci Yardımcısı Yücel Kayaoğlu'nun ''AK Parti'de kırmızı alarm! 950 bin kişilik seçim ordusu'' imzalı gazetemizde yayımlanan habere göre; AK Parti, geçen günlerde tüm illerin seçim işleri başkanlarını toplantıya çağırmıştı. Toplantıya 81 ilden gelen il başkanlarının yanında kademe, kadın, gençlik, seçim işleri ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanları da hazır bulunmuştu. Toplantıda değinilen konular ile ilgili bilgi veren Kayaoğlu, seçimlerde görevli olanlara, bir ay boyunca tüm mesailerinin adaylara ve seçim kampanyasına ayırmaları konusunda gerekli uyarılar yapıldığını aktardı.

Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

AK Parti aday listesime 3 tedbir

Kayaoğlu, ''Aday listelerine üçlü koruma'' imzalı haberinde ise YSK’ya bugün verilecek aday listelerinin risklere karşı koruma altına alındığını paylaştı. Listelerin iki ayrı araçla, iki farklı güzergâh kullanılarak yola çıkacağı bilgisini aktaran Kayaoğlu, yolda yaşanabilecek risklere karşı listelerin saat 17.00’yi beklemeden, 15.00 civarında YSK’ya verileceğini bildirdi. Parti'nin üçünvü bir tedbir olarak da sabah saatlerinden itibaren YSK’da 81 ilin sadece ilk sıralarının dolu olduğu bir listeyi hazır bekleteceğini vurgulayan Kayaoğlu, belirlenen süre içinde 600 kişilik liste verilemezse, 81 adaylı ‘Tedbir listesi’ eksiklikler daha sonra tamamlanmak üzere YSK’ya teslim edilecek. Zira kiyasi partilerin, listelerdeki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlama imkânı var.

Son Dakika: AK Parti Aday Listesi Belli Oldu, Öğren 2018 | İşte İl İl AK Parti Milletvekili Aday Listeleri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.