GÜNDEM - 10 Ocak 2017 Salı 14:34

İstanbul'da okullar yarın tatil

A
A
A
İstanbul'da okullar yarın tatil

İstanbul'da okullar yarın da tatil edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde beklenenin üzerinde kar yağışı sebebiyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir" ifadelerini kullandı. Ülke genelinde tatil edilen illere ise haberimizden ulaşabilirsiniz.

İstanbul'da okullar yarın da tatil edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde beklenenin üzerinde kar yağışı sebebiyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir" ifadelerini kullandı

İzmir'in 4 ilçesinde eğitime kar engeli
İzmir'de olumsuz hava şartları nedeniyle 4 ilçede eğitime bir gün ara verildi.
İzmir’in Bergama, Karaburun, Urla ve Tire ilçelerinde kar nedeniyle yarın itibarıyla eğitime 1 gün ara verildi. Edinilen bilgiye göre kar yağışları ve olumsuz hava şartları nedeniyle Urla ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için 10 Ocak Salı günü eğitime ara verilirken Karaburun ve Bergama ilçelerinde ise ilk ve ortaokullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Manisa'da eğitime kar engeli
Sabah saatlerinde birçok öğrencinin okula gidemediği Manisa merkezde kar yağışının etkisini artırması nedeniyle Valilik tarafından okulların bugün için tatil edildiği açıklandı.
Manisa’da etkisini artıran kar nedeniyle merkez ilçeler Yunusemre ve Şehzadeler’de okullarda eğitim öğretime bir günlük ara verildi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Sabah saatlerinde birçok öğrencinin okula gitmekte zorluk çektiği ve kar yağışının şiddetini artırması nedeniyle bugün için okulların tatil edildiği açıklanırken, Çarşamba günü için okulların tatil edilip edilmeyeceği akşam yapılacak değerlendirmenin ardından açıklanacağı bildirildi.
Bu arada kar yağışının şiddetini artırarak devam ettirdiği Manisa’da trafik de durma noktasına gelirken kayganlaşan yolda sürücüler zor anlar yaşadı.
 

İstanbul'da okullar yarın tatil

Antalya'da okullara kar ve yağmur tatili
 

Antalya'da etkili olan sağanak yağmur ve kar yağışı nedeniyle 2 ilçedeki okulların tümü, 9 ilçede ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Antalya'nın bir çok ilçesinde dün gece başlayan sağanak yağmur ve kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sağanak yağmur nedeniyle Kaş ilçesindeki tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. Kar yağışının etkili olduğu İbradı ilçesinde okullar tüm gün tatil edilirken, Döşemealtı, Akseki, Demre, Finike, Kemer, Kumluca, Korkuteli, Elmalı ve Gündoğmuş ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kar kalınlığı 30 santimi geçti
Sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle Antalya-Korkuteli, Korkuteli-Elmalı karayolu trafiğe kapanırken Korkuteli'nde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti. Kar yağışı Antalya- Burdur karayolunda da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Zincirsiz araçların Burdur istikametine geçişine izin verilmiyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri de karla mücadele çalışması başlattı.
Öte yandan, Antalya-Konya karayolunun geçiş noktası bin 825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar yağışının etkili olması nedeniyle Akseki-Seydişehir yolunda ulaşım olumsuz etkileniyor. 

Balıkesir'de okullar tatil edildi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar 11 Ocak Çarşamba günü tatil edildi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.