EĞİTİM - 13 Ağustos 2018 Pazartesi 09:25

Son dakika: LGS 1. nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? |LGS 1. nakil başvuru sonuçları SORGULA...

A
A
A
Son dakika: LGS 1. nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? |LGS 1. nakil başvuru sonuçları SORGULA...

Son dakika: Liselere Yerleştirme 1. Nakil sonuçları Milli Eğitim bakanlığının www.meb.gov.tr internet sayfasında yayınlandı. Öğrenciler ve velilerde büyük heyecan başladı. Öğrenciler ile velilerin gözü kulağı MEB'den gelecek nakil sonuçları güncellemesinde. Liseye geçmeye hazırlanan öğrenciler yerleştirme sonuçlarının ardından gözünü nakil sonuçlarına çevirdi. İşte LGS nakil başvuru sonuçlarına dait tüm detaylar haberimizde...

Son dakika: LGS 1. nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? |LGS nakil başvuru sonuçları SORGULA...

LGS ve yerel yerleştirme 1. nakil sonuçları saat kaçta açıklanacak?  MEB ve E-okul'dan flaş bilgiler burada. TEOG yerine gelen yeni sistemde heyecanlı bekleyiş devam ediyor Herkes LGS 1. nakil başvuru sonuçlarının açıklanması için ekranların başından bir dakika olsun ayrılmıyor. LGS 1. nakil başvuru sonuçlarını öğrenmek için doğru adrestesiniz...  LGS nakil başvuru sonuçları MEB tercih sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte LGS ile ilgili her şey...

1. NAKİL BAŞVURU SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

10 Ağustos'ta sona eren başvuruların sonuçları bugün belli olacak. Adayların gözü MEB'den gelecek açıklamada. Nakil sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ise henüz belli değil.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas nakiller, 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül dönemlerinde yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil sonuçları, her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül´de www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

LGS nakil başvuru sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

6-10 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih başvurularının alınması

13 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 1. Nakil sonuçlarının açıklanması

13-17 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih başvurularının alınması

19 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 2. Nakil sonuçlarının açıklanması

27-31 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih başvurularının alınması

3 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil sonuçlarının açıklanması

3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması

LGS NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?


Nakil başvurusu öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr/ internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan okul tercihlerinin ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.

 

EN FAZLA KAÇ TERCİH YAPILABİLİYOR?


İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacaktır.

Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 4 (dört) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 5 (beş), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için de en fazla 5 (beş) okul tercihi yapılabilecektir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir