TEKNOLOJİ - 23 Aralık 2016 Cuma 00:29

Son Dakika: Whatsapp neden yok ve neden çöktü? Whatsapp neden girilmiyor? -Erişim sıkıntısı- 31 Aralık 2017

A
A
A
Son Dakika: Whatsapp neden yok ve neden çöktü? Whatsapp neden girilmiyor? -Erişim sıkıntısı- 31 Aralık 2017

Whatsapp'a bu akşam itibariyle erişim sıkıntısı yaşanıyor. Whatsapp neden girilmiyor sorusu şuan sosyal medyada en çok dillendirilen soru oldu. Peki Whatsapp neden çöktü? Whatsapp ne zaman açılacak? İşte aklınıza takılan bu sorulara cevap niteliğindeki haberimiz... İnsanlar en çok bu sorunun cevabını merak etmeye başladı.

 Bugün akşam saatlerinden itibaren herkes sosyal medyaya Whatsapp'a ne oluyor, sorusunu sormaya başladı.Whatsapp'ın Türkiye genelinde bir problem olduğu öğrenildi.

Dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan cep telefonu uygulaması WhatsApp'ta yaklaşık bir saattir iletişim sağlanamıyor. Kullanıcılar, sosyal medyada olayı tartışıyor.

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? 

Whatsapp'taki sorunun kaynağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Özellikle sosyal medyada ''Whatsapp çöktü mü?'' mesajları gönderilmeye devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Son Dakika: Whatsapp neden yok ve neden çöktü? Whatsapp neden girilmiyor? -Erişim sıkıntısı- 31 Aralık 2017

BTK BAŞKANI ÖMER FATİH SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabı üzerinden WhatsApp'ın çökmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Whatsapp servislerinde küresel boyutta bir teknik arıza olduğu USOM tarafından raporlandı. Ülkemiz de bu kesintiden etkilenmekte. 2018 Yerli ve milli yazılımların yılı olacak. Mutlu yıllar..." ifadelerini kullandı.

WHATSAPP NASIL İNDİRİLİR?

WhatsApp uygulaması mobil cihazlar üzerinden ücretsiz ve özgürce mesajlaşma olanağı sunuyor. WhatsApp uygulaması Android, İOS, Windows Phone veya diğer işletim sistemli telefonlara indirebilme alternatifi bulunuyor. WhatsApp uygulaması mobil cihazlar haricinde WhatsApp Web formatında da kullanılabiliyor. Kullanıcılar WhatApp Web uygulamasını mobil cihazları ile entegre ederek bilgisayardan WhatsApp uygulamasını kullanabilme fırsatı elde edebiliyor. Bu uygulama sayesinde WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla ücretsiz olarak dilediğiniz gibi mesajlaşıp, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda grup sohbeti, WhatsApp sesli ve görüntülü arama, uçtan uça şifreleme, sesli mesaj gönderme, belge paylaşımında bulunma gibi özelliklerle WhatsApp deneyiminden her an her yerde sınırsızca yararlanabilirsiniz.

Eğer bir iPhone sahibiyseniz; telefonunuzun menüsünden "App Store" isimli uygulamasına giriş yapın.

Ardından giriş yaptığınız App Store mağazasının arama çubuğuna Whatsapp yazın.

Daha sonra Whatsapp uygulaması karşınıza çıkacaktır. Yükle butonuna basın ve yüklemeyi tamamlayın.

Yükleme tamamlandıktan sonra Whatsapp uygulamasına ilk girdiğinizde sizden GSM telefon numaranız sorulacak.

GSM telefon numaranızı girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Artık WhatsApp uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı’ndan ihracat tescil açıklaması Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’dan bu yana İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi ürünlere gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi olan 54 ürün grubundaki bin 19 ürüne, kararın yayımlandığı 9 Nisan 09.00’dan itibaren gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığı bildirildi. Öte yandan yapılan açıklamada, bin 19 ürünün; antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi, İsrail’e gönderilmesinin de bu kısıtlama kapsamına dahil edildiği bilgisi verilerek şu ifadelere yer verildi: “Kısıtlama kararının alındığı 9 Nisan 2024 tarihinden önce gümrükte ihracat tescili yapılmış herhangi bir yasak kapsamındaki ürünün yola çıkmasını tezvirat haline getirme çabası, sadece uluslararası dış ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatını ve prosedürlerini bilmemekle ya da kötü niyetle açıklanabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin bu konuda aldığı karar, üzerinde kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve nettir ve sıkı bir şekilde uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür yalan ve yanlış haberlere itibar etmemelerini ve müsterih olmalarını rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk günden beri yanlarında olduğumuz Filistinli kardeşlerimizin her zaman her alanda her platformda yanlarında olmaya devam edeceğiz.”
Kırıkkale Ünlü şarkıcı Lara’dan kritik maç öncesi taraftarlara çağrı: "Stadyuma bekliyoruz" Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK’ya destek için taraftarlara ’stadyuma bekliyoruz’ çağrısı yaptı. Lara, ’Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz’ dedi. TFF 3 Lig’de son iki haftaya girilirken, 21 Nisan Pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş.’yi ağırlayacak Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında alacağı en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Ligde çıktığı 26 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan Kırıkkalegücü FSK, topladığı 26 puanla ligin 12. sırasında küme düşme hattının 4 puan üzerinde yer alıyor. Ünlü sanatı Lara taraftarları maça davet etti Kırıkkaleli ünlü sanatçı Lara, paylaştığı görüntülü mesajda, Kırıkkalegücü FSK için ’stadyumu doldurmalıyız’ diyerek, vatandaşları maça davet etti. Lara, mesajında, "Haydi güzel Kırıkkalem! Kırıkkalesporumuza güveniyoruz, inanıyoruz. Her zaman da destekliyorum. Arkadaşlar, bu pazar Gümüşhane ile maçımız var. Çok önemli ve bu maçı almalıyız. Stadyumu doldurmalıyız. Bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz. Takımımıza destek olalım, sahip çıkalım. Sizleri seviyorum güzel Kırıkkale’m" ifadelerine yer verdi.