MAGAZİN - 05 Kasım 2018 Pazartesi 16:55

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

A
A
A
SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Söz hayranları için beklenen gün geldi çattı! Söz'ün 60. bölümünde beklenmedik olaylar oluyor... Tansiyonun tavan yapacağı, gerilim ve heyecan dolu bir bölüm Söz hayranlarını bekliyor... Peki Söz 61. yeni son bölümde neler olacak? İşte Söz 61. yeni son bölüm hakkında tüm merak edilenler...

Söz 61. YENİ SON BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ İZLE, SÖZ 61. BÖLÜM İZLE... SÖZ İZLE...

Her bölümüyle izleyenleri ekran başına kilitleyen, yayın saatinde izlenme rekorları kıran Söz dizisinin yeni bölümünde sürpriz gelişmeler yaşanacak. Yine bomba gibi bir bölümle hayranlarını heyecan ve gerilime doyuracak dizide neler olacağı büyük merak konusu oldu. Hayranlarının yeni bölümlerinin iple çektiği dizide heyecan dorukta! Her bir sahnenin nefesleri keseceği dizide,büyük sürprizler SÖZ hayranlarını bekliyor... İşte Söz yeni bölüm hakkında merak edilen her şey ve Söz yeni bölümü canlı izlemek için tek tıkla ulaşabileceğiniz canlı yayın linkl...

SÖZ YENİ BÖLÜM  İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZ 61. YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Hain pusudan ağır yaralı olarak çıkan Yavuz tedavi altındayken, kardeşleri de sınır dışında ölüm kalım mücadelesi vermektedir.

Bombanın etkisiyle savrulan aracın altında kalan Aşık’ı kurtarmak isteyen Tim, bu sefer de teröristlerin saldırısına hedef olur. Ama bu saldırıyı püskürtüp üs bölgesini korumak için kardeşleriyle birlikte kendi canlarını da feda etmekten çekinmeyeceklerdir.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Artık terör örgütünün bütün organizasyonlarından sorumlu hale gelen Dragan örgütün yönetimine katılmadan önce son hamle yaparak Erdem’e gönderdiği bombalı paketle herkese büyük bir acı yaşatacaktır.

Dragan örgütü daha organize bir hale getirip üs bölgesi baskını için hazırlarken, Sami’nin emriyle Tarık yarım bıraktığı işi bitirmek için Yavuz’un peşine düşer. Başından beri Yavuz’un en büyük destekçisi olan Derya onları engellemek için hamle yapsa da Tarık ve adamları ölümle burun buruna olan Yavuz’u çaresiz yakalamak üzeredir. 

SÖZ 60. SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Dragan’ın Derya’ya kurduğu tuzağı son anda fark eden Yavuz, Derya’nın hayatını kurtarmak için peşlerine düşer. Fakat her şey için çok geçtir. Dragan istediğini elde etse de etmese de Derya’yı öldürmek için çoktan hain bir plan yapmıştır.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Melisa’yı korumak isterken saldırıya uğrayan Keşanlı sadece fiziksel değil kalben de yaralıdır. Vücudundaki yaralar çabucak iyileşse de kalbindeki yara kardeşleri ve komutanı sayesinde iyileşecektir.

Dragan için artık intikam vaktidir. Önce ortalığı kana bulayacak sonra da Sami’yle ortak olup örgütün yeniden yükselmesi için var gücüyle çalışmaya başlayacaktır. Dragan artık tek bir amaç için çalışmaktadır: Sami ve arkadaşlarının finanse ettiği, Türkiye’yi parçalara ayıracak yepyeni bir örgüt oluşturmak…

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Bu örgütün ilk saldırısı Türkiye’nin sınır dışındaki kilit noktalardan birinde oluşturduğu askeri üstür. Ama Yavuz bu bilgiye ulaştığında Tim örgütün bu saldırısını püskürtmek için harekete geçer. Fakat üsse saldırmak için günler öncesinden hazırlanan örgütün hain tuzağı onları ölümle burun buruna getirecektir.  

SÖZ 59. SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Nadya’yı teslim alan Yavuz, Dragan’a fırsat vermeden çatışma alanından uzaklaşır. Tim ise o sırada çatışmaya müdahale etmek üzeredir. Yavuz bütün bu kıskaçtan sıyrılmasını bilir çünkü asıl planı o zaman devreye girecektir; Dragan sevgilisini geri alma umuduyla adım adım Yavuz’un kurduğu tuzağa doğru ilerlemektedir.

Yaşanılan başarısızlıklar sonucunda terörü finanse eden güçlerle bir araya gelen Nisan yeni bir yol haritası çizmek istemektedir. Dragan bu yol haritasının kilit adamı olacaktır. Ama Nadya’yı kaybeden Dragan artık Nisan’a da güvenini yitirmek üzeredir.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Dragan’nın emin olduğu tek şey Nadya’nın konuşmayacağıdır. Ama Yavuz onu köşeye sıkıştıracak bilgiyi Nadya’dan almayı başarır. O bilgi Dragan’ın kardeşidir.

Yavuz’un edindiği bilgiyle harekete geçen Tim Dragan’ı yakalamak için kardeşinin tutulduğu yere baskın düzenler.

Bu baskın Dragan’ın kendi canı pahasına kardeşinin hayatından vazgeçmek zorunda kalmasıyla bambaşka bir olay zincirini ateşleyecektir. 

SÖZ 58. son bölümde neler yaşandı?

Dragan’ın verdiği virüsle ölümle burun buruna yaşayacak olan Yavuz, daha bu haberin etkisinden kurtulamadan Tim’e kurulan tuzağı yok etmek için harekete geçmek zorunda kalır.

Yavuz bu tuzağı engellemek için Behram’ı Tim’in elinden almak zorundadır. Hem kimliğini saklamak hem de Dragan’ın tehdidini yok etmek zorunda olan Yavuz, Kopuk’la birlikte bu kıskaçtan kurtulmak için tehlikeli bir plan yapar.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Tim’i düştüğü hain tuzaktan kurtaran Yavuz bu sefer bir takas yüzünden tekrar Dragan’la yüz yüze gelir. Bu takasın Nadya üzerinden yapılacağını öğrenen Dragan, Nadya’yı kaybetmemek için her şeyi göze alır ve takası engellemek için harekete geçer.

Tim de Behram operasyonunda buldukları izleri takip ederek takasın olacağı noktaya operasyon düzenlemek üzeredir. Yavuz tam bir çıkmaza düşmüştür. Nadya’yı kullanarak Dragan’ı yakalamak üzereyken Tim’le burun buruna gelmek üzeredir. 

SÖZ 57. SON BÖLÜMDE YAŞANANLAR

Yavuz, Canlı Bombanın Peşine Düşüyor!

Tim bir yandan Nisan’ın planladığı saldırının faillerini ararken, diğer yandan yaralıların tedavi edildiği hastanenin güvenliği sağlamak için görevlendirilir.
Eylem, saldırıyı düzenleyen teröristlerin adım adım takibini yaptığında şok edici bir gerçekle yüzleşecektir: Bir bombalı eylemci daha vardır ve şu an şehirde bilinmeyen bir noktadadır.
Tim, Bakan’ın yaralıları ziyaret edeceği hastanede gerekli güvenlik önlemlerini destek kuvvetlerle birlikte sağlamıştır. Ama izini kaybettirmeyi başaran canlı bomba eylemcisinin burunlarının dibinde olduğundan haberleri yoktur.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Başsavcı’ya bilgi vermek için aynı hastaneye gelen Derya canlı bomba eylemcisi ile burun buruna gelir. Derya, hem hastanedeki yaralıların hem devlet yetkililerinin hem de Tim’in hayatını kurtarmak için kendi hayatını feda etmekten çekinmeyecektir.

Yavuz, ülkeye kaçak giriş yaban yabancı bir istihbarat görevlisinin peşine düşer. Bu yabancı istihbarat görevlisi canlı bomba eylemlerini organize eden kişidir. Ülkeden çıkmadan yakalamak için çok kısa bir zamanı vardır. Fakat bu operasyon onu deşifre edecek bazı görüntülerin Derya’ya ulaşmasına yol açar. Yavuz o görüntüleri Derya izlemeden yok etmek zorundadır.
Yavuz’un yakaladığı yabancı istihbarat görevlisinin sorgusunda örgüt ve Nisan arasındaki önemli bir silah alışverişinin bilgilerine ulaşan Tim operasyon için harekete geçer. Bu zorlu operasyon için Karabatak, Eylem ve Keşanlı gizli görev için kılık değiştirmek zorunda kalır.  

 

SÖZ 56. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Tim uğruna kendini feda ederek Kasap Dragan’ın hain tuzağına düşen Yavuz işkence altındadır. Tim ise başarılı bir operasyon sonucu Erdal’ı almış ve dönüş için harekete geçmiştir. Dragan, Yavuz’u öldürmek için planlar yaparken Nisan tarafından Erdal’ı geri alması istenir. Dragan’ın tek bir kozu vardır o da Yavuz. Ama Yavuz’u sağ olarak Tim’e geri vermeye de niyeti yoktur. 

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Tim geri dönüş yolundayken, Yavuz’un tutsak alındığı haberi gelir. Yavuz’un nasıl Dragan’ın eline geçtiği Tim’in kafasını kurcalarken, Dragan, Yavuz karşılığında Erdal’ı takas etmek için harekete geçmiştir bile. Tim bu takası ancak Erdal’ın sorgusu tamamlandıktan sonra yapabilecektir. Bu kısıtlı zamanda Yavuz’un hayatını kurtarmak için Derya, Eylem ve Erdem zamanla yarışmak zorunda kalacaklardır.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Takas sırasında Dragan’ın yaptığı kalleşlik Yavuz’u tek başına onlarca teröristle çatışmak zorunda bırakır. Yavuz var gücüyle çatışırken Tim ona yardım etmek için zamanla yarışıyordur. Yavuz bütün bu işkence ve çatışmalardan sonra bambaşka bir yola girecektir. 

 

SÖZ 55. BÖLÜMDE NELER OLDU

Dragan, Yavuz’u can evinden vurmak için yeni bir plan yapıyor.
Yaralı sivillerin bir an önce helikoptere ulaşabilmesi için kendisini feda eden Albay Erdem kahramanca bir mücadele verirken Tim, komutanlarını arkada bırakmamak için geri döner. Ama olay yerinde yükselen alevler çoktan Erdem’in etrafını sarmıştır.

Kara listedeki isimlerden birisi olan Baran’ı ülkeye getiren Tim, listedeki diğer isimlere ulaşmak için önemli bilgiler edinir. Tim’in elde ettiği başarıdan rahatsız olan örgüt diğer isimlerinde yakalanacağından korkmaktadır. Dragan, örgüte bu konuda destek olacağını söyler. Yani Baran’ın kara listeye ulaşmak için verdiği kilit isim olan Erdal artık Dragan’ın korumasındadır. 

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Erdal aynı zamanda örgüte patlayıcı sağlayan isimdir. Dragan hem onu korumak hem de ülkeye yüklü miktarda patlayıcı sokmak istemektedir. Ama Yavuz onun bu planına engel olmak için harekete geçer.Yapacağı eylemin engelleneceğini anlayan Dragan, Yavuz’u can evinden vurmak için yeni bir plan yapar. Hedefinde bu sefer tim vardır.Yavuz hem timi kurtarmak hem de yeni görev kimliğini korumak zorundadır. 

SÖZ 54. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Yavuz’un elinden kurtulan Dragan, İvan’ın oluşturduğu programla güvenlik sistemlerine sızmayı başarmış ve Milli Güvenlik Protokolü hakkında çok önemli bilgilere ulaşmıştır. Artık hedefine çok yakın bir mesafededir.

Dragan’a destek olmak için Türkiye’ye gelen Nisan, Yavuz’un hedefindedir. Dragan’ın planladığı saldırıyı önlemek için Nisan’la yüz yüze gelen Yavuz, istediğini alabilmek için Nisan’ın en büyük zaafını kullanır; ölüm korkusu. Dragan’ın son adımı atmak için hazırladığı planın karşısında artık tek bir engel vardır; Yavuz Karasu.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Derya kendisine yapılan saldırının izlerini sürerken Yavuz’un otelde yaptığı operasyonun görüntülerine ulaşır. Yavuz’un time katılmama sebebini öğrenmeye iyice yaklaşmıştır. Bu durum Derya ve Yavuz’u bir kez daha karşı karşıya getirir.

Nisan ve beraberindeki terör eylemcilerine destek olmaya kalkan kara listedeki örgüt temsilcileri eylem hazırlıklarına başlamıştır. Türkiye’de kargaşa oluşturacak bombalı eylemler düzenlemek isteyen bu isimleri önlemek için harekete geçen Tim, operasyon sırasında büyük bir engelle karşılaşır. Bu engeli aşabilmek için operasyonu komuta eden Albay Erdem kendi hayatını feda etmek zorunda kalacaktır.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Söz Dizisinin Konusu

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı korkunç saldırı sonrası, vatanın dört bir yanından özel yeteneklere sahip on iki kahraman Özel Kuvvet Askeri görevlendirilir. Amaçları, ülkemize bela olmaya çalışan bu yeni ve çok tehlikeli terör örgütünün liderini bulup yok etmek ve örgütün kökünü kurutmaktır.

“Namlumuz namusumuz, vatan cennetimizdir” diyerek yola çıkan cesaret dolu on iki can; birbirlerine hem kardeş, hem vatan, hem de siper olacaktır. Bu yolda karşılarına çıkan aşklarını kalplerine, özlemlerini ise toprağa gömeceklerdir. Atalarını, analarını ve yüreklerini ısıtan kim varsa yanlarında taşıyıp savaşacaklardır.

SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE| SÖZ 61. yeni son bölüm izle, SÖZ YENİ BÖLÜM İZLE

Üsteğmen Yavuz önderliğinde zorlu koşullarda, gece gündüz demeden düşmanla çetin bir mücadeleye girip şehadet yemini ederler.

Derya kendisine yapılan saldırının izlerini sürerken Yavuz’un otelde yaptığı operasyonun görüntülerine ulaşır. Yavuz’un time katılmama sebebini öğrenmeye iyice yaklaşmıştır. Bu durum Derya ve Yavuz’u bir kez daha karşı karşıya getirir.

Nisan ve beraberindeki terör eylemcilerine destek olmaya kalkan kara listedeki örgüt temsilcileri eylem hazırlıklarına başlamıştır. Türkiye’de kargaşa oluşturacak bombalı eylemler düzenlemek isteyen bu isimleri önlemek için harekete geçen Tim, operasyon sırasında büyük bir engelle karşılaşır. Bu engeli aşabilmek için operasyonu komuta eden Albay Erdem kendi hayatını feda etmek zorunda kalacaktır.

 

Dragan, Yavuz’u can evinden vurmak için yeni bir plan yapıyor. 
Yaralı sivillerin bir an önce helikoptere ulaşabilmesi için kendisini feda eden Albay Erdem kahramanca bir mücadele verirken Tim, komutanlarını arkada bırakmamak için geri döner. Ama olay yerinde yükselen alevler çoktan Erdem’in etrafını sarmıştır. 
 
Kara listedeki isimlerden birisi olan Baran’ı ülkeye getiren Tim, listedeki diğer isimlere ulaşmak için önemli bilgiler edinir. 
 
Tim’in elde ettiği başarıdan rahatsız olan örgüt diğer isimlerinde yakalanacağından korkmaktadır. Dragan, örgüte bu konuda destek olacağını söyler. Yani Baran’ın kara listeye ulaşmak için verdiği kilit isim olan Erdal artık Dragan’ın korumasındadır. 
 
Erdal aynı zamanda örgüte patlayıcı sağlayan isimdir. Dragan hem onu korumak hem de ülkeye yüklü miktarda patlayıcı sokmak istemektedir. Ama Yavuz onun bu planına engel olmak için harekete geçer.
 
Yapacağı eylemin engelleneceğini anlayan Dragan, Yavuz’u can evinden vurmak için yeni bir plan yapar. Hedefinde bu sefer tim vardır.
 
Yavuz hem timi kurtarmak hem de yeni görev kimliğini korumak zorundadır.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehir Yenişafak’ta 3 parkı hizmete açtı Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yenişafak Mahallesi’nde içerisinde halı saha, yürüyüş yolları, fitness ve çocuk oyun gruplarının olduğu 3 parkı hizmete açtı. Parklar hakkında açıklama yapan Başkan Osman Zolan, “2004 yılında 3-5 park olan Denizimizde bin 876 park sayısına ulaştık” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Yenişafak Mahallesi’nde yapımını tamamladığı, içerisinde halı saha, yürüyüş yolları, fitnes ve çocuk oyun gruplarının olduğu 3 parkı hizmete açtı. Yenişehir Halı Saha ve Park açılışına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, davetliler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programı öncesi halı sahada çocuklarla bir süre futbol oynayıp kaleye şut çeken Başkan Zolan ve beraberindekiler renkli görüntüler oluşturdu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Başkan Zolan, Denizli’nin yeşil alan konusunda parmakla gösterilen bir şehir haline geldiğini belirterek, “Şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan çok üst seviyeye çıktı. 2004 yılında 3-5 park olan Denizimizde bin 876 park sayısına ulaştık. Dile kolay. Bunların her biri tek tek yapıldı. Şimdi evden çıkıp 150-200 metre yürüdüğünüzde mutlaka küçük de olsa bir parka ulaşıyoruz” dedi. “Şehrimize sadece ve sadece hizmet ettik” Vatandaşların isteklerini yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Biz eser ortaya koyma peşindeyiz. İnşallah bu eserlerimizi arttırarak devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman şov yapmadık, sadece iş yaptık. Şehrimize sadece ve sadece hizmet ettik. İnşallah aynı anlayışla koşacağız ve şehrimizi daha ileriye, daha güzele inşallah hep beraber götüreceğiz” diye konuştu. Denizli’nin bugün dünya kentlerinden birisi haline geldiğine dikkati çeken Başkan Zolan, kentin en büyüğü olan 10 bin tonluk su deposu açılışını yaptıklarını hatırlatarak, “Şimdi 3 parkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Üçünün toplamı yaklaşık 6 bin metrekare. İçinde halı saha, oyun ve spor aletleri olan parkımız bölgemizin ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edildi. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından içerisinde halı saha, 2 adet yürüyüş yolu, 2 adet fitness grubu, 3 adet çocuk oyun grubu ile dinlenme ve oturma alanlarının bulunduğu 3 parkın açılış kurdelesi dualarla kesildi. Açılışın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler hizmete açılan parklarda incelemede bulunup hatıra fotoğrafı çektirdi.
İstanbul ABD, dünyanın en büyük zenginlik merkezi olmaya devam ediyor Küresel servet danışmanlığı firması Henley & Partners tarafından New World Wealth ile ortaklaşa yayınlanan 2024 ABD Varlık Raporu’na göre ABD, küresel likit yatırım yapılabilir servetin yüzde 32’sini oluşturuyor. Biden-Trump başkanlık seçimlerinin rövanşının yapıldığı şu günlerde birliğin durumuna ilişkin ciddi endişelere rağmen, ABD özel servet oluşturma ve biriktirme konusunda dünyanın lideri olmaya devam ediyor. Henley & Partners tarafından New World Wealth ile ortaklaşa yayınlanan 2024 ABD Varlık Raporu’na göre ABD, 67 trilyon dolar gibi devasa bir rakamla küresel likit yatırım yapılabilir servetin yüzde 32’sini oluşturuyor. ABD şu anda dünyadaki milyonerlerin yüzde 37’sine ev sahipliği yapıyor. Bu sayı son on yılda yüzde 62 gibi etkileyici bir oranda artarak dünya genelindeki yüzde 38’lik büyüme oranının önüne geçiyor. ABD’nin GSYH’si rakibi süper güç Çin’inkine benzer olsa da, ABD likit servet söz konusu olduğunda çok daha ön sıralarda yer alıyor. Benzer şekilde, kişi başına düşen servet ve milyoner, santi-milyoner ve milyarderlerin sayısı da ABD’de önemli ölçüde daha yüksek. Çin’in 2 bin 352 santi-milyonerine karşılık ABD’nin 9 bin 850 santi-milyoneri ve Çin’in 305 milyarderine karşılık ABD’nin 788 milyarderi bulunuyor. Çin’de 862 binden biraz fazla milyoner yaşarken, kişi başına düşen servet ABD’deki 201 bin 500 dolara kıyasla yalnızca 18 bin 800 dolar. Bu ölçüt söz konusu olduğunda Monako, Lüksemburg, İsviçre, Avustralya ve Singapur’un ardından küresel olarak 6’ıncı sırada yer alıyor. Dünyanın en zengin şehri New York New York, Big Apple’ı evi olarak gören 349 bin 500 milyoner ile ABD’nin ve dünyanın en zengin şehri olmaya devam ediyor. Onu 305 bin 700 milyoner ile Körfez Bölgesi, 212 bin 100 ile Los Angeles, 120 bin 500 ile Chicago ve 90 bin 900 ile Houston takip ediyor. 68 bin 600 ile Dallas, 54 bin 200 ile Seattle, 42 bin 900 ile Boston, 35 bin 300 ile Miami ve 32 bin 700 ile Austin bu yılın ilk 10’una girerken, Washington D.C. 28 bin 300 yerleşik milyoner ile 11’inci sırada yer aldı. Son on yıldaki servet artışına bakıldığında, teknoloji patlaması sayesinde Teksas’ın başkenti Austin, 2013 ile 2023 yılları arasında milyoner nüfusundaki yüzde 110’luk artışla en büyük sıçramayı gerçekleştirdi. Connecticut’ın varlıklı Gold Coast’undaki Greenwich ve Darien ile Kuzey Kaliforniya’nın Körfez Bölgesi yüzde 80’in üzerinde servet artışına sahne olurken Miami, Dallas, D.C., Seattle ve Houston’da milyoner nüfus yüzde 70’in üzerinde artış gösterdi. ABD’deki en pahalı gayrimenkuller söz konusu olduğunda, şehirdeki ’birinci sınıf’ bir dairenin ortalama metrekare fiyatının 28 bin 400 dolar olduğu New York yine başı çekiyor. Daha sonra, en lüks konutların metrekare başına ortalama 17 bin 800 dolar getirdiği Los Angeles gelirken, onu 17 bin 500 dolar ile Palm Beach, 17 bin ile Miami Beach ve en varlıklı yerlerdeki premium konutlar için metrekare başına 15 bin 500 dolara kadar harcama yapılabilen Körfez Bölgesi takip ediyor. ABD, göç eden milyonerler için en önemli destinasyon olmaya devam ediyor ABD’de 2024 yılında gelen milyoner sayısında bir artış yaşanması beklenirken, Körfez Bölgesi, Austin, Miami ve West Palm Beach en popüler yerler arasında yer alıyor. HNWI’lerin net girişlerinin, 2023’te ülkeye taşınan 2 bin 200’den biraz fazlasına kıyasla 2024’te 3 bin 500’ü aşması bekleniyor. Özel servet çıkışları açısından Henley & Partners, 2023 yılında ABD vatandaşlarından en fazla talebi alan ülke konumunda. Bu da ABD’lileri yatırım programlarıyla oturum ve vatandaşlık başvurusu söz konusu olduğunda dünya çapında en üst sıradaki milliyet haline getiriyor. ABD’li yatırımcılardan gelen bu önemli ve artan talebi karşılamak için firma, son on iki ay içinde Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New York City ve San Fransico’daki varlık merkezlerinde altı yeni ofis açtı. Talebi artıranın sadece mevcut siyasi ortam olmadığını söyleyen Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, "Alternatif vatandaşlık ve oturum hakları her zaman ekonomik ve siyasi belirsizliklere karşı nihai sigorta poliçesi olarak görülmüştür, ancak müşterilerimizin çoğu varlıklarını çeşitlendirmek ve dünya çapında birden fazla yargı alanında yeni fırsatlar oluşturmak için yatırım göçü programlarını da kullanıyor. Bazı bölgesel çatışmalar ve savaşlar yoğunlaştıkça, ABD de dahil olmak üzere büyük dünya güçlerinin vatandaşları, seyahat etmek için ek pasaportların güvenlik ağını giderek daha fazla arıyorlar" dedi. Firmanın en son müşteri verilerine göre, ABD vatandaşları için en çok aranan yatırım göçü seçeneği, Portekiz Altın Oturma İzni Programı ve ardından Malta’nın yatırım teklifi, ülkenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan yabancı bireylere ve ailelerine vatandaşlığa kabul belgesi ile vatandaşlık verilmesine izin veriyor. Demirel, “Her iki seçenek de başvuru sahiplerinin ülkede önemli miktarda zaman geçirmesini gerektirmiyor. Bu nedenle her ikisinin de özellikle zamanlarının çoğunu ABD’de geçirmeyi planlayan ancak ikinci bir oturum veya başka bir ülkenin vatandaşlığına sahip olmanın avantajlarından ve güvenliğinden yararlanan varlıklı Amerikalılar için cazip” şeklinde konuştu. Yunanistan, İtalya ve İspanya’da fiziki bulunma zorunluluğu olmayan ya da çok az olan vatandaşlığa götüren diğer Avrupa oturum programları da Amerika’nın istek listelerinde üst sıralarda yer alıyor ve İspanya şu ana kadar 2024’te en üst sırada yer alıyor. Akdeniz kıyı şeridi bariz bir yaşam tarzı cazibesine sahip olsa da, bu programlar aracılığıyla ABD’li yatırımcılar ve aileleri öncelikle ABD’de ikamet edebilir, ancak herhangi bir noktada yer değiştirme seçeneğine sahip olabiliyorlar.
Muğla Başkan Adayı Mandalinci projelerini tanıttı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, iki başlık altında projelerini tanıttı. Proje Tanıtım Toplantısında Madnalinci, ilk 100 günde öncelikli ele alınacak konuları da açıkladı. Bir otelde düzenlenen ve yaklaşık 1 saat süren proje tanıtımına CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, İlçe Başkanı Tuna Işın, STK Başkan ve temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar partililer ve gazeteciler katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda halkçı ve yeni nesil belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek olmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Adayı Mandalinci, su, trafik, altyapı, yaşam parkları, sosyal ve spor tesislerine kadar projelerini tek tek anlattı. Tanıtım toplantısında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’ncü yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Tamer Mandalinci, “Burada, birlikte başaracağımız ve Bodrumumuzun geleceğine yön verecek vizyonel projeleri paylaşmak için bir araya geldik. Bodrumumuzun marka değerini yükseltmek, turizm açısından hak ettiği değeri yüksek oranda alabildiğimiz bir Bodrum için bu göreve talip olduk” sözleriyle başladı. "Mutlu çocuklar, üreten gençler" Geçen 5 yıla ilişkin yapılan çalışmalardan örnekler veren Başkan Adayı Mandalinci “Enerjimiz var memlekete hizmet etmek için asla durmayız, yılmayız. Gerçekleştireceğimiz projelerle Bodrumumuzu kültür, sanat, turizm, doğa, estetik yönünden çok daha iyiye, çok daha ileriye taşıyacağız. Bodrum’un güzelliklerini, kültürel mirasımızı koruyacak, sosyal yaşamımızı geliştirecek projelerimizle mutlu çocukların, üreten gençlerin, sosyal hayata katılan güçlü kadınların olduğu bir kent haline getireceğiz” dedi. "Öncelikli konu su" Nüfus artışı ve küresel ısınmanın etkisiyle yetersiz kalan su kaynaklarına dikkat çeken Mandalinci, kentin 44 milyon metreküp olan yıllık su ihtiyacının 29 milyon metre küplük kısmının barajlardan kalan kısmının ise yeraltı kaynaklarından karşılandığını hatırlattı. Yağışların az olması nedeniyle barajlardaki su seviyelerinin düşüklüğüne dikkati çekti. Su sorununun çözümüne yönelik ilk hamlelerin Ekinambarı bölgesinde hafif tuzluk oranına sahip kaynaktan suyun arıtılarak Mumcular Barajına verilmesi ve Turgutreis Bölgesi’nde 100-150 bin kişilik nüfusa yönelik denizden su arıtma tesisi kurulacağını aktaran Mandalinci, gerekli izinlerin alınması ve projenin hayata geçirilmesi sürecinin 10-11 ayı bulabileceğini ifade etti. Bodrum Belediyesi’nce hayata geçirilecek projeler, paydaşlarla hayata geçirilecek projeler başlıkları altından tanıtım yapan Başkan Adayı Mandalinci ilk bölüme ilişkin diğer projeleri ise şöyle: Turizm ve turizm zabıtası, Belediye Kafe, sahil düzenlemeleri, Paşatarlası Kentsel Tasarım Alanı Sahil Düzenlemesi, Halk kütüphaneleri, Meydan ve otoparklar, Kapalı yüzme havuzları ve spor salonları, Tur otobüsleri bekleme alanları, Açık spor alanları, Kadın sığınma evleri, Kapalı pazaryerleri, Üreten Kadın Kenti, Çok amaçlı salonlar, Gündüz çocuk bakım evleri, Çocuk parkları, Kapalı pazaryerleri, Kompost gübre üretimi, Karaova güç birliği üç kırsal köy, Yükseköğretim öğrenci konukevi, Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, Evde bakım hizmeti, Gündüz yaşam evi, Huzurlu yaşam yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi, Yaşam parkları, Aile sağlığı destek merkezi, Patili dostlar barınak ve rehabilitasyon merkezi, Kediler için mobil kısırlaştırma, Gümüşlük antik taşocağı festival alanı, Süngercilik Müzesi, Amiral Turgut Reis’in adını taşıyan yeni su altı arkeoloji müzesi hizmet binası ve mezarlıklar. Bodrum Belediye Başkan Adayı Mandalinci, paydaşlarla hayata geçirilecek projeler başlığında ise şunları açıkladı: Sunumun ikinci bölümünde STK’lar, paydaşlar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliğinde yapılacak olan projelere değinen Tamer Mandalinci, öncelikli olarak Bodrum 100. Yıl Atatürk Stadyumu’nu ele aldı. Bodrumspor’un geçen yıl Süper Ligi’nin kapısından döndüğünü hatırlatan Mandalinci şunları ifade etti: “Spor kulüplerimiz bizlerin göğsünü kabartırken yerel yöneticiler olarak biz sadece onlara alkışlamakla mı yetineceğiz? Bodrum Belediye Başkanı olarak kimimle görüşmem gerekiyorsa, nerede, hangi kapıyı çalmam gerekiyorsa hassasiyetle, iyi niyetle ve ortak akılla o kapıyı çalacağım. İnanıyorum ki 5 yıl içinde kentimize yakışır, spor turizmine yakışır ve ülkemize yakışır bir Bodrum 100. Yıl Atatürk Stadyumu’nu hayata geçirmiş olacağız” Birlikte yönetim modelini tekrar vurgulayan Mandalinci, erişilebilirliği önemseyeceklerini, ortak akılda çözümler üreteceklerini belirtti.