SPOR - 02 Mayıs 2013 Perşembe 19:33

Spor'da nisan ayı belli oldu

A
A
A
Spor'da nisan ayı belli oldu

Nisan ayının sporda öne çıkan kulüp, sporcu, teknik direktör ve kulüp yöneticileri belli oldu. Medya Takip Merkezi (MTM)’nin 3 mecra üzerinden gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Fenerbahçe medyadaki liderliğini korurken, basının ilgisi Galatasaraylı futbolcuların üzerindeydi.

İSTANBUL (İHA) -
MTM’nin araştırmasına göre, Nisan ayında medyada en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselmenin sevincini yaşayan sarı lacivertli kulüp, yarı finaldeki ilk karşılaşmasında rakibini yenmesi ile medyanın yoğun ilgisini üzerine çekti. Mart ayına göre haberlerinde yüzde 20’lik artış yaşanan Fenerbahçe, toplamda 93 bin 462 haber ve yazıda yer aldı.

GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN
Nisan ayında medyada en fazla öne çıkan ikinci spor kulübü ise Galatasaray oldu. Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğa çok yakın olan Cimbom, Şampiyonlar Ligi’nde ise çeyrek finalin son maçında Real Madrid’i evinde 3-2 yenmesine rağmen yarı finale yükselemedi. Bir önceki aya göre, medyada yüzde 60 daha fazla adından söz ettiren sarı kırmızı kulüp, ay boyunca 77 bin 188 haber ve yazı ile gündeme geldi.

NİSAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ
Spor kulübü Haber adedi Artış oranı (%)
Fenerbahçe 93.462 20
Galatasaray Spor Kulübü 77.188 60
Beşiktaş Spor Kulübü 42.631 5
Trabzonspor 29.229 4
Bursaspor 23.334 -1

DROGBA HEM TARAFTARIN HEM DE MEDYANIN SEVGİLİSİ
Aynı araştırmaya göre, Didier Drogba Nisan ayının en çok konuşulan futbolcusu oldu. Ligde hemen hemen her karşılaşmada fileleri havalandıran Drogba, Real Madrid’e attığı gol ile de medyanın dikkatini çekti. Henüz birkaç aydır Galatasaray’da olmasına rağmen, taraftarın sevgisini kazanan Drogba’ya medyanın ilgisi de yüzde 16 arttı. Tecrübeli futbolcu toplamda, 15 bin 773 kez medyada adından söz ettirdi.

BURAK YILMAZ'A İKİ AVRUPALI
Galatasaray forması ile hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir performans sergileyen Burak Yılmaz, medyanın en çok söz ettiği ikinci futbolcu oldu. İspanya’nın Atletico Madrid ve İtalya’nın Roma kulüplerinin, resmi olarak genç oyuncu ile ilgilendiklerini belirterek sarı kırmızılı kulübün kapısını çalmaları futbolcunun ay içerisindeki haberleri arasında yer aldı. Burak Yılmaz, ay genelinde 14 bin 463 haber ve yazı ile haberlere konu edildi.

SNEIJDER NİSAN'DA YERİNİ KORUDU
MTM’nin verilerine göre, Nisan ayında medyada en fazla öne çıkan diğer sporcu da Galatasaraylı bir isim oldu. Takıma ara transfer döneminde dahil olan Wesley Sneijder, Mart ayına göre aynı oranda konuşularak, medyanın en çok yer ayırdığı sporcular arasında 3. sıradaki yerini korumayı başardı. Ay içerisinde ufak bir sakatlık geçiren genç oyuncu, ay boyunca 11 bin 903 haber ve yazıda yer buldu.

NİSAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPORCULAR
Sporcu Haber adedi Artış oranı (%)
Didier Drogba 15.773 16
Burak Yılmaz 14.463 4
Wesley Sneijder 11.903 0
Dirk Kuyt 10.407 41
Pierre Webo 9.453 25
Moussa Sow 9.253 27
Raul Meireles 8.548 43
Cristiano Ronaldo 8.159 118
Cristian Oliveira Baroni 8.067 63
Felipe Melo 7.498 41

TERİM'E 9 MAÇ CEZA
Teknik direktörler arasında ise, Nisan boyunca en fazla haber ve yazıya konu olan isim Fatih Terim oldu. Galatasaray’ın evinde Mersin İdman Yurdu’nu ağırladığı maçta, hakemle tartışması nedeniyle yardımcıları ile birlikte tribüne gönderilen Terim’e, 9 maç sahaya ve soyunma odasına girmeme cezası verildi. Takımının Real Madrid’le oynadığı maçlardaki performansı ile de adından söz ettiren Fatih Terim, toplamda 24 bin 303 haber ve yazı ile gündeme geldi.

AYKUT KOCAMAN FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ
Aynı araştırmaya göre, medyanın en fazla konuştuğu ikinci teknik direktör Fenerbahçe’nin hocası Aykut Kocaman oldu. Sarı lacivertli kulübü Avrupa kupalarında ilk defa yarı finale taşıması ile kulüp tarihine geçen Kocaman, yarı finalin ilk maçında Benfica’yı yenmeleri ile de medyanın ilgisini çekti. Aykut Kocaman Nisan ayında 16 bin 271 haber ve yazıda yer aldı.
SAMET AYBABA ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE YER ALDI
Ay boyunca medyanın en çok yer verdiği bir diğer teknik direktör Samet Aybaba oldu. Beşiktaş’ın arka arkaya aldığı kötü sonuçlar nedeniyle hem medya hem de taraftarların eleştirilerine maruz kalan Aybaba, Beşiktaş’ı Avrupa kupalarına götürmeyi hedeflediğini açıkladı. Mart ayında göre haberlerinde yüzde 37’lik bir artış gözlenen teknik direktör toplamda 9 bin 513 haber ve yazı ile konuşuldu.

NİSAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER
Teknik direktör Haber adedi Artış oranı (%)
Fatih Terim 24.303 81
Aykut Kocaman 16.271 54
Samet Aybaba 9.513 37
Tolunay Kafkas 5.891 61
Yılmaz Vural 4.041 -31

Aziz Yıldırım başkanlıkta 15. yılını doldurdu
MTM’nin her ay düzenli olarak yaptığı spor gündemi araştırmasına göre, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ayın en çok konuşulan kulüp yöneticisi unvanını kimseye kaptırmadı. Fenerbahçe başkanlığında 15. yılını dolduran Yıldırım, Fenerbahçe’nin Lazio ile oynadığı maçla kulüp başkanı olarak 100. Avrupa maçına katıldı. Aziz Yıldırım, toplamda 5 bin 747 haber ve yazı ile adından söz ettirdi.
Fikret Orman Beşiktaş’ın performansından memnun değil
Ayın medyada öne çıkan ikinci kulüp yöneticisi ise, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman oldu. Nisan sonlarında umre ziyaretini gerçekleştirmek için Mekke’ye giden Orman, gelecek yıldan itibaren maddi sorunların ortadan kalkacağı yönünde açıklamalar yaptı. Ligdeki konumlarından memnun olmadığını dile getiren Fikret Orman, medyaya 5 bin 84 haber ve yazı ile konu oldu.
Ünal Aysal’ın haberleri %15 arttı
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Nisan ayında en çok konuşulan diğer kulüp yöneticisi oldu. Ay içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Aysal, ligde son haftaların nasıl daha huzurlu bitirilebileceği ile ilgili görüştüklerini dile getirdi. Nisan ayında torunu Alin’in birinci yaş günü sebebiyle de medyada yer bulan Aysal, haberlerindeki yüzde 15’lik artışla ayı 5 bin 69 haber ve yazı ile tamamladı.

NİSAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİLERİ
Kulüp yöneticisi Haber adedi Artış oranı (%)
Aziz Yıldırım 5.747 -10
Fikret Orman 5.084 13
Ünal Aysal 5.069 15
Sadri Şener 2.773 7
Abdurrahim Albayrak 1.644 46
*Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin, Nisan 2013'te 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ
Ay boyunca öne çıkan haberleri derleyen Medya Takip Merkezi'nin verilerine göre, spordaki diğer gelişmeler ise şunlar oldu:
• Beşiktaş’ın Orduspor’u 2-0 yendiği maçın ardından çıkan olayların ardından, taraftarlara coplarla saldıran şahısların, kendi misafir listesinden İnönü’ye girdiğini kabul eden Tamer Kıran yönetim kurulu üyeliğinden ve futbol komitesi başkanlığından istifa etti.
• Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından Galatasaraylı basketbolcu David Hawkins'e 4 yıl men ve 10 bin TL para cezası verildi.
• Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı’nın inşaatına Nisan ayı sonunda başlanacağını açıkladı.
• Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin temeli Riva’da atıldı.
• Sivasspor'da, Sivas'ı izinsiz terk edip antrenmanlara katılmadığı gerekçesiyle verilen para cezasına itiraz eden forvet oyuncusu Sercan Yıldırım, yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı.
• 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği için aday olan İstanbul, düzenlenen ankette, oyların yüzde 44'ünü alarak, ilk sırayı elde etti.
• Spor Toto Süper Lig takımlarından Orduspor başarısız sonuçların ardından dünyaca ünlü teknik adam Hector Cuper ile yollarını ayırdı.
• Galatasaray, Eskişehirspor'un milli yıldızı Alper Potuk ile el sıkıştı.
• Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi yarı final ikinci maçında Vakıfbank, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-0 yaptı ve finale yükseldi.
• Galatasaray'ın altyapısından yetişen, daha sonra aralarında Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi birçok takımda forma giyen Ceyhun Eriş, futbola veda etti.
• Beşiktaş Kulübü, Portekizli futbolcu Julio Regufe Alves'in sözleşmesini feshetti.
• 1905 Galatasaray Yönetici ve İşadamları Derneği'nin kuruluşunun 12. yılında 'Galatasaray'da Yılın Sporcusu' ödülü Selçuk İnan'a verildi.
• Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın genç oyuncusu Olcay Çakır, Amerikan Ulusal Kadın Basketbol Ligi (WNBA) draftlarında New York Liberty ekibi tarafından seçildi. Olcay Çakır'ın, WNBA draftında seçilen ilk Türk oyuncu olmayı başardığı ifade edildi.
• Fenerbahçe Kulübü'nün eski milli futbolcusu ve kulüp genel müdürü Serkan Acar, hayatını kaybetti.
• Türk hakem Cüneyt Çakır ve ekibi, FIFA tarafından 2014 Dünya Kupası Finalleri'nde görev almaya aday hakemler seminerine davet edildi.
• PTT. 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, teknik direktör Suat Kaya ile 1 yıllık sözleşme yeniledi.
• Wımbledon Tenis Turnuvası'nı düzenleyen All England Tenis ve Kriket Kulübü, turnuvanın para ödüllerine rekor zam yaptı. 16,1 milyon sterlin olan ödül, yüzde 40 artışla 22,6 milyon sterlin (53 milyon 110 bin lira) oldu.
• Galatasaray (GS)- Fenerbahçe maçı için gittiği Türk Telekom Arena Stadyumu'nda geçen yıl kalp krizi geçirerek ölen 25 yaşındaki Fatih Çalışkan'ın ailesi, GS Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Medikal Park Sağlık Hizmetleri AŞ.'ye toplam 290 bin liralık tazminat davası açtı.
• Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off finali üçüncü maçında Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenen Vakıfbank, seride durumu 3-0 yaparak şampiyon oldu.
• Beşiktaş Yönetim Kurulu üyelerinden, iletişim, yeniden yapılanma ve stratejik planlama komitesinden sorumlu üye olan Adnan Dalgakıran istifa etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Başkan Selçuk Alıç: "MHP yerel seçimlerde Kütahya’da yeni bir zafer elde etmiştir" Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kütahya’da bugüne kadar en yüksek oyunu 2024 yerel seçimlerinde aldığını söyledi. Başkan Alıç, yaptığı açıklamada, "Hemşerilerimiz kararını sandıkta vererek yeni dönemin Kütahya Belediye Başkanını seçmiş, bizlere de belediye meclis üyelerimiz ile birlikte Belediye Meclis’imizde Kütahya’mız için alınacak kararlarda denetim ve kontrol yetkisini vermiştir. Kütahya’mızın hakkını dün olduğu gibi bugün de en iyi şekilde savunmaya ve üstümüze düşen ne olursa olsun hemşerilerimizin adına yapmaya hazırız. 2023 Genel Seçimlerinde Kütahya Merkezde aldığımız oy sayısı 16,525, ilçeler dahil aldığımız oy toplamı 49,940’dır. 2024 Yerel Seçimlerinde Kütahya Merkezde aldığımız oy sayısı 40,110, ilçeler dahil almış olduğumuz toplam oy sayısı ise 70,956 olmuştur. 6 ilçemiz ve 5 beldemiz; Simav, Gediz, Emet, Altıntaş, Çavdarhisar, Hisarcık, Tunçbilek, Eskigediz, Çitgöl, Akdağ, Kuruçay hemşerilerimizin teveccüh ve takdirleriyle Partimize kazandırılmıştır. Ayrıca yine 2024 Yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi üye sayımız 12’ye yükselmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi bugüne kadar en yüksek oyunu 2024 yerel seçimlerinde alarak Kütahya’da yeni bir zafer elde etmiştir. Bu zafer bir iki aylık seçim çalışması ile değil yaklaşık 4 yıldır izlediğimiz seçim stratejimiz ve her an vatandaşlarımızla bir arada olmanın sonucuyla kazanılmıştır" diye konuştu. "Hamd olsun mahcup olmadık, mağlup düşmedik" İhanetlere, istikrarsızlık ve iftiralara karşı kararlı duruşlarının devam edeceğini dile getiren Alıç, "Milliyetçi Hareket Partisinin siyaseti, kalın çizgilerle ihata edilmiş akıl ve ahlak sınırları çerçevesinde dengeli, derinlikli, sabırlı, tutarlı ve ilkelidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu kutlu amaca ne pahasına olursa olsun onurla ve yılmayan bir mücadele azmiyle hizmet edecektir. “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” anlayışımıza uygun hareket etmeyi vicdan görevi sayarız. Genel başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de söylediği gibi; Milliyetçi Hareket Partisinin asil mensupları bu mükâfatın ikramıyla yarım asırdan fazladır siyaset meydanındadır, siyasi mücadele hâlindedir. Hamd olsun mahcup olmadık, mağlup düşmedik. Bizim için siyaset çıkarların at gibi yarıştığı, üzerine bahislerin oynandığı, ’ne kazanırım ne kaybederim’ çetelesinin tutulduğu bir hipodrom değildir. Bizim içim siyaset koltuk, makam ve para aracı değildir. Milliyetçi Hareket Partisi klasik siyaset mücadelesinin ötesinde; davasının hukukunu, Türk milletinin tarihî, kültürel ve ekonomik haklarını hem savunmak hem de sonuçlandırmakla mükelleftir. Türkiye Yüzyılı hedefinin ufuk çizgisi olan Cumhur İttifakı’nın ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin kararlı, heyecanlı, yürekli azminin devam edeceğini, canla başla ayırmadan, ayrıştırmadan çalışmalarımızı sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. Milliyetçi Hareket Parti’mizin dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlı, yürekli ve inançlı şekilde yoluna devam edeceğini herkes bilmelidir. Sözümüz söz, duruşumuz nettir" ifadelerini kullandı.
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.