GENEL - 14 Ağustos 2013 Çarşamba 21:43

HALK DANSLARI BÜYÜK BİR COŞKU İLE DEVAM EDİYOR

A
A
A
HALK DANSLARI BÜYÜK BİR COŞKU İLE DEVAM EDİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi`nce 32`ncisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, ikinci gününü de büyük bir coşku ile düzenledi.
Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen gösterilere vatandaşlar çok büyük ilgi gösterdi. Festivale dün akşam muhteşem bir açılışla başladıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, ``Toplamda 15 gurubumuz var. Bunlardan 8 tanesi her akşam Cumhuriyet Meydanı`ndaki sahnede performanslarını sergileyecekler. Bunların dışındaki 7 ayrı gurubumuzda Samsun`un çeşitli noktalarında gösterilerine devam edecekler. Atakum ilçesinden Canik ilçesine kadar birçok noktada gösterilerimiz devam edecek`` dedi.
Samsun`u ikinci şehri olarak gördüklerini ifade eden KKTC`deki İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu dansçıları ``Samsunlulara Kıbrıs`ın yöresine ve kültürlerine ait yörelerimizi sergileyeceğiz. Biz Samsun`u ikinci şehrimiz olarak görüyoruz. Türkiye`de vatanımız. Burada olmaktan çok mutluyuz. Samsun`a festival için birçok kez geldik. Yaklaşık 40 kişilik ekiple Samsun`a geldik. Festivaldeki hedefimiz diğer arkadaşlarla güzel günler geçirmek istiyoruz`` diye konuştular.
Halk danslarının gösterilerinden önce Başkurdistan sanatçısı ve Başkurdistan Türkçe Olimpiyatları Moskova ikincisi Rida Timershaekhova ile Nogay sanatçısı Dombıra ustası Arslanbek Sultanbekov`un sundukları konserler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Daha sonra dansçılar sahneye çıkarak hünerlerini sergilediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir