GÜNDEM - 17 Kasım 2015 Salı 18:00

Su altında kitap okudular

A
A
A
Su altında kitap okudular

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi tarafından kitap okuma oranını artırılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan 'Su Altında Kitap Okuma' projesi kapsamında dalgıçlar Side Su Altı Müzesi'nde kitap okudular.

Side Limanı açıklarında bulunan Side Su altı Müzesi'nde Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Temsilciliği ve Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi iş birliğiyle gerçekleşen 'Su altında Kitap Okuma' etkinliğine Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdür Vekili Av. Senem Nimet Çetin, Manavgat İlçe Halk Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay, kurum çalışanları ve profesyonel dalgıçlar katıldı. Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdür Vekili Av. Senem Nimet Çetin'in de bizzat katıldığı 'Su Altında Kitap Okuma' etkinliğinde renkli görüntüler de dikkatlerden kaçmadı.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi olarak yürüttükleri projelerle Torosların tepesindeki çocuklara, çobanlara ve insanlara ayaklarına kitap götürerek kitap okuttuklarını denizin altındaki dalgıçlara da kitap okutarak toplumda kitap okuma alışkanlığının artmasına dikkat çekmek istediklerini belirten Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, "Su altında Kitap Okuma projesini bu gün gerçekleştirdik. Projedeki amacımız ülkemizde çok az olan kitap okuma oranını artırmaya biraz da olsun katkıda bulunmak. Bir kişiyi bile kitap okumaya, yazmaya yönlendirme amacıyla bu projeye imza attık. İlçe Halk Kütüphanesi olarak dedik ki; 4 yıldır biz Toroslar'ın tepesinde ki 2 Bin 500 metre de ki yörük çocuklarına, çobanlara, kızlarımıza, yaşlılarımıza kitap götürdük onlara okuttuk. Dağın tepesinde ki insanlara kitap okuttuk, denizin dibinde ki dalgıçlarımız da okusun belki ortada yaşayan insanlar da bunları örnek alır diye düşündük. Su altında kitap okuma projemizi bu açıdan gerçekleştirdik. Aynı zamanda da yeni açılan Side Su Altı Müzesi'ni hem tanınırlılığını dünyaya, insanlara duyurmak için, hem de oradaki objeleri kitap ile okuma ile birleştirerek farklı bir sıcaklık, güzellik sunmak için bunu yaptık. Çok da iyi geçti tüm destek olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Manavgat İlçe Halk Kütüphane Müdürlüğü tarafından hazırlanan Su Altında Kitap Okuma projesi kapsamında dalgıç arkadaşlarıyla su altında kitap okuma etkinliğini gerçekleştirmekten son derece memnun olduğunu dile getiren Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdür Vekili Av. Senem Nimet Çetin, "Bugün Side Su altı Müzesi bilindiği gibi tamamlandı ve hizmete açıldı yaklaşık 1 ay önce. Bizi ziyarete Manavgat Halk Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay geldiler. Böyle bir proje olduğunu bir farkındalık yaratmak istediklerini söylediler. Kitap okumanın önemini vurgulamak istediklerini belirttiler. Bunu su altında da sembolize edelim dediler. Çok da güzel oldu. Bir grup arkadaşımız su altında sembolik kitap okuduk. Bu şekilde projeyi uyguladık. Bilindiği gibi Side Su altı Müzesi'nin 30 Ekim'de resmi açılışını yaptık. 110 tane heykel var. 4 tane bölüm var. Bağımsızlık savaşını simgeleyen, Kurtuluş savaşımızı simgeleyen heykellerin yer aldığı. ayrıca deniz kızı ve Posedon deniz tanrısını sembolize eden bölümler var. Aynı zamanda dervişler var. Biz bu gün oraya daldık oradan görüntü aldık. Yine ayrıca çöl havası yaratılmış deve var öyle bir ortam oluşturulmuş. Deniz Ticaret Odası Başkanım Sayın İnanç Kendiroğlu'nun hayata geçirmek için çok önem verdiği bir projeydi. Su altı müzesi çok da güzel ilgi aldı. Turizm açısından olduğu gibi aynı zamanda deniz altındaki balık sirkülasyonu ve bitkisel açısından da çok yerinde bir proje oldu su altı müzesi. Başkanımız İnanç Bey Antalya'nın batı tarafına da böyle bir su altı müzesi yapmak istiyor. Ben kendisini temsilen buradayım. Çok güzel zaman geçirdik burada teşekkür ediyoruz" dedi. 

ARİF KAPLAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü Eskişehir’de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Eskişehir’de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağan yağmurla karışık çamur park halindeki araçlarının üzerini kapladı. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne par eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Araçlarını tekrar yıkayacağını söyleyen sürücüler durumdan mustarip olduklarını belirtti. “Tertemiz yapmıştım, maalesef yağmurla karışık toz yağmış” Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten Mehmet Taşdelen, “Dün arabamı yıkamıştım aslında. Sabah kalktığımda bu şekilde aracımı buldum, toz yağmış. Böyle görünce içime sinmedi, oruçluyuz malum bir yere de çok çıkmıyorum. Canım sıkıldı arabayı yıkayayım dedim. Sultandere Mahallesi’nde bir evim daha var onun bahçesinde yıkarım arabamı” dedi. Aracı toz içinde kalan bir başka sürücü Hasan Baş ise şöyle konuştu; “Yağmurlu ve çamurlu halde sabah sabah gördük aracımızı. Toz içeresinde kalmış aracım. Aslında önceki gün yıkamıştım arabamı, tertemiz yapmıştım. Maalesef yağmurla karışık toz yağmış. Biraz kalın bir toz tabakası var kaporta üzerinde. Yeni yıkatmıştım, yıkamalarda pahalı malum, yeniden yıkatmak zorunda kalacağım.” (BT-
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.