MAGAZİN - 23 Nisan 2018 Pazartesi 14:25

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

A
A
A
Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

Survivorda dokunulmazlık oyununda oyunu değil adeta şanssızlığını yenip atan Gönüllüler takımı durdurulamıyor. Peki Survivor'da Kim Elendi, kim gitti? Survivor elenen isim kim?

Survivor Kim Elendi kim gitti? Survivorda dokunulmazlık oyunları gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Kişi sayısı azaldıkça yarışmacılar dokunulmazlığa daha da çok önem veriyor. Survivorda elenen kişi artık daha çok üzülecek. Ünlüler takımı uzun bir aradan sonra ilk kez dokunulmazlık oyunu kaybetti. İlk dokunulmazlık oyunu kaybettiklerinde aralarından Nihat Doğan'ı elemişlerdi. Uzun zamandır konseye gitmeyen takım konseye gittikten sonra oldukça gerildi. İlk dokunulmazlık oyunundan sonra ikinci dokunulmazlığıda kaybeden Ünlüler takımında sinirler hat safaya ulaştı. Survivorda kim eleneceği soruları şimdiden sorulmaya başladı.Oyun sonrasında Ünlüler takımından Turabi, sinirlerine hakim olamayarak parkuru yıktı. Parkudaki aletleri bir bir kıran Turabiyi arkadaşları da sakinleştiremedi.  Bu akşam konseyde ünlüler takımından 3 kişi elemede. İlk dokunulmazlık oyunundan sonra elemeye çıkan isimler Adem ve Sahra olmuştu. İkinci dokunulmazlık oyunundan sonra ise takım elenmek üzere Mustafa Kemal Kurt'u aday olarak çıkarttı. Mustafa Kemal Kurt takıma sonradan katılmış ve yüksek bir performans göstermişti. Survivorda bu akşam bizi heyecanlı bir eleme bekliyor. Peki Survivorda kim elendi kim gitti? Survivorda elenen isim kim oldu? Survivorda kim elendi? İşte Survivor eleme ile ilgili tüm detaylar...

SURVİVOR İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

SURVİVOR ADA KONSEYİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

SURVİVORDA ELENENİ İLK SİZ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

#n-722744

SURVİVOR'DA YENİ DÖNEME GİRİLİYOR

Acun Ilıcalı Eleme konseyinde yeni bir döneme girildiğini açıkladı. Ilıcalı yarın akşam da bir konsey olacağı ve bu konseyde toplu bir sms oylaması yapılacağını açıkladı. Bu akşamki elemenin ardından bundan sonraki tüm elemelerde yapılan bu toplu sms oylamasına göre elemeler olacak.

Performas ödülleri belli oldu

Bu haftaki performs ödülleri sahiplerini buldu. Erkeklerde haftanın en iyi performans sergileyen yarışmacısı Gönüllüler takımında Hakan olurken, ikinci isim de yine aynı takımdan Anıl oldu. Kadınlar da ise ödüller yine Gönüllüler takımına gitti. Haftanın en iyi kadın yarışmacısı Birsen olurken, ikinci isim ise Nagihan oldu...

SURVİVOR KİM ELENDİ KİM GİTTİ?

Ve Survivor 2018'de adaya veda eden isim belli oldu. Bu hafta ünlüler takımının kaybettiği dokunulmazlık oyunlarının ardında Adem, Sahra ve Mustafa Kemal aday elenecek adaylar olmuştu. Bu üçlü arasından halktan en az oyu alarak adaya veda eden isim Sahra oldu.

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

ELENME ADAYI OLARAK ÇIKAN ADEM'İN SİTEMİ!

Dokunulmazlığı kaybeden Ünlüler takımında elenmek üzere potaya çıkan adaylardan biride Adem Kılıççı oldu. Bireysel sembolu kazanan Elif, takım arkadaşı Adem Kılıççı'nın ismini verdi. Adem'in ismi hem karşı takımı hem de Adem'i şok etti.  Konsey sonrası röportaj veren Adem, bu duruma çok sinirlenerek. Biz deneme tahtası değiliz dedi. Adem Kıllıççı geçen sene Sabriye'den sonra pota rekoru kıran kişi oldu. Geçen senin sevilen yarışmacısı Sabriye Şengül, tam 11 kişiyi eleyerek potaların kraliçesi olmuştu. 

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

SURVİVOR YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK? 'Bu kadar mı yere düştün?'

Survivorun yeni bölümünde sinirler oldukça geriliyor. Ünlüler takımı konseyin gerginliği bir türlü üstünden atamıyor. Ünlüler takımı yarışmacısı Merve Aydın, Turabi'ye olan sitemi bu akşama damga vuracak gibi gözüküyor. Turabi'nin dokunulmazlık oyununda attığı taklaları şov olarak değerlendiren Merve Aydın, Sahra ile bu konuyu konuşuyor. Turabi için Cumali varken sürekli Cumaliyi seçiyordu, Şimdi ise Murat'ı seçiyor diyor. Turabi için sert sözler sarfeden Merve, 'Bu kadar mı yere düştün? diyor. 

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

ADEM VE YİĞİT ARASINDA GERGİNLİK!

Ödül oyununda bu akşam Adem ve Yiğit arasındaki gerginlik damga vuracak. Adem Yiğit'e sitem ederek Sabahtan beri burada konuşuyorum. Niye konuşuyorum ben ya? diyor. Bu akşam oynanacak ödül oyununda sinirler bir kez daha geriliyor.

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

ACUN'DAN BERNA AÇIKLAMASI!

Acun Ilıcalı, sakatlığı dolasıyla Survivor'a veda eden Berna Canbeldek hakkında açıklamalarda bulundu. Survivorda bu sezon sakatlıklar ve diskalifiyelerle geçiyor. İki takımından da bir çok kişi sakatlığı dolayısıyla yarışmadan ayrılmak zorunda kaldı. Bunlardan biri de yarışmaya sonradan katılan Berna Canbeldek. Acun Berna Canbeldek ile ilgili şunları söyledi; 'Berna ile ilgili bir haber vermem lazım; Santa Domingo'da ameliyat oldu ve ameliyatı iyi geçti. Doktorumuz Metin Kuş bizzat ilgilendi. Ondan gelen rapğor doğrultusunda kısa zamanda vedalaşmak için buraya gelecek. Onu getireceğiz, vedalaşıp gidecek. 'Geçmiş olsun' diyoruz. Çok üzüldüğümüz bir sakatlık yaşadı"

PEKİ SURVİVORDA KİM ELENECEK?

Survivorda elenme adayları belli oldu. Ünlüler takımı uzun bir aradan sonra ilk kez konseyde. Yüzler asık moraller bozuk. Ünlüler takımı konseyin etkisinden çıkamadığı için adada gerginlikler de oluyor haliyle. Bu akşam gönüllüler takımından 3 kişi potada. Bunlar Adem, Sahra ve Mustafa Kemal Kurt. Peki bu akşam kim elenecek? Survivorda kim gitti? Survivorda kim elendi? Survivorda elenen kişi belli olduğu an haberimizden takip edebilirsiniz.

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

MUSTAFA KEMAL KURT KİMDİR?

Bu akşamki eleme potasında Mustafa Kemal  Kurt var. Mustafa Kemal Kurt Ünlüler takımına sonradan katılan yarışmacı. Adada performansı en iyi olanlardan birisi. Bakalım bu elemeden çıkabilecek mi? Peki Mustafa Kemal Kurt kimdir?

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

MUSTAFA KEMAL KURT KİMDİR?

Profesyonel Rugby oyuncusu olan Mustafa Kemal Kurt aynı zamanda Türk Rugby Milli Takımı'nın kaptanı ve 8 yıllık oyuncusudur. Rugby'nin yanında Crossfit ilede ilgilenen Mustafa Kemal Kurt, bu alandada uluslararası müsabakalarda yer almıştır.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun olan Mustafa Kemal Kurt yaşamına İstanbul'da devam etmektedir. Son olarak Survivor 2018'e dahil olması ile adından söz ettiren Mustafa Kemal Kurt, Gönüllüler Takımının iddialı yarışmacılarından biri olacak.

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

SURVİVOR ADEM KILIÇÇI KİMDİR?

Survivor'da geçen senede sürekli potaları çıkıp adada kalmayı başaran Adem Kılıççı, bu akşam eleme potasında aday. Geçen sene finalde şampiyonluğu Ogeday'a kaptıran Adem Kılıççı bu akşam adada kalabilecek mi? Peki Adem Kılıççı kimdir?

1986 yılında Ağrı'da dünyaya gelen Adem Kılıçcı'nın Türkiye'ye Kafkasya'dan göç etmiş Karapapak Türkleri'nden olduğu biliniyor. İstanbul'daki Fenerbahçe Boks Şubesi'nin üyesi olan Kılıççı Antalya'da düzenlenen 2004 Dünya Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya aldı. Şikago'nun ev sahipliğini yaptığı 2007 Dünya Amatör Boks Şampiyonası'nda bronz madalya elde etti. 2008 yılında yapılan Yaz Olimpiyatları çerçevesinde de 69 kiloda mücadele ettiği İngiliz rakibi Billy Joe Sanders’e 14-3 skor ile yenildi. İngiliz boksör ile yaptığı mücadeleden yenilgi ile ayrılınca Adem Kılıççı, 2008 yılı Yaz Olimpiyatları’na da veda etti.

İtalya’nın Pascara kentinde, 2009 yılında gerçekleştirilmiş olan Akdeniz Oyunları’na da katılan Adem Kılıççı, yarışmalardaki üstün performansı sayesinde Akdeniz Oyunları’ndan gümüş madalya alarak ayrıldı. 2011 yılında Ankara’da gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Şampiyonası’na da katılan başarılı boksör buradan da gümüş madalya alarak ayrıldı.

Survivor Kim Elendi Kim Gitti? | Survivor Elenen İSİM KİM? (23 Nisan Survivor Eleme)

SURVİVOR SAHRA IŞIK KİMDİR?

Survivor 2018'de yarışan Sahra Işık bu akşam potada. Herkes bu akşam kimin eleneceğini merak ediyor. Peki Bu akşam survivorda kim elenecek? Sahra Işık kimdir? İşte detaylar...

SAHRA IŞIK KİMDİR?

1991 yılında dünyaya geldi, aslen Selanik göçmeni bir aileden gelen Sahra Işık, volyebolcu olarak biliniyor. Fenerbahçe’de forma giyerken, bir yandan da modellik kariyeri üzerine çalışmalarda bulundu. 2013 yılında düzenlenen Best Model yarışmasında 3. olarak dikkatleri çeken ve ülkemizi Malezya’da temsil etti.

Sahra Işık’ın ekranlarla tanışması ise Survivor 2014 oldu. Yarışmanın en iddialı kadın isimlerinden olan Sahra Işık, Turabi Çamkıran ile yakınlığı nedeniyle sık sık eleştirilmişti. 2017 yılında Acun Ilıcalı tarafından düzenlenen "Boksun Yıldızları" adlı yarışmada da yer alan Sahra Işık burada adından sıkça söz ettirmiştir.

Survivor 2018'in kadrosunda yer alan iddialı bir yarışmacı Sahra Işık, yarışmada şu ana kadar topladığı 34 puanla 12. sırada buluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de ‘5. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’ düzenlendi Sultangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilk ve ortaokul öğrencilerini ‘5. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda buluşturdu. Turnuvada dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Geleceğin mimarı çocukların düşünen, üreten, sorunlar karşısında çözüm bulabilen bireyler yetiştirmek için çalışan Sultangazi Belediyesi, gençleri birbirinden eğlenceli etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sultangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile çocukların sosyal ve zeka gelişimlerini desteklemek adına bu yıl 5’incisi olan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nı düzenledi. İlçedeki 25 ilkokul, 19 ortaokul olmak üzere toplam 44 okulun katıldığı etkinlikte 150 öğrenci yarıştı. Öğrenciler mangala, pentago, qbitz, equlibrio, reverse, küre ve kulami olmak üzere 7 kategoride birinci olmak için ter döktü. Yarışmanın ardından dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. Ödüller takdim edildi İlkokul kategorisinde birinci İsmetpaşa İlkokulu, ikinci Cumhuriyet İlkokulu, üçüncü ise Cebeci Sultançiftliği İlkokulu oldu. Ortaokullar arasında ise, Sultangazi Ortaokulu birinci, Şehit Hikmet Baysal Ortaokulu ikinci ve Özel Bilgenç Koleji de üçüncü oldu. Ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Dereceye giren öğrenciler, hediye ve madalyalarını Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen’in elinden aldı. Öztürkmen, “Çocuklarımızın okul öncesinden üniversite yıllarına kadar her anlarında yanlarında olmak, onların başarı ve mutluluklarına şahitlik etmek bizler için gurur verici. Bütün gençlerimizin yolları açık, başarıları daim olsun” dedi.
Balıkesir Çocuklar, bayramlarını Burhaniye’de doyasıya kutlayacak Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada “Çocuk Şenliği” düzenlenecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve demokrasimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yılı Burhaniye’de çocuklara özel etkinliklerle kutlanacak. 20-21 Nisan Satranç Turnuvası ile başlayacak etkinliklerde Burhaniye’de çocuklar; satrançtan tiyatroya, uçurtma şenliğinden çeşitli gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacak. Etkinlikler dahilinde 20-21 Nisan tarihlerinde Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde 8 ve 14 yaş arası çocuklar için satranç turnuvası düzenlenecek. 23 Nisan günü ise saat 11.00’de 8 Eylül Stadyumu’nda resmi kutlama ile başlayacak program; 13.30’da İskele Demokrasi Parkı’nda devam edecek. Burhaniye Belediyesi tarafından tüm etkinliklerin ücretsiz olarak düzenleneceği Çocuk Şenliği dahilinde İskele Mahallesi Demokrasi Parkı’nda çocuklar eğlenceye doyacak. Şişme oyun parkuru, belediye kreşleri ve gençlik merkezi öğrencilerinin gösterileri, pandomim ve jonglör gösterisi, baloncuk gösterisi, tahta bacak ile mini disco, yüz boyama ve sosis balon gibi eğlencelerin yanı sıra; resim, satranç ve kreş çocukları atölyeleri ile gün boyunca çocuklar açık alanda ücretsiz olarak eğlenebilecekler. 23 Nisan günü 16.00’da Öğretmenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda yapılacak uçurtma şenliğinde gökyüzü renklenirken çocuklar aileleriyle birlikte bayramı yaşayacaklar. Zoran Drvenkar’ın Çocuk Edebiyatı Ödülüne layık görülen eseri “Soğuktan Korkmayan Tek Kuş” eserinin sahneye uyarlanan kukla tiyatrosu, 23 Nisan akşamı saat 20.00’de Reha Yurdakul Salonu’nda çocuklar ile buluşacak.
Ankara Gök vatanın gücüne güç katan hava platformlarının sayısı artacak İnsanlı Hava Platformları İmza Töreni çerçevesinde Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ-B, Millî Muharip Uçak KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET ve Hafif Genel Maksat Helikopteri GÖKBEY hava platformlarına dair yeni sözleşmeler imzalandı. Sözleşme kapsamında Gök vatanın gücüne güç katan hava platformlarının sayısı artacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve İçişleri Bakanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleşen İnsanlı Hava Platformları imza töreni; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Millî Savunma Başkanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Türk Silahlı Kuvvetleri ve sektör temsilcilerinin katılımları ile Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Nuri Demirağ Salonunda gerçekleşti. İmzalanan anlaşma çerçevesinde yerli ve milli imkanlarla üretilen Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ-B, Millî Muharip Uçak KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET ve Hafif Genel Maksat Helikopteri GÖKBEY hava platformlarına dair yeni sözleşmeler imzalandı. “Tam bağımsız bir savunma sanayiye sahip olmamız vazgeçilmezdir” İnsanlı Hava Platformları İmza Töreni’nden konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Etrafı adeta ateşten bir çemberle örülmüş olan ülkemiz, bu coğrafyada var olmak için kendi harp silah ve sistemlerini üretmeye, yerli ve millî savunma sanayii ürünleriyle donatılmış etkin ve güçlü ordu ve güvenlik kuvvetlerine sahip olmaya mecburdur. Bu nitelikleri bir ordu için de kendi kendine yeten, tam bağımsız bir savunma sanayiye sahip olmamız vazgeçilmez bir husustur” ifadelerini kullandı. “Stratejik ortaklarımızın dahi önümüze çıkardığı engeller, acı bir tecrübe olarak devlet hafızamıza kazındı” Savunma sanayii alanında güçlü ve bağımsız olamayan ülkelerin uluslararası alanda etkin roller üstlenebilmeleri ve geleceklerine güvenle bakabilmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Bakan Güler, “Sadece yakın tarihimize baktığımızda, savunma sanayinde dışa bağımlılığın sıkıntılarını, maalesef birçok defa yaşamak zorunda kaldık. Yıllarca birçok önemli savunma sanayii ürününü, kendi imkânlarımızla üretemediğimiz için hep dışarıdan bekledik. En ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda müttefik, hatta stratejik ortaklarımızın dahi önümüze çıkardığı engeller, acı bir tecrübe olarak devlet hafızamıza kazındı” diye konuştu. Bakan Güler konuşmasına şöyle devam etti: “Şüphesiz ki bunlar, asla bizi yıldırmadı, aksine daha çok motive etti. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikleriyle başlatılan yerli ve millî teknoloji hamlesi ile ülkemiz, son 20 yılda savunma sanayii alanında birbirinden değerli projeleri hayata geçirdi. Bu kapsamda her geçen gün geliştirdiğimiz yerli, millî ve modern teknolojiyi haiz savunma sanayii ürünleri ile ordumuzun imkân ve kabiliyetleri, geçmiş yıllara kıyasla muazzam seviyede gelişim kaydetti, kaydetmeye devam ediyor. Ordumuzun ve ülkemizin gücüne güç katan bu silah sistemlerimiz, aynı zamanda çok sayıda kardeş, dost ve müttefik ülkeye de ihraç edildi ediliyor.” Türk savunma sanayii tarafından üretilen milli ürünlere dikkati çeken Bakan Güler, “Şu ana kadar üretilen ve büyük bir başarıyla hizmet veren silahlı/silahsız insansız hava araçlarımız ve mühimmatlarımızın yanı sıra yeni nesil gelişmiş temel eğitim ve hafif taarruz uçağımız ‘HÜRKUŞ’, geniş görev yelpazesini üstün bir performansla yerine getirebilen jet eğitim uçağımız ‘HÜRJET’, en zorlu şartlarda, çok yönlü vazifeleri icra etme yeteneğine sahip olan genel maksat helikopterimiz ‘GÖKBEY’ ile, savunma sanayimizin ulaştığı üstün seviyeyi ortaya koyan 5’inci nesil, ilk yerli-millî savaş uçağımız KAAN, ülkemizin hava platformlarındaki büyük atılımlarının en somut nişaneleridir. Tüm bunlarla birlikte Türkiye, artık kendi savaş uçağını, eğitim ve jet uçaklarını, helikopterlerini üretebilen dünyanın sayılı ülkelerinden biri oldu” açıklamasında bulundu. “Bugün ise yüzde 80’ni aşan yerli ve mili savunma sanayimiz var” Programda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise “Atılan bu kararlı ve cesur adımlarla artık kara, deniz ve hava araçlarımızın kahır ekseriyetini kendimiz karşılıyoruz. 22 yıl önce savunma sanayimiz yüzde 80 oranında dışarıya bağlıydı. Bugün ise yüzde 80’ni aşan yerli ve mili savunma sanayimiz var. Geliştirilen milli projeler, ülkemizin dışa bağımlığını her geçen gün azaltırken, teknoloji ihraç eden ülkeler sınıfına giriyoruz” şeklinde konuştu. Bakan Yerlikaya konuşmasına şöyle devam etti: “80 binden fazla çalışanıyla savunma sanayimiz, yoluna devam ediyor, daha güçlü bir şekilde de devam edecek. 2023 yılında terörle mücadelede İnsansız Hava Araçlarımız, Silahlı İnsansız Hava Araçlarımız ve İnsanlı Keşif Uçaklarımız 51 bin 876 saat uçuş gerçekleştirdi. 2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken, hava unsurlarımızın desteği sayesinde 2023’te bu sayı 88’e düşmüştür. Aklımıza gelen bir fikirle ilgili artık ‘Bunun için gerekenleri nereden temin ederiz’ sorusunu düşünmüyoruz. Onun yerine ‘Savunma sanayimiz ile konuştuk, yapabiliriz, hiç merak etmeyin’ sözü yer alıyor. Bu güç bizi her alanda, her noktada kendi kendine yetkin, dostuna güven, düşmanına da tasa ve endişe verecek bir hale getirdi.” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise savunma sanayiinin sahip olduğu birikime dikkati çekerek, “Savunma sanayiimiz sahip olduğu yetenek ve birikim ile günümüzde; muharip ve eğitim uçağı tasarım, üretim, kalifikasyon ve sertifikasyonunu, sistem ve alt sistem tasarım, geliştirme ve üretim faaliyetlerini, millî mühimmat ve pod geliştirme ve üretimini, yapısal parça tasarım ve üretim faaliyetlerini ve farklı sınıflarda helikopter üretim, tasarım ve testlerini başarıyla yürütmektedir” ifadelerini kullandı. “40 adet Hürkuş-B tedariki için sözleşmemizi imzalıyoruz” Görgün konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın gelişen ihtiyaçları doğrultusunda uçuş eğitim faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütülebilmesi için 40 adet daha Hürkuş-B tedariki için sözleşmemizi imzalıyoruz. Bu sözleşme ile toplamda 55 adet Hürkuş-B uçağının envantere katılması imza altına alınmış olacak. 55’inci uçağın Haziran 2027’de Hava Kuvvetlerimize teslim edileceğini planladığımızı ifade etmek isterim.” Milli Muharip Uçak KAAN’ın projesine dair açıklamalarda bulunan Görgün, “İmzası bugün gerçekleşecek bir diğer önemli projemiz olan Millî Muharip Uçak KAAN kapsamında; Başkanlığımız ve TUSAŞ arasında 2016 yılında imzalanan Millî Muharip Uçak Geliştirilmesi Projesi Dönem-I, Aşama-I Sözleşmesi’ni, Aşama-II faaliyetlerini başlatmak üzere genişletiyoruz” şeklinde konuştu. Görgün konuşmasına şöyle devam etti: “İmzasını gerçekleştireceğimiz HÜRJET Projesi, 4 adet Blok-0 uçağa ilave olarak, 12 adet Blok-1 uçağı kapsama dahil ediyoruz. İmzasını gerçekleştireceğimiz Hafif Genel Maksat Helikopter Tedariki (GÖKBEY) kapsamında, ilk etapta 20 adet GÖKBEY helikopterinin tedariğini gerçekleştireceğiz.” Program hatıra fotoğrafı çekimi ve maket takdimi ile son buldu.