DÜNYA - 26 Şubat 2011 Cumartesi 18:03

Talabani'den Gül'e iltifat

A
A
A
Talabani'den Gül'e iltifat

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Kuveyt'te biraraya geldiği Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'den iltifat geldi. Talabani, Gül'e, "Maşallah genç, maşallah genç" dedi.

MUAMMER TAN
KUVEYT 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt'in bağımsızlığının 50'nci, Irak işgalinden kurtuluşunun 20'nci ve Emir Şeyh Sabah'ın göreve başlamasının beşinci yıl dönümü kutlamaları kapsamında geldiği Kuveyt'te, liderle ikili görüşmelerde de bulundu.


Törenlerin yapıldığı yerde, İspanya Kralı Carlos, İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair, Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Colin Powel, Romanya Cumhurbaşkanı Basescu, Suriye Cumhurbaşkanı Esad ve Butan Kralı Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ile görüşen Gül, törenlerin bitiminin ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdali ile aynı araçta ikamet ettiği Beyan Sarayı'na gitti. Gül, Beyan Sarayı'nda da Zerdali ile bir süre görüştü.


TALABANİ'DEN GÜL'E İLTİFAT


Gül daha sonra Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile biraraya geldi. İki liderin tokalaşması esnasında Talabani, Gül'e görünümüne ilişkin iltifatta bulunarak, "Maşallah genç, maşallah genç" dedi. Gül'de Talabani'ye gülerek karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Gül, ikili görüşmeleri kapsamında Kanada Genel Valisi David Johnstone ile biraraya geldi.


KUVEYTLİ ASKERLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ


Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında kendisine eşlik eden Kuveytli askerlerin fotoğraf çektirme isteği üzerine, Kuveytli askerlerle tek tek fotoğraf çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir