POLİTİKA - 07 Ekim 2015 Çarşamba 10:50

Taner Yıldız: 'Kanlı ellerle seçmenin karşısına çıkmamak lazım'

A
A
A
Taner Yıldız: 'Kanlı ellerle seçmenin karşısına çıkmamak lazım'

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, "Kanlı ellerle seçmenin karşısına çıkmamak lazım.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili adayları İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu ve Avşar Aslan seçim çalışmaları kapsamında Sarıoğlan ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan ziyarette konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, “Demirtaş’ın yaptığı açıklamada çok daha enteresan bir şey vardı. Gandi’den bir alıntı yaparak ‘alkışların önüne kanlı elleriniz ile çıkmayın’ diyor. Bu tersinden bir savunmadır. Kanlı olan ellerle seçmenin karşısına kesinlikle çıkmamak lazım” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili adayları İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu ve Avşar Aslan önce Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas kasabasında vatandaşları ziyaret etti. Milletvekili adayları Palas Kasabasında vatandaşlardan destek istedi. Milletvekili adayları ardından Sarıoğlan ilçesine gitti. İlçede esnafı ziyaret eden milletvekili adayları esnafın sıkıntılarını dinledi. Yapılan ziyaret sonrası açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız,

“Bugün hem Akkışla’da hem de Sarıoğlan Palas bölgesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabi ki AK Partinin seçim beyannamesi diğer partilerin seçim beyannamesinden farklı. Bizler bir taahhütname şeklinde bunu veriyoruz. Çünkü bizim beyannamemiz aynı zamanda iktidar partisinin bir icraatı ile alakalı konulardır ama diğer partilerle alakalı bir taahhütname söz konusu olamıyor bir vaatnameye dönüşüyor. Tabi ki biz kendi taahhütnamemizi açıklayacağız. Vatandaşlarımıza bunu bütün detayları ile aktaracağız. Çözüm süreciyle alakalı, ülkenin birlik ve beraberliği ile alakalı neler oluyor bunun her birisini aktaracağız” diye konuştu.

Diğer siyasi partilerin seçim beyannamesini de değerlendiren Yıldız, “CHP’deki seçim beyannamesi şahsen bizi şaşırttı. Bizim gönlümüzdeki koalisyon yüzde 60’lık bloktu yani AK Parti ile birlikte o kadar koalisyon görüşmelerine demek ki aynı samimiyet ile oturmamışız. Bizim gönlümüzden geçen Türkiye’nin geleceği ve iyiliği için olandı ama onların gönlünden geçen yüzde 60’lık blokla yani AK Partinin dışındakilerle koalisyon yapmakmış. Bunu CHP açıkladı. Bunu seçmenimiz mutlaka dikkatle izliyor. Demirtaş’ın yaptığı açıklamada çok daha enteresan bir şey vardı. Gandi’den bir alıntı yaparak ‘alkışların önüne kanlı elleriniz ile çıkmayın’ diyor. Bu tersinden bir savunmadır. Kanlı olan ellerle seçmenin karşısına kesinlikle çıkmamak lazım. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkı koyacak kim varsa inşallah 1 Kasım seçimlerinde zaten onlar önde olacaktır. Bunu da mutlaka ülkemiz adına söylemek zorundayız.

Koalisyonda bulunmamayı ve iktidarda olamamayı, dışarıdan desteklememeyi bir politika haline getirmiş olan MHP bize dışarıdan bir kısım cümleler ediyor. ‘Hükümet şunu yapması lazım, bunu yapması lazım’ diyor. ‘Gelin birlikte hükümet kuralım’ dedik yaklaşmadılar. ‘dışarıdan destekleyin’ dedik yaklaşmadılar. Bunu MHP Genel Başkanının açıklamalarında da görüyoruz. Dışarıdan bu tarzdaki tavsiyelerin seçmen tarafından da karşılık bulmadığını gezdiğimiz yerlerde görüyoruz. Benim temennim şudur; bizler centilmence, hakaretten uzak, şiddete kesinlikle yaklaşmadan ve onu önleyerek Kayseri’ye yakışır bir seçim kampanyasını mutlaka düzenlememiz lazım. Buna bütün partilerin katkı koyması lazım. Biz bu manada ortak müşterekte buluşmaya ve birleşmeye hazırız” şeklinde konuştu. 

OLCAY DÜZGÜN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."