POLİTİKA - 07 Mayıs 2015 Perşembe 00:51

'Taşeron işçiler asıl işte çalıştırılamayacak!'

A
A
A
'Taşeron işçiler asıl işte çalıştırılamayacak!'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik taşeron işçilere yönelik açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında; 'Taşeron işçiler asıl işte çalıştırılamayacak bu kadar net.' dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) ziyaret eden Bakan Çelik, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Belli partiler var barajı aşma mücadelesi peşindiler, belli partiler var liderlerini kendi başlarında muhafaza etmenin peşindeler. Yani Türkiye’de iktidar olalım da Türkiye’yi idare edelim diye bir siyasi hareket karşımızda yok. Bizim karşımızda olanlar barajı aşmaya çalışanlar ve kendi partisine genel başkanlığını devam ettirmek için mücadele edenler var. Projeden ziyade popülist yaklaşımlarla vatandaşın zihnini kısa süre içerisinde çalabilir miyiz ve böylece partinin başında kalabilir miyiz gibi garip garip bazı sözlerle projelerini açıklayanlar var. Türkiye’nin gerçekçi yaklaşımlara ihtiyacı var. Maalesef muhalefet gelişmeleri kat edilen mesafeleri görmekten bile aciz olduğunu çok açık bir şekilde ifade etmek gerekiyor. Seçim meydanlarında onların bu zaaflarını esas amaçlarının Türkiye’yi yönetme olmadığını açık bir şekilde vatandaşlarla paylaşacağız” dedi.

“TAŞERONLAR ASIL İŞTE ÇALIŞTIRILMAYACAK”

Taşeron işçilere yönelik açıklamalarda bulunan Çelik, “Bu kural gelmiş bitmiş. Taşeron işçisi asıl işte çalıştırılamayacak bu kadar net. Eğer çalıştırılıyorsa karayollarında olduğu gibi karayollarının da kadroya ihtiyacı açık, elemana ihtiyacı açık ve biz bunları kadroya aldık. Hizmet alımında çalışacak işçilerinde asıl işte çalışanların hakları neyse o hakları kendilerine verildi. Hizmet alımı bir iş olacaksa orada çalışacak işçimizin yıllık izninden kıdem tazminatına kadar bütün hakları asıl işçi neyi alıyorsa aynı haklar diğer işçilere verildi. Hayali rakamlarla bazı insanların kafası çalıştırılmaya çalışıyor. Ben buradan net bir ifadeyle belirmek istiyorum: Muhalefetlerin çalışma ve sosyal güvenlik ile ilgi vaatleri var Bin 500-800,2 bin, 5 bin yetmedi. 10 bin diyenler var. Bu şekilde asgari ücreti arttıranlar var” diye konuştu.

“ATILAN ADIMLAR ÇALIŞANI İŞSİZ BIRAKMAMALI”

Çalışanı işsiz bırakmayacak program ve projelerin üretilmesi gerektiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:
“Atılan adımlar çalışanı işsiz bırakmamalıdır. İşçiyi işsiz hale getirirseniz bunun vebalinden kurtulamazsınız. Devlet yönetmek mikrofondan nutuk atmaya benzemez. Çalışanı işsiz bırakmayacak program ve projeler üretmelisiniz. Emekli emekliğinin maaşını alamıyordu. 15 günde 15 yasa çıkarmazsanız emekli maaşlarını alamayacaktı bu memleket. Biz memleketin kaynaklarını çoğaltıp pastayı, ekmeği büyütüp somunu oradan payı millete vermeyi doğru buluyoruz. Olmayan somun nasıl millete verilecek. Efendim hele bir iktidara gelelim veririz gibi vaatler doğru vaatler değildir. Devlet yönetmek çocuk oyuncağı değildir. Enerji bakanımız diyor ki mazotun maliyeti 1800 lira adam diyor ki 1500 liraya vereceğim. Herhalde vatandaş Tüpraş kuyruğuna girip bidonlarla Urfa’dan İzmit’e petrol getirecek. Böylesine afaki değerlendirmelerde bulunmak yersiz. Bizim petrol kuyularımız yok, bizim doğal gaz kuyularımız yok. Biz milleten aldığımızı millete hizmet olarak döndürmeyi başarmış bir iktidarız. Aldığımız vergilerle millete hizmet ediyoruz.”

AHMET BÜLTE 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.