GÜNDEM - 30 Ağustos 2015 Pazar 10:35

Taze Antep fıstığına rağbet artıyor

A
A
A
Taze Antep fıstığına rağbet artıyor

Güneydoğu Anadolu'nun 'yeşil altını' olarak bilinen Antep fıstığına rağbet artıyor.

Gaziantep’te 2015’te üretimi çok olarak değerlendirilen Antep fıstığına ilgi artıyor. Taze Antep fıstığının kurusundan ucuz olması, tüketiciyi fıstık raflarına çekiyor. Esnaf, geçen yıla oranla fiyatların düştüğünden yakınsa da ellerindeki fıstıkların satılmasından büyük mutluluk duyuyor.

Gaziantep’te taze Antep fıstığı satan bir esnaf, fiyatların düştüğünü belirterek, “Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlerin evvela fıstığa, akabinde yöresel Antep ürünlerine rağbet ettiğini görüyoruz. Antep fıstığını buradan bütün Türkiye’ye yayıyoruz. Yaş fıstık sezonumuz yaklaşık 3 hafta-1 ay önce başladı. Başlangıcında fiyat 20 TL iken şu an 10 liraya, 12 liraya fıstığı satıyoruz. Şu an fıstık satışlarında rağbet var yerli turistlerin Gaziantep’e gelmesiyle. Gaziantep’in en büyük demirbaş ürünü fıstıktır. Rağbet artıyor. Çok şükür satışlarda sıkıntı yok. Türkiye’nin her yerine Gaziantep’ten gidiyor sonuç itibariyle. O konuda sıkıntı yaşamıyoruz, satışlarımız çok şükür iyi” şeklinde konuştu.

Mahsulün fazla olmasından dolayı fiyatlarda gevşemelerin olduğunu söyleyen esnaf, eskiye oranla üretimin arttığını, fiyatların düştüğünü belirtti. 

YUNUS ÖRKİ
GAZİANTEP 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir