POLİTİKA - 27 Mayıs 2016 Cuma 19:46

TBMM’de hükümete destek tartışması

A
A
A
TBMM’de hükümete destek tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda 65. Hükümet Programı görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder arasında hükümete destek tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu’nda 65. Hükümet Programı görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder arasında hükümete destek tartışması çıktı. HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP adına konuşma yaptığı sırada, “Ancak, 7 Hazirandan sonra 3 damar 2’ye düşmüştür. Artık 2 siyasi akım vardır çünkü muhafazakâr damar ile ordu damarı veya Kemalizm kisvesi altında siyaset yürütenler, geçen hafta dokunulmazlık sürecinde de görüldüğü üzere tek hizaya geçmişlerdir. Artık ülkede 2 ana siyasi akım vardır; muhafazakâr damar ile ordu damarı, özellikle de Kürt düşmanlığı temelli, tüm ezilmişleri hedefine alan tarihsel bir ittifak kurmuşlardır” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz isteyerek, ana muhalefet partisinin hükümete örtülü destek verdiği anlamını çıkaracak bir söz söylediğini belirterek, “Bir ana muhalefet partisine yapılabilecek bundan daha büyük bir hakaret olmaz diye düşünüyorum. Siz, bizimle kavga etmek istiyorsanız biz ederiz, hiç tereddüdünüz olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu parlamentodaki tutumu ve duruşu başından beri belli bir ilke çerçevesindedir, doğru bir tutumdur. Anayasa’ya ve hukuka bağlı olmamızın gereğini yaptık” şeklinde konuştu.

Önder, CHP’nin Anayasa Mahkemesindeki sözcüsünün "Biz; bu değişikliğe ve bu teklife ’hayır’, verdiler dedirtmeyeceğiz" ifadelerini kullandığını belirterek, “Bu bir grup kararı değilse eğer, şu bir grup kararıydı: Sayın Genel Başkanın bizatihi ‘Buna biz ’evet’ oyu vereceğiz, destekleyeceğiz’ demesi sanırım Sayın Başkanvekilinin bütün bu önermesini çürüten bir şeydi. Sayın Başkanvekilinin çok daha çirkin ifadeleri oldu bu konuda; en hafif tabiri kullanmaya çalışıyorum: ’Al başkanlığı, ver özerkliği’. Bunu herhangi bir partilimiz söylemişse alçaktır. Eğer bunu birisi iftira olarak söylüyorsa o da bu tabiri aynen hak ediyor” şeklinde konuştu.

Altay bunun üzerine Oslo ve Dolmabahçe görüşmelerini örnek gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkarili öğrenciler yemek yarışmasında birinci oldu Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde, 15-19 Nisan’da Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma, yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları amacıyla düzenlenen yarışmaya, Hakkari’den ve birçok ilden katılım sağlayan öğrenciler, festival havasında bir yarışma gerçekleştirdi. Yarışma boyunca, protokol ve davetliler öğrencilerin heyecanına eşlik etti. Usta ve şeflerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrası dereceye giren ekiplere ödülleri verildi. Okulların kıyasıya mücadele ettikleri yarışmada, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hakkari’yi başarıyla temsil ederek birinci oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz; gastronominin kültürlerin birbirlerine aktarılması ve nesilden nesile aktarılması gereken zenginliklerin başında geldiğini belirterek, “Gastronomi anlamında, Hakkari’miz gibi ülkemizin her bir yöresi ayrı bir çeşitlilik ve zenginlikle dolu. Ülkemizin gastronomi alanında dünyaya tanıtılmasında meslek liselerimizin de büyük rolü var. Öğrencilerimizin bu alanda yetişmeleri ve dünyanın dört bir yanında ülkemizin yemeklerini insanlara sunması büyük önem arz ediyor. Bakanlığımızca gerçekleştirilen bu tür yarışmaların, ülkemiz gastronomisine büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Ellerinin lezzetlerini tabaklarına yansıtmak için yarışma öncesinde ve süresince hummalı bir çalışma içerisinde olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yöneticilerini, danışman öğretmenlerini ve bilhassa öğrencilerini tebrik ediyor, okulumuza Türkiye finalinde başarılar diliyorum” dedi.