ASAYİŞ - 11 Ocak 2018 Perşembe 13:06

Tekirdağ’da göçük altında kalan işçi kurtarıldı

A
A
A
Tekirdağ’da göçük altında kalan işçi kurtarıldı

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Saray ilçesi Ayazpaşa Mahallesi Ladin Sokak’ta kanalizasyon çalışması sırasında henüz bilinmeyen bir sebeple toprak kayması meydana geldi. Bu sırada yaklaşık 4 metre derinliğindeki çukurda çalışma yürüten Fevzi D. (32) adlı işçi göçük altında kaldı.

İşçinin mesai arkadaşları hemen kurtarma çalışmalarına başlarken, durum itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler işçiyi uzun süren çabalar sonucu göçük altından çıkartarak Saray Devlet Hastanesine kaldırdı. İlk tedavisi yapılan işçi, ardından Çerkezköy Devlet Hastanesine sevk edildi.

"Ben kendisine bağırdım"

Aynı yerde çalışan bir işçi, göçük sırasında arkadaşı Fevzi D.'nin toprak altına kalmasını engellemek için bağırdığını ama sesini duymadığını belirterek, "Kanalda kazı yapıldığı için, su da vardı önünde şu anda çabuk kayıyor. Ben kendisine bağırdım duymadı" dedi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

Fatih Kıray

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkarili öğrenciler yemek yarışmasında birinci oldu Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde, 15-19 Nisan’da Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma, yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları amacıyla düzenlenen yarışmaya, Hakkari’den ve birçok ilden katılım sağlayan öğrenciler, festival havasında bir yarışma gerçekleştirdi. Yarışma boyunca, protokol ve davetliler öğrencilerin heyecanına eşlik etti. Usta ve şeflerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrası dereceye giren ekiplere ödülleri verildi. Okulların kıyasıya mücadele ettikleri yarışmada, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hakkari’yi başarıyla temsil ederek birinci oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz; gastronominin kültürlerin birbirlerine aktarılması ve nesilden nesile aktarılması gereken zenginliklerin başında geldiğini belirterek, “Gastronomi anlamında, Hakkari’miz gibi ülkemizin her bir yöresi ayrı bir çeşitlilik ve zenginlikle dolu. Ülkemizin gastronomi alanında dünyaya tanıtılmasında meslek liselerimizin de büyük rolü var. Öğrencilerimizin bu alanda yetişmeleri ve dünyanın dört bir yanında ülkemizin yemeklerini insanlara sunması büyük önem arz ediyor. Bakanlığımızca gerçekleştirilen bu tür yarışmaların, ülkemiz gastronomisine büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Ellerinin lezzetlerini tabaklarına yansıtmak için yarışma öncesinde ve süresince hummalı bir çalışma içerisinde olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yöneticilerini, danışman öğretmenlerini ve bilhassa öğrencilerini tebrik ediyor, okulumuza Türkiye finalinde başarılar diliyorum” dedi.