TEKNOLOJİ - 18 Aralık 2017 Pazartesi 20:58

Telefon suya düşünce neler yapmalı? |Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?

A
A
A
Telefon suya düşünce neler yapmalı? |Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?

Telefon su aldığında yapılmaması gerekenleri sizler için derledik.Telefon suya düşünce neler yapmalı? İşte cevabı

İşte telefonunuz suya düştüğünde yapmanız gereken bir kaç öneri;

Kısa devre korumasıyla beraber zaten telefonunuz hızlıca kapanabilir. Fakat kapanmadıysa, oluşabilecek sıkıntıları önlemek için hemen telefonunuzu kapatın. Pili çıkarılabilir yapıdaysa pili de çıkartın.

Sızan su, telefon açık olduğu taktirde, çalışan mekanizma ısısı nedeniyle içeri doğru diğer parçalara hızlı yayılabilir.

Temiz bir havlu ile kurulayın

Telefonu sudan çıkarır çıkarmaz temiz ve tozsuz bir havlu ile kurulamalısınız. Telefon dış yüzeyi tamamen kuruyana kadar nazik hareketlerle kuruladıktan sonra diğer işlemlere geçiş yapabilirsiniz.

Telefonu en ince parçalarına kadar ayırın

Biraz önce kullandığınız havlu üzerinde, telefonun batarya, hafıza kartı, sim kart ve bunun gibi ayrılabilecek tüm parçalarını çıkarın.

Pamuk ve kulak temizleme çubuğu kullanın

Normal bez ve havlular suyu tamamiyle içine çekmediği gibi toz da bırakır. O nedenle kurulama işlemine daha temiz olması ve suyu içine daha iyi çekmesi için pamuk ile devam etmelisiniz. Telefonun ayrılan parçalarını bir parça pamuk ile tekrar kuruladıktan sonra, kulak temizleme çöpü ile, telefonun ayrıntılı deliklerini de silmeyi deneyin.

Telefon suya düşünce neler yapmalı? |Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?

Silika Jel

Silika Jel adını ilk defa duymuş olabilirsiniz. Halbuki bu madde çok yabancı değil, yeni kıyafetlerin ceplerinde, ya da yeni bir çantanın içerisindeki kağıt paket içerisindeki tozdur.

Slika Jel yoksa pirinç ve vakumlu poşet

Slika Jel’i arayacak vakti olmayanlar için ikinci doğal çözüm pirinç. Telefonu pirinç içerisine koyarsanız, pirinç tanecikleri içerisindeki suyu emecektir. Pirinç yöntemi konusunda dikkat etmeniz gereken nokta ise telefonun pirinç içerisinde gömülü iken hava almaması gerektiğidir. Havayı önlemek için vakumlu poşet ideal bir tercih olduğu gibi, yiyecek saklama kabı da kullanılabilir. Burada mühim olan telefon pirinç içerisindeyken havayla teması önlemek ve daha hızlı sonuç almaktır. Telefonunuzun aldığı suya göre ortalama 24-48 saat arası bu şekilde hiç dokunmadan bekletmeniz gerekir.

Şarj cihazı

48 saatin sonunda telefonunuzu vakumlu poşetten çıkarın, tamamen kuru olduğuna emin olun. Öncelikle şarja takın ve \%100 şarj olmasını sağlayın. Cihazınız kapalıyken batarya \%100 dolu olursa kendi açılırken doğabilecek problemler daha aza indirgenir. Şarj işlemi bittikten sonra telefonunuzu açmayı deneyin.

Telefon su aldığında gerekli bu işlemleri tamamlarsanız yüksek ihimalle cihazınızı kurtarmış olacaksınız. Yine de bu yöntemin tamamen çözüm olmadığını bilmekte fayda var.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de 23 Nisan kutlandı Mersin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız kutlu olsun’ diyerek şöyle devam etti; "Çocukların sesleri ve gülüşleri dünyayı bayram yeri yapar. Ancak tüm çocuklarımız için bayram yeri değil maalesef dünyamız. Çocuk her yerde çocuk değil. Suriye’de kayıp, Yemen’de açtır. Gazze’de şehit, Afrika’da işçidir, Doğu Türkistan’da mazlumdur, mağdurdur. Bir an önce çocuklarımızın maruz kaldığı bu zulümlerin bitmesini, dünyamızın, çocuklarımız için daha yaşanabilir hale gelmesini temenni ediyorum. Bütün çocuklarımızın güldüğü ve her gününü bayram tadında yaşadığı bir dünya olsun istiyorum." Durmuş, sözlerini "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle yad ediyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk diliyorum" diyerek tamamladı. Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Çocuklar ücretsiz dondurma ve pamuklu şekere ilgi gösterdi Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, çocuklar, alanda çeşitli hayvan ve karakter kostümleri giymiş kişilerle fotoğraf çektirdi. Tören sonunda Şehit Fırat Palamut Anaokulu koordinasyonunda çocuklara ücretsiz pamuklu şeker ve dondurma dağıtıldı. Aileleriyle sıraya giren çocuklar pamuklu şeker ve dondurma alabilmek için yoğunluk oluşturdu.
Mersin Mersin’de 23 Nisan kutlamaları sürüyor Mersin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız kutlu olsun’ diyerek şöyle devam etti; "Çocukların sesleri ve gülüşleri dünyayı bayram yeri yapar. Ancak tüm çocuklarımız için bayram yeri değil maalesef dünyamız. Çocuk her yerde çocuk değil. Suriye’de kayıp, Yemen’de açtır. Gazze’de şehit, Afrika’da işçidir, Doğu Türkistan’da mazlumdur, mağdurdur. Bir an önce çocuklarımızın maruz kaldığı bu zulümlerin bitmesini, dünyamızın, çocuklarımız için daha yaşanabilir hale gelmesini temenni ediyorum. Bütün çocuklarımızın güldüğü ve her gününü bayram tadında yaşadığı bir dünya olsun istiyorum." Durmuş, sözlerini "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle yad ediyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk diliyorum" diyerek tamamladı. Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Çocuklar ücretsiz dondurma ve pamuklu şekere ilgi gösterdi Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, çocuklar, alanda çeşitli hayvan ve karakter kostümleri giymiş kişilerle fotoğraf çektirdi. Tören sonunda Şehit Fırat Palamut Anaokulu koordinasyonunda çocuklara ücretsiz pamuklu şeker ve dondurma dağıtıldı. Aileleriyle sıraya giren çocuklar pamuklu şeker ve dondurma alabilmek için yoğunluk oluşturdu.
İzmir Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na bıraktı. Uluslararası alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi hayal ettiğini belirten 10 yaşındaki Nizamoğlu, “Paylaştıkça Her Şey Güzel” şarkısını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Konak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na devretti. Makamında eşi Öznur Tugay ile birlikte baba Onur Nizamoğlu, anne Ebru Nizamoğlu ve Alya Ada’nın kardeşleri Kemal Deniz ve Mustafa Güneş’i ağırlayan Başkan Dr. Cemil Tugay aileyle sohbet etti. Başkan Tugay, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü çocuklara armağan ettiğini hatırlattı. Tugay, çocuklara Atatürk büstü ve çeşitli hediyeler verdi. Kayıt stüdyoları İzmir’e yayılacak Sohbet sırasında Alya Ada’nın müziğe ilgisi olduğunu öğrenen Başkan Tugay, yeni yeteneklerin keşfi için Karşıyaka’da kurulan kayıt stüdyosunu kentin farklı bölgelerinde yaygınlaştırılacağını aktardı. Daha sonra koltuğunu Alya Ada’ya emanet eden Başkan Tugay, “Hayırlı olsun, artık belediye başkanısınız, başarılar dilerim” diye konuştu. Türkiye’yi temsil etmek isteyen Alya’dan makamda şarkı Uluslararası alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi hayal ettiğini belirten Alya Ada Nizamoğlu, Başkan Tugay’dan devraldığı makamında önerilerini sıraladı ve şarkı söyledi. “Paylaştıkça çiçek güzel, paylaştıkça sanat güzel, paylaştıkça hayat güzel, paylaştıkça her şey güzel” sözlerinin öne çıktığı şarkısıyla Ada Nizamoğlu, 23 Nisan’da barış mesajı verdi. Önerilerini sıralayan Nizamoğlu, “Yeteneklerimizi keşfetmeye yönelik ücretsiz kursların, hayvan sevgisini hissedebilmek için sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına yönelik bütçenin, sanatı ve sanatçıyı daha iyi gözlemleyebilmemiz için çocuklara yönelik etkinliklerin arttırılmasını, hareket sağlıktır düşüncesiyle yürüyüş günlerinin düzenlenmesini öneriyorum” dedi.