GÜNDEM - 29 Temmuz 2015 Çarşamba 18:52

Terör Meclis gündeminde

A
A
A
Terör Meclis gündeminde

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Malazgirt'te Türk askerine yönelik en son saldırı 1071'de Romen Diyojen'in Bizans Rum ordusu tarafından yapılmıştı" dedi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Şafak Pavey başkanlığında CHP'nin talebi üzerine saat 15.00'te olağanüstü toplandı. MHP adına söz alan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Konuşmama bütün şehitlerimiz adına Malazgirt'te PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız'ı anarak başlamak istiyorum. Malazgirt'te Türk askerine yönelik en son saldırı 1071'de Romen Diyojen'in Bizans Rum ordusu tarafından yapılmıştı" dedi.

Özdağ, "PKK'nın lideri Öcalan'ın Suriye'den kaçtıktan sonra Yunanistan'a girmesine neden olan, yardımcı olan Yunanlı general daha sonra askeri mahkemede yargılanırken neden yardım ettiğini şu cümleyle açıkladı: 'PKK 2'nci Yunan ordusudur.' Demek ki tarihsel süreklilik devam ediyor" diye konuştu.
MHP'nin 2007'den bu yana Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kastettiği bir hafta önceki Türkiye'yi eleştirdiğini vurgulayan Özdağ, "Erdoğan ve Davutoğlu işlerin çığırından çıktığını ve artık, PKK'nın ayağını denk alması gerektiğini anlamışlardır bunu önemli görüyoruz. Ancak işleri çığırından çıkaran ve devletin ayağa düşmesini sağlayan, 2007'den bu yana izlenen PKK'yla müzakere ve 2012'den bu yana izlenen Orta Doğu politikaları olmuştur. Sayın Arınç da, biraz önce yanlışı anladıklarını gösteren açıklamalarda bulundu, doğrusu bundan çok mutlu olduk. Öncelikle terörle müzakerenin Türkiye’ye nelere mal olduğunu ortaya koymak zorundayız. PKK açılımı sürecinde, hükümet, terörist örgütle yaptığı müzakereler ve Öcalan'ın ve PKK'nın büyük ölçüde meşrulaşmasını sağlamıştır. Öcalan, bir Başbakan Yardımcısı tarafından dünyaya Kürtlerin lideri olarak takdim edilmiştir. Terör örgütü ve liderinin meşrulaşması Dolmabahçe Sarayı'nda Öcalan'ın PKK terör örgütüne yaptığı çağrıya bir Başbakan Yardımcısının refakat etmesiyle de taçlanmıştır. Bugün bunun arkasında Başbakan Yardımcısının kendisi dahi duramamaktadır" ifadelerini kullandı.
AK Parti hükümetlerinin, PKK'nın Güneydoğu Anadolu'da, devlet iktidarı yanında terör örgütünün iktidarını inşa etmesine izin verirken Suriye'de de PKK'nın zemin kazanmasının önünü açtığını savunan Özdağ, "Suriye'de Esat rejimini devirmeyi akılcı bir tercih değil bir tutku haline getiren hükümet, Suriye politikasıyla, PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde baskın güç olmasının önünü açmıştır" dedi.
Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"MHP'nin terör örgütü PKK'yla aynı çizgide olan siyasi kuruluşa karşı almış olduğu tavizsiz tavır bir kısım çevreler tarafından 'anlaşılmaz' nitelendirilmektedir. MHP'nin HDP'ye karşı aldığı tavır, HDP'ye oy veren seçmenin varlığını reddetmek olarak yorumlanmaktadır. Hatta bazıları MHP'yi HDP'yle açık-kapalı koalisyon yapmaya, değişik siyasi projeler içinde bulunmaya zorlamaktadırlar. MHP'nin de bunu reddedince MHP'yi Kürt düşmanlığıyla suçlayacak kadar da aymazlık içine düşmüşlerdir. Oysa Kürtler ve Zazalar bizim öz kardeşimizdir. Ancak, müzakereler sürecinde PKK'nın ve PKK yandaşı örgütlerin büyük bir meşruluk kazanmaya başladığını görüyoruz. PKK'nın meşruluğunun önündeki en büyük ve son engel MHP'dir. Bundan dolayı, bölücülüğü meşrulaştırmak isteyen çevreler, ısrarla MHP'yi HDP'yle açık, kapalı koalisyon yapmaya, birlikte değişik siyaset projeleri içerisine itmeye zorlamaktadırlar.

MHP'nin HDP'ye karşı tavrı değişik nedenlerle HDP'ye oy vermek durumunda kalan seçmenlere karşı saygısızlığımızdan değil, PKK tarafından katledilen çoğu Kürt ve Zaza kökenli 5 bin 800 sivil yurttaşımızın, şehit edilen 4 bin 300 askerimizin, 225 polisimizin, neredeyse tamamı Kürt ve Zaza kökenli olan bin 400 korucumuzun, 21 gazetecimizin, 8 belediye başkanımızın, 60 muhtarımızın, 120 öğretmenimizin, 30 din adamımızın aziz ruhlarına olan saygımızdan ötürüdür. MHP olarak PKK'nın yaptığı toplam 386 toplu katliamı unutmadık ve unutmayacağız; PKK tarafından beşiklerinde öldürülen toplam 382 bebeği unutmadık ve unutmayacağız; çocukların katledilmesini 'Savaşta böyle şeyler olur' diyerek meşrulaştıran zihniyeti affetmedik, affetmeyeceğiz."  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.