GÜNDEM - 06 Ekim 2018 Cumartesi 13:05

Terör örgütü PKK, Kur’an kursunu böyle yakmaya çalıştı

A
A
A
Terör örgütü PKK, Kur’an kursunu böyle yakmaya çalıştı

Siirt’te 6-7 Ekim olayları sırasında, terör örgütü PKK üyesi 2 teröristin organize ettiği grubun, Kur’an kursunu yakmaya çalışması anbean kameralara yansıdı.

4 yıl sonra ortaya çıkan görüntüler, terör örgütünün yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Görgü tanığı Kur’an eğitmeni, olayların göstericiler ve FETÖ’cü polislerin ortak provokasyonu olduğunu belirterek, "Polisler, ‘Çocuklar bu akşam yeter, yarın akşam görüşelim” diye anons yapıyordu" dedi. 

Siirt’te, halk arasında “Kobani olayları” olarak bilinen 6-7 Ekim olayları sırasında, 2 teröristin organize ettiği grubun, içerisinde yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü Kur’an kursunu yakmaya çalıştığı anların görüntüsü ortaya çıktı. Olayların 4’üncü yıldönümünde ortaya çıkan görüntüler, terör örgütü PKK’nın gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülerde, 15-20 kişilik maskeli ve etekli grubun çoğunun çocuk yaşta olduğu görüldü. Grup içerisindeki bazı çocukların uyarıcı madde kullanması çekmesi dikkat çekti.

"FETÖ’cülerle ortak provokasyondu" 

Kur’an Eğitmeni Abdulcelil Oğuz, Kobani olayları döneminde mahallelerinde yoğun bir şekilde olayların yaşandığını anımsatarak, "Her akşam olaylar oluyordu ve nereden geldiği, nerenin çocukları olduğunu bilmediğimiz göstericiler getirildi. Yüzleri kapalı, pardösülü ve ayaklarına çoraplar çekilmiş 15-20 kişilik göstericiler Kur'an kursu caddesinden geçiyorlardı. Ancak yaşananlar FETÖ’cü polislerle ortak provokasyondu. Çünkü polislerin, ‘Çocuklar bu akşam yeter yarın akşam görüşelim’ diye anonslarını duyuyorduk" dedi.

"Zor günler yaşadık ama yılmadık" 

O dönem zor günler yaşamalarına rağmen yılmadıklarını aktaran Oğuz, olayları yapanların mahallede yaşayan Kürtler olmadığını, dışarıdan veya başka bölgelerden kasıtlı veya para karşılığında getirilmiş kişiler olduğuna dikkat çekti. Oğuz, "Polis gaz attığında biz etkilendik. 6 Ekim akşamı elektrikler gitti, her taraf karanlık içinde kaldı. Bizim de şarjımız ve ekmeğimiz bitmişti. Her taraf karanlıktı. O dönem IŞİD meselesine dönmüştü, göstericiler her gördükleri sakallıyı IŞİD mensubu ve buraları da potansiyel suç yerleri olarak görüyordu. Ertesi gün öğle saatlerinde namaz kıldırmak için camiyi açtım, bir anda etrafım yüzleri kapalı göstericilerle doldu ve IŞİD'e eleman yetiştiriyor bahanesiyle, ‘Biz bu Kur’an kursunu yakacağız’ dediler. Tabi bunların kim olduklarını bilmiyorduk, çünkü bizim mahallede yaşayan Kürtler İslam'a hizmet eden Kürtlerdi. Ayrıca bizim mahallede tiner çeken çocuklar da yok" diye konuştu.  

Mehmet Niyazi Deniz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.