EKONOMİ - 18 Eylül 2015 Cuma 11:06

Terör turizmi vurdu

A
A
A
Terör turizmi vurdu

Türkiye’de yaşanan terör olaylarının turizmi çok derinden etkilediğini belirten Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, “Turizm, Türkiye için çok önemli bir gelir kaynağı. Rezervasyonlarda yüzde 45 düşüş var. Belki Kurban Bayramı tatili ile bu sayı biraz azalacak ama insanlarımız tatil kavramını unuttu” dedi.


Son zamanlarda yaşanan terör olayları ile turizm ilçelerindeki doluluk oranları düşüşe geçti. Çeşme’de genel olarak turist sayısının düştüğünü ve yaşanan terör olayları ile birlikte doluluk oranlarının kötü olduğunu belirten Öncel, “İnsanlar yurt içi ve yurt dışı tatil planlarını yaptıklarını için 9 günlük bayram tatili bir hareketlilik getirecek. Eylül ayı Çeşme’nin en dolu aylarından biri olurdu. İlk günler güzeldi ama terör olaylarının artması ile özellikle yurt dışından duyulması ile iptaller başladı ve morallerimiz iyi değil" diye konuştu. Terörden turizmin çok etkilendiğini anlatan Öncel, şunları söyledi:
"Terörden insanlar tatil yapma ihtiyacı duymuyor. Yüzde 45 düşüş var rezervasyonlarda. Yurt içi ve yurt dışından rezervasyonlar durdu. Ama böyle sürmeyecek. Bayrama beş gün kala doluluk seviyesi yükselecek. Şu an yüzde 50 civarında. Günlük bir milyon ziyaretçimiz vardı. Ama şu an sadece Çeşme’de değil tüm Türkiye’de durum kötü. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Herkesin sinirleri bozuk ve üzgün. Herkesin morali bozuk. Bu kanın akmaması ve durmasını istiyoruz. Normal hayata dönmek istiyoruz. turizm bacasız sanayidir. Devletin buradaki gelire ihtiyacı var. Bizde otelciler olarak bu sektörden para kazanıyoruz. Turizm, kısa sürede para kazanan ve istihdam oluşturan bir sektör. Çok batan şirket var ve şimdi de işçi çıkarmalar başladı. O yüzden turizmin desteklenmesi lazım.” 

ERAY ARPAŞİN - FERRUH SERÇE 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir