TEKNOLOJİ - 27 Nisan 2017 Perşembe 16:10

Thuraya yeni uydu iletişim hizmetini piyasaya sürdü

A
A
A
Thuraya yeni uydu iletişim hizmetini piyasaya sürdü

Thuraya Telecommunications Company, küçük ve orta ölçekli uçaklarda internet erişimi, sesli arama, metin mesajlaşması ve yüksek hızda veri uygulamalarına olanak tanıyan uydu iletişim hizmetini piyasaya sürdü.

Thuraya Telecommunications Company, küçük ve orta ölçekli uçaklarda internet erişimi, sesli arama, metin mesajlaşması ve yüksek hızda veri uygulamalarına olanak tanıyan uydu iletişim hizmeti Thuraya Aero’nun piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Cobham, SCOTTY Group, SRT Wireless’den oluşan ve smp aviation tarafından yönetilen global teknoloji ve hizmet yenilikçileri konsorsiyumu Aero Group ile işbirliği içinde geliştirilen Thuraya Aero'nun sabit kanatlı ve döner kanatlı uçaklar ve görüş hattının ötesinde uçan diğer hava platformları için uygun olduğu, arama ve kurtarma (SAR), ISR, teletıp, askeri operasyonlar, office-in-the-sky ve sınır gözetimi gibi gerçek zamanlı hava verileri gerektiren uygulamaların gerçekleştirilmesini sağladığı bildirildi. Thuraya; hükümet, askeriye, şirket ve afet yardımını da içerecek şekilde büyük bir pazara hizmet sağlayabildiklerini de kaydedildi. Ayrıca, ürünün herhangi bir uçağa kolaylıkla yerleştirilebildiği açıklanırken, Thuraya uydu sistemleriyle iletişim kuran donanım ve yazılım bileşenleri, birinci sınıf ürünleri havacılık piyasasına sunabilmek için gerekli tüm havacılık onaylarına sahip tanınmış uzay-hava çözümü tedarikçilerinin güçlü kombinasyonu sonucunda geliştirildiği bilgisi verildi.

Tek kanallı konfigürasyonda 444kbps’ye kadar IP geniş bant hızlarında ve çift kanallı sistemde 700 kbps’ye kadar işlev gösterecek şekilde tasarlanmış ürünün, yerleşik HD kamera sistemlerinde gerçek zamanlı video akış kullanımına olanak tanıyan dahili video aktarma özelliği de sunduğu belirtilirken, bu sayede ISR & SAR uçakları ve diğer hava platformlarında kullanılabildiği, L-bant uydu teknolojisi, aktarma işleminin hava şartlarından etkilenmemesi nedeniyle orta veya düşük seviyelerde uçan hava platformları için en uygun çözümlerden biri olduğu bildirildi.

Thuraya Başkanı Ahmed Al Shamsi, "Havacılık sektöründe büyük bir varlık oluşturmak için çaba sarf eden şirketin müşterileri açısından operasyonel verimliliği yeni bir seviyeye taşıdığı Thuraya Aero’nun önemli bir ilk adımdır. Çok çeşitli sektörlerde yer alan firmalar, Thuraya Aero sayesinde şirketin havacılık sektörüne katkı sağlayacak güçlü bir konuma sahip olduğunu kabul ediyor. Önemsiz seviyedeki kurulum masrafları ve mevcut L-bandı sistemlerinin kolay dönüştürümü sonucunda Thuraya Aero, piyasada var olan sistemlere heyecan verici ve cazip bir alternatif sunmaktadır" dedi.

smp aviation Başkanı Manfred Scheiring ise şunları söyledi: "Thuraya ile ortaklığımız sayesinde hava uydu iletişimlerini sağlam ve esnek bir ağ üzerinden sunarak yüksek seviyelerde işletme maliyeti tasarrufu, makul ve hesaplanabilir yayın masrafları sağlanmaktadır. 7/24 müşteri desteği ile birlikte kapsamlı yayın paketleri sağlanacak. Hava sistemi, tüm gerekli donanım ve yazılımı ve her bir piyasaya özgü uzman yerel hizmet ortaklarını içeriyor".

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Uçan evin çatısı apartmanın duvarına ok gibi saplandı Kastamonu’da saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına ağaçları devirdi, apartmanların çatıları uçtu, araçlarda hasara neden oldu. Bir evin uçan çatısı ise, bir apartmanın duvarına ok gibi saplandı. Büyük korkuya yol açan fırtınada 2 kişi yaralandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün "sarı" kodlu uyarı yaptığı Kastamonu’da fırtına etkili oldu. Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına, ağaçları devirdi, binaların çatısı uçtu, ağaçları kökünden söktü, elektrik direklerini yıktı. Fırtına nedeniyle Kastamonu’da Candaroğulları, Kuzeykent, Mehmet Akif Ersoy ve Saraçlar Mahallesi’nde ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu. Binalardan fırtınanın savurduğu çatı malzemeleri park halindeki araçların üzerine devrildi. Park halindeki araçlarda büyük hasar oluştu. Uçan çatı duvara saplandı Fırtına sebebiyle binaların çatısından savrulan parçalar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bir binanın duvarına ok gibi saplandı. Ayrıca binan balkonuna da zarar veren çatıdan uçan parçalar park halindeki araçlarında camlarını kırdı. Fırtına nedeniyle belediye ve AFAD ekipleri teyakkuza geçti. Ekipler vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda hasar oluşan bölgelere giderek inceleme yaptı. Belediye ekipleri ise devrilen ağaçları kaldırıp, cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yaptı. 2 kişi yaralandı Fırtına sebebiyle Taşköprü ve Doğanyurt ilçelerinde iki kişi yaralandı. Yaralanan şahıslar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayrıca Kastamonu’da etkili olan şiddetli fırtına, elektrik ve iletişim hatlarında da kesintiye neden oldu. Şu anda Merkez ilçede 25 bölgede elektrik kesintisi yaşanırken ekipler, elektrik kesintisi yaşanan yerlerde çalışmalarını sürdürüyor. Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, “Büyük bir fırtına geldi, çatılarımız uçtu, elektrik tellerimiz koştu. Yukarı Budamış mevkisinde ağaçlar devrildi. Elektrik ve internetimiz yok” dedi. Erol Karagöz adlı vatandaş ise, “Arabaların üzerine çatı göçtü. Biz evdeydik sonradan fark ettik. Arabamızın camı kırıldı demir içine girdi. Bir arabanın tamponu zarar gördü” diye konuştu. Muzaffer Ekici de, “Fırtına nedeniyle çatılarımız uçtu. Çatıdan çıkan direkler komşunun evine saplandı. Arabalarda maddi hasar var can kaybı yok çok şükür” ifadelerini kullandı. Öte yandan, fırtınanın gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.
İstanbul Trafikte tartıştığı sürücüye bıçak çekti, hakaretler savurdu Pendik’te bir sürücü, trafikte tartıştığı tır sürücüsüne bıçak çekti, hakaretler savurdu. O anlar tır sürücüsü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay, Pendik’te Harmandere Mahallesi’nde saat 16.40 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, bir otomobil sürücüsü, yol verme nedeniyle tır sürücüsü Fatih Karaçoban ile yolda tartıştı. Otomobil sürücüsü tırın önünü keserek durdurdu. İki sürücü arasındaki tartışmanın alevlenmesiyle otomobil sürücüsü aracının torpidosundan bıçak alarak geri döndü. Tır sürücüsü, aracından inmeden o anları cep telefonu ile kayda aldı. Çevredeki vatandaşlar ise tarafları sakinleştirerek tartışmayı sonlandırmaya çalıştı. Bıçaklı şahsın aracına binip uzaklaşmasıyla tartışama sonlandı. Tır sürücüsü Fatih Karaçoban, "Pendik Harmandere Mahallesi’nde kırmızı ışık sonrası ben tır ile seyir halindeyken otomobil sürücüsü ortadan sollamaya çalıştı. Önümden ya da arkamdan değil tırın ortasından, ‘ne yapıyorsun’ dediğimde benimle tartışarak, küfürler savurarak bıçak çekti. Daha sonra arkadaki araçtan 2 kişi gelerek onu götürmeye çalıştılar. Onların da onunla beraber olduklarını düşünüyorum, onlar da küfürler savurdu. Araçta içki şişeleri var. Alkollü kafası güzel, ne dediğini bilmiyor bana bıçak çekti. Gerekli cezayı almasını istiyorum. Karakola giderek şikayetçi olacağım” diye konuştu.