ÇEVRE - 19 Eylül 2014 Cuma 18:37

Tillo Tabiat Parkı tescillendi

A
A
A
Tillo Tabiat Parkı tescillendi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Osman Ören’in büyük önem verdiği Tillo ilçesindeki Tabiat Parkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tescil edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ören, Tabiat Parkı için başvuru yapan 14 ilden sadece iki ilin projesinin onaylandığını belirterek, projenin de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tescillendiği müjdesini verdi. 400 dönüm alan üzerinde yapılacak tabiat parkında mesire yeri, seyir terası, yürüyüş olu çeşmeler ve otopark alanı bulunacağını belirten Ören, tahsis edilen yerin tesliminin yapılarak ihalenin tamamlanmasının ardından Orman ve Su işleri bakanlığından tescillendiğini söyledi. Ören, projenin kentin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkısı olacağını, istihdamı da artıracağını belirterek, "Projenin memleketin çehresini değiştireceği gibi İnanç ve doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip Tillo ilçesini de cazibe merkezi haline getirecek. Kaletül üstat mevkiinde yapılacak bu proje ile eşsiz ve otantik doğasıyla Batan vadisinin muhteşem güzelliği de keşfedecek. Özellikle doğaseverlerin uğrak mekanı olacaktır" dedi.

Siirtli vatandaşlar ise, projenin başından sonuna kadar süreci takip edip bakanlık nezdinde girişimde bulunan Siirt Milletvekili Osman Ören’e teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir