ASAYİŞ - 20 Ekim 2014 Pazartesi 11:55

TIR’ı sollamak isterken kamyona çarptı

A
A
A
TIR’ı sollamak isterken kamyona çarptı

Hasdal TEM bağlantı yolunda bir TIR’ı sollamaya çalışan kamyonet, kamyona arkadan çarptı. Araç içinde sıkışan sürücü itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.

Kaza, saat 10.00 sıralarında Kemerburgaz-Hasdal istikameti TEM bağlantı Yeniyol üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Natan Özçakır idaresindeki 34 EC 9060 plakalı kamyonet, Hasdal istikametine seyir halindeyken önündeki bir TIR’ı sollamak istedi. Bu esnada Hasan Bayrak yönetimindeki 34 GY 7804 plakalı kamyon da yan yoldan TEM Yeniyol bağlantı yoluna bağlandı. TIR’ı sollayan Özçakır, Bayrak yönetimindeki kamyona arkadan çarptı. Kaza sonucu kamyonun altına giren Özçakır, araç içerisinde sıkıştı.

Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu Özçakır’ı acı içerisinde sıkıştığı yerden kurtardı. Sedyeye koyulan Özçakır, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası olay yerine gelen Özçakır’ın eşi büyük panik yaşadı. Sağlık ekiplerine Özçakır’ın eşi olduğunu söyleyen kadın daha sonra ambulansa binerek eşiyle birlikte hastaneye gitti.

Kamyon şoförü Hasan Bayrak, “Vallahi TIR’ı geçeyim sağdan girerim hesabı yaptı. Sonra altıma girdi. Ben yaklaşık 50 kilometre hızla gidiyordum. Yan yoldan çıktım otobana bağlandım. Altıma girince durmadım, biraz daha hareket ettim. Ondan sonra durdum. İkinciyi vurmadı yani 1 kere vurdu sonra ben hareket ettim. Dursaydım 1 kere daha vuracaktı. 1 yaralı var oda araç içerisinde sıkıştı” dedi.

Kaza sonucu kamyonet kullanılamaz hale gelirken, kamyonun sadece arka tamponu kırıldı. Kamyonet olay yerine çağırılan çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Olay yerine gelen bir vatandaş ise kamyon şoförüne tepki göstererek, “Ağabey şoförün hatası, ben bunu çektim trafiğe de gönderdim. Bu araba beni yoldan attı ya” dedi. Kaza nedeniyle Kemerburgaz-Hasdal yönünde trafik yoğunluğu oluşurken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

DOĞAN CAN CESUR
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32