EKONOMİ - 14 Eylül 2017 Perşembe 13:00

TOKİ ve İstanbul Emniyetinden sahtekârlara darbe

A
A
A
TOKİ ve İstanbul Emniyetinden sahtekârlara darbe

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuttan kura çekilişinde 300 kişiye yüzde 100 konut kazanma adı altında sahtekârlık yapanların İstanbul Emniyeti tarafından bu kişilere suçüstü yapılarak yakalandıklarını söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuttan kura çekilişinde 300 kişiye yüzde 100 konut kazanma adı altında sahtekârlık yapıldığını belirterek, yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı savcılığa suç duyurularında bulunduklarını ve İstanbul Emniyeti tarafından bu kişilere suçüstü yapılarak yakalandıklarını söyledi.
Sahtekarların internet sitesi kurduklarını da belirten Turan, sitede “Kayaşehir toplu konutlarında kurada 300 kişiye yüzde 100 kura çekilişininde konut kazanma hakkı nasıl mı? Başvuru detayı için bizimle irtibata geçin sizlerde kayaşehir toplu konutlarında, toplu kura çekilisinde adınıza kura hakkı çıkmasını garantileyin toplu konutlarında ev sahibi olma hakkını kazanın. Bin 892 konutun 300 konutunu kurada adınıza konut hakkı kazanmasını bizler garantiledik sizler de adınızın kurada konut hakkı kazanmasını sansa bırakmayın bizler gibi garantiye alın. kura çekilişi sırasında adınızın konut hakkını kazandığınızın sevincini birlikte yaşayalım” ibarelerinin yer aldığını söyledi.
İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuta başvuruların 5 Eylül-20 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş’nin İstanbul ilindeki tüm şubeleri aracılığı ile yapılabileceğini söyleyen Turan, 4 Ekim tarihinde kura çekilişinin olacağını belirtti. Turan, ayrıca idarenin kuralı satışlarının noter huzurunda ve dileyen müracaat sahiplerinin de iştirak edebileceği bir salonda açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini aktardı.
Her yıl binlerce dar gelirli vatandaşı sevindirdiklerini belirten Turan, "Her şeyin olduğu gibi bu işin de suistimalini yapanlar var. Vatandaşlarımıza, 'Size öncelikli alım tanıyacağız, yüzde 100 konut kazanma hakkı' diyerek onlardan para topluyorlar. Bu tarz girişimlerde bulunan vatandaşlar resmi mercilere başvurarak haklarını aramalı" ifadelerini kullandı.

"Müracaatlar yetkili banka aracılığıyla"
TOKİ tarafından satışa sunulan konutların satış ve devir işlemleri sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapılmakta olduğunu vurgulayan Turan, “TOKİ’den konut almak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.” dedi.
“Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında hiçbir yere, kuruma, kişiye para yatıramazsınız, onlardan daire talep edemezsiniz. Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur. Şahıs, kurum ve şirkete müracaat olamaz" diyen Turan, vatandaşlara dolandırıcılar konusunda daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.
Turan, bu konudaki takiplerini sürdürdüklerini belirterek, "TOKİ adına kendilerine bir şey söylendiğinde, yapıldığında bunu idareye mail ve ALO TOKİ (444 86 54) iletişim kanalıyla ya da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikâyette bulunsunlar. Biz takipçisi oluruz." dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.