SPOR - 25 Mart 2015 Çarşamba 12:36

Trabzonspor’u sakatlıklar yıktı

A
A
A
Trabzonspor’u sakatlıklar yıktı

Spor Toto Süper Lig’e büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, ligin bitimine 7 hafta kala şampiyonluk yarışının bir hayli gerisinde kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde de büyük hedefler koymasına rağmen bu iki turnuvaya da veda eden bordo-mavililerde bu başarısızlıkların sebebi ise takımda yaşanan sakatlıklar olarak gösteriliyor.
Sezon başında yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Trabzonspor, bu sene için belirlediği hedeflere ulaşamadı. Bu duruma en büyük sebep ise takımda yaşanan ciddi sakatlıklar. Ligde geçen hafta Akhisar Belediyespor maçında İshak, Medjani ve Aytaç Kara’yı sakatlık yüzünden değiştirmek zorunda kalan Karadeniz ekibinde, sakatların takım üzerindeki olumsuz etkisi bir kez daha gözler önüne serildi. Sakatlıklar kervanına eklenen son kurban ise ara transfer döneminde takıma katılan Aytaç Kara oldu. Oyuncunun sezonu kapatması ise bordo-mavili takımda soğuk duş etkisi yaptı.

SAKATLIK BELASI SEZON BAŞINDA BAŞLADI
Trabzonspor’da sakatlık belası ve takım üzerindeki olumsuz etkisi sezon başında başladı. Yeni bir takım kuran bordo-mavililer, sezona başladığı teknik direktör Vahid Halilhodziç ile birlikte yoluna devam ederken, bu dönemde birçok oyuncusundan da sakatlıklar nedeniyle yararlanamadı. Takımın üzerine bir bela gibi çöken sakatlıklar nedeniyle Boşnak çalıştırıcı ideal bir kadro kurmakta zorlandı. Trabzonspor’da ilk sakatlığı yaşayan isimlerin başında ise teknik direktör Vahid Halilhodziç geldi. Avusturya kampında hafif sakatlık yaşamasına rağmen Boşnak çalıştırıcı antrenmanları kaçırmadı. Yardımcısı Sandy Nicolas Guıchard’da antrenmanda sakatlanarak Trabzon’dan sezon başında ayrılmıştı.

TRABZONSPOR İLK SAKATLIK ŞOKUNU CARDOZO İLE YAŞADI
Sezon başlarken takıma flaş isimler katan ve transfer şampiyonu olarak giren Trabzonspor, aradığı başarıyı bu sezon elde edemedi. Yeni bir takım olmanın sıkıntılarını yaşayan Karadeniz ekibi, sakatlıklardan ise bir türlü kurtulamadı. Karadeniz ekibine ilk sakatlık darbesi ise sezonun henüz başında yıldız oyuncu Oscar Cardozo’dan geldi. UEFA Avrupa Ligi Play-off müsabakasında Rusya’nın Rostov takımına karşı forma giyen Paraguaylı oyuncu, ligde ise Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarında sakatlığı nedeniyle bordo-mavili formayı giyemedi.

ONUR’UN SAKATLIĞI TRABZONSPOR YIKTI
Trabzonspor takım kaptanı Onur Recep Kıvrak’ın sezon başında yaşadığı sakatlık ise Trabzonspor’a ağır bir darbe vurdu. Legia Warszawa maçında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan milli kaleci, daha sonra ayağından bir operasyon geçirdi. Neredeyse sezonu kapatan Onur’un bu sakatlığının ardından Trabzonspor hem kaptanını hem de en başarılı eldivenini kaybederek sezona bir nevi eksik başladı. Takımda kaptanlık görevini yürütecek iki isim Onur’un yokluğunda kaptan olarak belirlenmeye çalışılırken, bu durum Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’yu bordo-mavili takım ile yollarını ayırma noktasına kadar getirdi. Daha sonrasında ise Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’nun yaşadığı tartışma sonrasında bu iki futbolcu süresiz kadro dışı bırakıldı.

DENİZ YILMAZ LİGDEKİ İLK MAÇINDA SAKATLANDI
Trabzonspor’un sezon başında Elazığspor’dan forvet bölgesine transfer ettiği Deniz Yılmaz, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Kayseri Erciyesspor maçında sakatlanarak sahayı terk etmişti. 6 ay sahalardan uzak kalan oyuncu, İstanbul Başakşehirspor ile Avni Aker’de oynanan maçta yeniden sahalara döndü.

AYKUT DEMİR BALDIRINDA SORUNLAR YAŞADI
Trabzonspor’un savunma oyuncusu Aykut Demir ise baldırında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun bir süre formasından uzak kaldı. Rostov maçında baldırından sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan genç oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası’nda 4 Aralık Perşembe günü oynanan Keçiörengücü maçıyla sahalara geri döndü. Spor Toto Süper Lig’de ise formasına Balıkesirspor ile oynanan ve 2-2 beraberlikle biten maçta kavuştu.

ÖZER HURMACI, UEFA LİSTESİNDE YER ALMADI
Sezon başı hazırlıklarında teknik direktör Vahid Halilhodzic’in Avusturya’daki kampta çok beğendiği yıldız futbolcu Özer, kamp sırasında sakatlık yaşayarak bir süre sahalardan uzak kalmıştı. Deneyimli futbolcu yaşadığı bu sakatlığın ardından ise Trabzonspor’un UEFA’ya sezon başında gönderdiği listede kendine yer bulamadı. Uzun bir süre bu sakatlığın etkisinden kurtulamayan Hurmacı, ligin 7. haftasında oynanan Gaziantepspor maçıyla sahalara iyi bir giriş yapmıştı.

WARİS ŞOKU
Sezon başında Spartak Moskova'dan 6 milyon Euro karşılığında transfer edilen Majeed Waris de kasıklarından yaşadığı sakatlık nedeniyle 2,5 ay gibi bir zaman diliminde sahalardan uzak kaldı. Bordo-mavililerin en pahalı transferi olarak göze çarpan oyuncu, yaşadığı sakatlık nedeniyle bordo-mavili takımda beklentilere karşılık veremeyen isimler arasında yer alıyor. Trabzonspor’un ligde Eskişehirspor’a 4-1 kaybettiği maçta sakatlanan oyuncu, Mersin İdmanyurdu ile oynanan ve Trabzonspor’un 5-1 kazandığı maçta teknik direktör Ersun Yanal tarafından sahaya sürüldü ve 13 dakika forma giydi.

BELKALEM, YUSUF ERDOĞAN VE YATABARE’NİN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR
Trabzonspor’un Cezayirli oyuncusu Belkalem ise yaşadığı sakatlık sonrası milli takımına da gidemedi. Trabzonspor ile sezona iyi bir başlangıç yapan Cezayirli oyuncu, Trabzonspor'un Eskişehirspor'u konuk ettiği maçta sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Ligin ikinci yarısında oynanan Fenerbahçe maçında oyuna sonradan giren başarılı futbolcunun bu maç sonrası sakatlığı nüksetti ve tedavisi halen sürüyor.
Fenerbahçe karşılaşmasında Gökhan Gönül ile girdiği ikili mücadele sonrası sol ayağına aldığı darbe nedeniyle sakatlık geçiren Yusuf Erdoğan ise sahalara döneceği günü iple çekiyor. Teknik direktör Ersun Yanal’ın zaman zaman sol bekte kullandığı oyuncu tedavisi süren futbolcular arasında.
Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında oynanan İstanbul Başakşehir maçında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Yatabare’nin sağ üst adalesinde ikinci derece yırtık tespit edilirken, bu oyuncunun da tedavisine devam ediliyor.

UĞUR DEMİROK SAKAT GELDİ
Devre arasında Akhisar Belediyespor’dan transfer edilen Uğur Demirok, bordo-mavili takıma transfer olduktan sonra yaşadığı sakatlık yüzünden bir süre forma giyemedi. Ligin ikinci yarısında oynanan ilk 3 maçta görev alamayan futbolcu, İstanbul Başakşehir maçında 3 dakika, Kasımpaşa maçında 5 dakika forma giydi. Demirok, son 3 haftadır ligde oynanan maçta ilk on birde forma giyiyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek" dedi. Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Nikah Sarayında Doğu ve Güneydoğu iftar programı düzenlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Yılmaz, Büyükşehirler arasında yatırım oranı en fazla azalan ilin İstanbul olduğunu ifade etti. “Kimlikleri siyasetin malzemesi haline dönüştürmüyoruz” Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimliklerimizin ve farklılıklarımızın ötesinde geniş bir ortak zeminimiz var. Aynı tarihten gelen, aynı değerleri paylaşan ve aynı gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandı. “Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı” Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşan muhalefet masasına değinen Cevdet Yılmaz, “Tabiri caizde 7 düvel birleşti, olmadık masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldı mı ortada? Dağıldı gitti. Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı. Hatta bazı insaflı muhalifler seçimden sonra ‘iyi ki biz kazanmamışız’ dediler” ifadelerini kullandı. “İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” 31 Mart seçimlerine değinen Yılmaz, “Büyükşehirler arasından yatırım oranı en fazla azalan il hangisi olmuş biliyor musunuz? İstanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatırımların toplam harcamalar içinde oranı yüzde 55. Bu dönemde ne olmuş diye baktığınızda yüzde 38’e düşmüş. Tam 17 puan yatırımlarda bir düşüş olmuş. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Şovlarla, polemiklerle, kutuplaştırıcı bir takım söylemler ile bu gerçeğin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. İstanbul’un çok ciddi anlamda yatırıma ihtiyacı var. 5 sene yatırım yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek” şeklinde konuştu.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.