SPOR - 20 Kasım 2017 Pazartesi 09:47

Trabzonspor'un 'Kral'ı' var

A
A
A
Trabzonspor'un 'Kral'ı' var

Süper Lig'e Trabzonspor formasıyla dönüş yapan Burak Yılmaz, gollerine kaldığı yerden devam etti. Sakatlığı nedeniyle Galatasaray ve Kayserispor maçlarında forma giyemeyen yıldız oyuncu, Osmanlıspor maçında attığı iki golle, gol krallığı yarışındaki iddiasını da sürdürdü.

Sezon başında Çin'in Beijing Guoan takımından transfer edilen Burak Yılmaz gollerine devam ediyor. 2011-12 sezonunda bordo-mavili kulüpten ayrılmasından sonra Trabzonspor'un, yerini doldurmak için gerçekleştirdiği golcü transferlerinden beklediği verimi alamaması üzerine yeniden Karadeniz ekibine dönen Burak Yılmaz, attığı gollerle takımını sırtlarken, gol krallığı yarışında da iddialı olduğunu gösterdi.

9 maçın 5'nde gol attı

Burak Yılmaz, bordo-mavili takımın bu sezon oynadığı 12 maçın 9'unda forma giydi. Sakatlığı nedeniyle Göztepe, Galatasaray ve Kayserispor maçlarında forma giyemeyen oyuncu, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Akhisarspor ve Yeni Malatyaspor maçlarında rakip fileleri boş geçti. Golcü oyuncu 5 maçta ise rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Burak, bordo-mavililerin elde ettiği 16 puanın 8'ine imza attı.

İşte Burak Yılmaz'ın gol attığı maçlar:

Trabzonspor - Atiker Konyaspor: 2-1 (2 gol)
Fenerbahçe - Trabzonspor: 2-2 (1 gol)
Medipol Başakşehir - Trabzonspor: 2-2 (2 gol)
Trabzonspor - Aytemiz Alanyaspor: 3-4 (2 gol)
Trabzonspor - Osmanlıspor: 4-3 (2 gol)

Gol krallığı yarışında iddialı

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli golcüsü olan Burak Yılmaz, Süper Lig'de sırasıyla Trabzonspor ve Galatasaray formaları altında gol krallığı sevinci yaşadı. Burak bordo-mavili takımda 33 golle, sarı-kırmızılı takımda ise 24 golle gol krallığını elde etti. Son 4 sezondur yabancı oyuncuların gol kralı olduğu Süper Lig'de, tahtı yeniden geri almayı planlıyor.

5 yabancı arasında tek yerli

Süper Lig'de 12. hafta itibariyle gol krallığı yarışında ise yabancı oyuncuların ağırlığı dikkat çekiyor. İlk 6 sırada Burak Yılmaz tek yerli oyuncu olarak yer alırken, geri kalan isimler ise yabancı oyunculardan oluşuyor. İlk sırada Galatasaraylı Gomis 12 golle yer alırken, Göztepe'den Adis Jahovic 11 gol ile ikinci sırada yer alıyor. 9 gollü Burak Yılmaz ve Vagner Love üçüncü sırada yer alırken, Sivasspor'dan Kone ve Medipol Başakşehir'den Adebayor 7 golle sıralamayı paylaşan isimler oldu. 

Gökmen Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.