DÜNYA - 05 Eylül 2018 Çarşamba 23:32

Trump: 'İdlib’te katliam olursa ABD çok kızacak'

A
A
A
Trump: 'İdlib’te katliam olursa ABD çok kızacak'

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile görüştü. Trump, İdlib’te bir katliam olması durumunda ABD’nin çok kızacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Trump, İdlib’de Rus savaş uçaklarının düzenlediği bombardımanla ilgili açıklama yaptı. Trump, “İdlib’deki durum çok üzücü. Orada 35 bin düşmanının var olduğunu düşünüyorlar ve şu anda orada yaşayan 3 milyon insan var. Umarım çok mantıklı ve dikkatli olurlar, çünkü dünya orayı izliyor. Bir katliam olamaz. Eğer bu bir katliam ise, dünya çok ama çok ama çok öfkelenecek ve ABD de çok kızacak. Bunu çok yakından izliyorum” dedi. İdlib ve çevresinde birçok insanın bulunduğunu ancak silahlarla kuşatıldığını ifade eden Trump, “Bunlar masum insanlar, orada en az 3 milyon masum insan var. Dünya ve ABD çok yakından izliyor” dedi.
Kuveyt Emiri’nin bugün gerçekleştirdiği Washington ziyareti iktidara gelmesinden bu yana ABD’ye yaptığı beşinci resmi ziyaret oldu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.