DÜNYA - 16 Kasım 2018 Cuma 19:38

Trump’la tartışan muhabirin davasında karar

A
A
A
Trump’la tartışan muhabirin davasında karar

ABD Federal Mahkemesi, Başkan Trump ile tartıştıktan sonra basın hakları iptal edilen CNN muhabiri Jim Acosta’nın yeniden basın izninin aktifleştirilmesine karar verdi.

ABD Başkanı Donald Trump ile düzenlenen bir basın toplantısında tartıştığı için Beyaz Saray tarafından basın izni iptal edilen CNN muhabiri Jim Acosta’nın basın izninin yeniden aktifleştirilmesine karar verildi. Tartışma sonrası CNN tarafından açılan davaya hüküm veren Federal yargıç Timothy J. Kelly, Beyaz Saray’ın gazetecinin iznini geri vermesi yönünde bir talimat gönderdi.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ile bilinen Fox News kanalı da Trump yönetiminin CNN muhabiri Jim Acosta’nın basın iznini iptal edilmesinden sonra açılan davada CNN’nin yanında olacağını duyurmuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ İşitme cihazları şirketi, Sakatlar Derneği Üyelerine destek için özel bir kampanya başlattı Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi ile bir işitme cihazları şirketi arasında yüzde 30’luk indirim protokolü imzalandı. Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde faaliyet gösteren bir işitme cihazları şirketi arasında dernek üyeleri ve üyelerinin 1., 2. ve 3. yakınları dahil yüzde 30’luk indirimli cihazlar ile ilgili tüm hizmetleri kapsayan protokol imzalandı. Dernek binasında düzenlenen imza protokolüne, Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat ve İşitme Cihazları Merkezi ve Tıbbi Ürünler TİC. LTD. ŞTİ. Güneydoğu Bölge Müdürü Onur Arslan katılarak protokol imzalandı. Protokol uyarınca, işitme cihazı alacak olan dernek üyeleri ve yakınlarına 20 ay boyunca cihaz fiyatlarında yüzde 30 indirim uygulanacak. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, ’’Bugün işitme engelli kardeşlerimiz için anlamlı bir imza attık. Engelli kardeşlerimiz ve onların 1., 2. ve 3. yakınlarına cihazları ile ilgili indirim protokolü yaptık. Bu indirim protokolü kampanya dışında olan fiyat indirimi olan bir protokol. Bu anlamlı destekleri için işitme cihazları şirketi bölge müdürümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi. İşitme Cihazları Merkezi Güneydoğu Bölge Müdürü Onur Arslan ise ’’Bugün Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi ile yüzde 30 indirim protokolü imzaladık. Bu indirimden tüm dernek üyeleri ve üyelerinde 1., 2. ve 3. yakınları da faydalanabilecekler. İşitme cihazları şirketi olarak tüm engelli kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.
İstanbul Venedik Bienali’nde Türkiye güncel sanatı ilgi görüyor İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, 20 Nisan-24 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 60. Uluslararası Sanat Sergisi’nin ön izlemesi 17, 18 ve 19 Nisan’da gerçekleşti. Bu yılki teması “Foreigners Everywhere / Yabancılar Her Yerde” olan bienale çok sayıda seçkin isim katıldı. Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu, İKSV koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Türkiye Pavyonu, 21 destekçinin katkılarıyla Venedik Bienali’nin iki ana sergi alanından biri olan Arsenale’de 2014-2034 yılları arasında tahsis edilen mekânda yer alıyor. Adriano Pedrosa küratörlüğünde 20 Nisan-24 Kasım 2024 arasında (17, 18 ve 19 Nisan’da ön izleme) gerçekleştirilen Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi’nin teması “Foreigners Everywhere / Yabancılar Her Yerde” olarak açıklandı. 2022-2024 Danışma Kurulu’nda Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Nilüfer Ergin Doğruer, sanatçı İnci Eviner, küratör ve Fiorucci Art Trust Direktörü Milovan Farronato ve Sanat Dünyamız dergisi editörü, sanat yazarı Fisun Yalçınkaya yer alıyor. Seçkin isimler katıldı Dünyaca ünlü bu sanat etkinliğini takip eden pek çok seçkin isim bulunuyor. Kain Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain, “ Venedik Bienali’nde, Türkiye Pavyonu’nda Türkiye’deki güncel sanatın önde gelen isimlerinin muhteşem eserlerinin sergilendiğini görmek büyük gurur” dedi. Kain, “Dünyanın en önemli koleksiyonerleri ve sanatın gerçek anlamını bilenlerle birlikte burada bulunmak çok heyecan verici. Ayrıca ülkemizin de sanata ve sanatçılara yatırımının gün geçtikçe arttığını görmek de çok güzel. Benim için sanat, hayatımda önemli bir yer kaplıyor. Bu sebeple burada olduğum için çok mutluyum” diye ekledi.