ASAYİŞ - 22 Eylül 2016 Perşembe 15:59

TSK: 'Kilis'e atılan rokete karşılık verildi'

A
A
A
TSK: 'Kilis'e atılan rokete karşılık verildi'

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis'e 1 adet roket atıldığını belirterek roketin atıldığı bölgenin ateş altına alınmaya başlandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, bugün terör örgütü DEAŞ kontrolündeki bir bölgeden Kilis'e 1 adet roket atıldığı belirtilerek, "Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgedeki DEAŞ silah mevzii tespit edilmiş ve sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alınmaya başlanmıştır" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçilerle buluşuyor Mercedes-Benz’in yeni modelleri ve en son teknolojik gelişmeleri Auto China 2024’te sektörün önde gelenleri ve ziyaretçilerle buluşuyor. Mercedes-Benz, Çin’de 25 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında 18’inci kez düzenlenecek Auto China 2024’te iki yeni modelin dünya prömiyerini gerçekleştirirken yeni araç teknolojilerini de tanıtıyor. Mercedes AMG’nin en yeni yüksek performanslı spor otomobili olan yeni Mercedes AMG GT 63 S E PERFORMANCE’ın yanında 45 yıldan uzun süredir ikonik tasarımıyla kendi özel hayran kitlesine sahip G-Serisi’nin yeni tamamen elektrikli modeli de ilk kez sahneye çıkıyor. Ayrıca Concept CLA Class ve güncellenmiş tamamen elektrikli EQS Saloon’un da fuar prömiyeri gerçekleştiriliyor. Mercedes-Benz ayrıca Şanghay’da içeriği genişletilen Ar-Ge merkezi ile de Çin’e olan güveninin altını çiziyor. EQ Teknolojisine sahip yepyeni G 580, tasarım ikonunun geleneğini sürdürüyor Eylül ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak yeni elektrikli G-Serisi, süregelen aile serisinin bir üyesi olarak da göze çarpıyor. Dış tasarım, opsiyonel siyah panelli radyatör ızgarası ile çarpıcı elektrikli görünüme kavuşuyor. Tamamen elektrikli varyant, bir dizi ayırt edici özellik sayesinde geleneksel motorlu modellerden ayrılıyor. Bu özellikler arasında hafifçe yükseltilmiş kaput ve arka tekerlek kemeri çıkıntılarında bulunan hava perdeleri ile arka kapı üzerindeki tasarım kutusu bulunuyor. Yeni A sütunu kaplaması ve aracın tavanında bulunan spoiler şerit de optimize edilmiş aerodinamiğe katkıda bulunuyor.
Ankara İYİ Parti’den hükümete destek İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, “Bayrağımıza kim saygısızlık yapıyorsa gözünü oyarız. Bu saygısızlığa asla ve asla tahammülümüz yoktur. Hükümete çağrımız, bunları not etmeli ve bu soysuzlara prim vermemelidir. Hükümet kayyum baskısına aldırmamalı ve gerekirse kayyum atamaktan korkmamalıdır” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Çirkin, DEM Parti’nin seçimlerden sonra Türkiye’nin partisi olmak yerine yine "hainlerin siyasi taşeronu" olmayı seçtiğini söyledi. Çirkin, "Seçim kazandıkları bazı il ve ilçeleri ’kurtarılmış bölge’ gibi göstermeye çalışan DEM Parti, toplumun sinir uçlarıyla oynarcasına önce İstiklal Marşımıza yasak koymaya kalkışmış, Belediye Meclis toplantılarını Atatürk’e ve Cumhurbaşkanına hakaret malzemesi yapmıştır. Bunlar da yetmemiş gibi şimdi şanlı Türk bayrağımıza saldırılar başlamıştır. Seçim sonrası yaşananlar gösteriyor ki DEM’in niyeti, toplumu germek ve Kürt kardeşlerimizle devleti karşı karşıya getirmektir. İlk tahrik, Van seçimlerinde başlamış ve YSK teslim olmuştur” ifadelerini kullandı. Hükümetin bugüne kadar olaya sorumlu yaklaştığını anlatan Çirkin, "Bu yaklaşımı, ’şimdilik’ kaydıyla anlayışla karşılıyoruz. Üzerine basa basa söylüyorum; Kürtler bizim kardeşimizdir, bu vatanın sadık evlatlarıdır. O bakımdan biz de tahrik olmayacağız. Ancak şu da bilinmelidir ki; bayrağımıza kim saygısızlık yapıyorsa gözünü oyarız. Bu saygısızlığa asla ve asla tahammülümüz yoktur. Hükümete çağrımız, bunları not etmeli ve bu soysuzlara prim vermemelidir. Hükümet kayyum baskısına aldırmamalı ve gerekirse kayyum atamaktan korkmamalıdır. Elini korkak alıştırmamalıdır, nasıl başlarsa öyle gider. Zira bu hainlerden ne Kürtlere, ne de vatana hayır vardır. İYİ Parti bu konuda her zaman devletinin yanındadır.”