EĞİTİM - 12 Kasım 2018 Pazartesi 13:20

TÜBİTAK ULAKBİM Semineri gerçekleşti

A
A
A
TÜBİTAK ULAKBİM Semineri gerçekleşti

TÜBİTAK ULAKBİM üniversite kütüphanelerinin ve bilim insanlarının hem mevcut içeriklerinden hem de bilimsel yayıncılık fırsatlarından yararlanabilmeleri adına düzenlediği bölgesel eğitim etkinlikleri bu yıl KKTC’de gerçekleşti.

TÜBİTAK ULAKBİM, üniversite kütüphanelerinin ve bilim insanlarının hem mevcut içeriklerinden hem de bilimsel yayıncılık fırsatlarından yararlanabilmeleri adına düzenlediği bölgesel eğitim etkinlikleri çerçevesinde KKTC’de ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi Kütüphanesi işbirliğiyle düzenlendi.


Akademisyen ve araştırmacılara yönelik olarak düzenlenen ve katılımcı akademisyenler ve araştırmacılar açısından önemli katkılar sağlayacağı ve bilimsel yazım sürecinde yaşanan olası sorunlar için de birinci kaynaktan çözüm geliştirme olanağının bulunduğu seminer, DergiPark Evreler, Hedefler, Editörlere Hatırlatmalar, Yazar Penceresinden Makale Takip Süreci (Profil düzenleme, Makale başvurusu, Editörle iletişim, Süreç izleme, Makale geri çekme), Akademik Dergi Yönetimi (Amaç/Kapsam, Yazım Kuralları, Editör Kurulu, Dizinler, Gönderi ayarları, Süreç ayarları, Hakem Değerlendirme Formları, Kullanıcılar, Editör Penceresinden Makale Değerlendirme Süreci (Ön Kontrol, değerlendirme/Hakem Atama), Editör Penceresinden Makale Değerlendirme Süreci (Düzenleme, Sayı yayımlama), Hakem Penceresinden Makale Değerlendirme Süreci (Davet yanıtlama, Değerlendirme formları, Turlar) oturumları çerçevesinde gerçekleştirildi.
‘KKTC Üniversiteleri DergiPark Eğitimi Semineri’ne KKTC’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler ve aştırmacılar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”