GÜNDEM - 25 Mayıs 2015 Pazartesi 14:12

Türk Hackerlar Mısır'daki kamu kurumlarının sitelerini çökertti

A
A
A
Türk Hackerlar Mısır'daki kamu kurumlarının sitelerini çökertti

General Sisi cuntası tarafından Mısır halkının seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve beraberindeki 106 ihvan üyesi için verilen idam kararı üzerine, Türk Hack Team üyesi siber savaşçılar, Mısır'ın bazı kamu kurumlarının web sitelerine erişimi saatlerce engelledi.

Sözde Ermeni soykırımını savunan Ermenistan ve destekçileri Vatikan, Avusturya, Almanya gibi ülkelerin devlet sitelerini hackleyen Türk Hack Team gönüllüsü siber savaşçılar, bu defa Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 106 İhvan üyesine idam kararı verilmesi üzerine Mısır yönetimine ait internet sitelerini saatlerce erişime kapattı.

Türk Hack Team üyesi hackerlar, Mısır Teknoloji Bakanlığı (mcit.gov.eg), Çevre Bakanlığı (eeaa.gov.eg), Dış İşleri Bakanlığı (mfa.gov.eg), Mısır E-devlet Portalı (mta.gov.eg), Enerji Bakanlığı (jaec.gov.eg), Merkez Bankası (ebi.gov.eg), Mısır Telekom (tra.gov.eg), Sağlık Bakanlığı (mohp.gov.eg), web sitelerini saatlerce internet erişimine engelledi.

Gönüllü hacker grubu adına saldırıya ilişkin açıklama yapan Türk Hack Team Lideri ZoRRoKiN, zulmün sınıflandırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Son yıllarda ekonomik ve teknolojik alanlarda güçlenen Türkiye’ye karşı yürütülen tüm ahlak ve etik dışı siyasetlere karşı saldırılarına devam edeceklerini belirten ZoRRoKiN, Mursi ve beraberindeki 106 İhvan üyesine verilen idam cezasına ilişkin, şu yorumda bulundu:
“Bu ceza insanlık onuru başta olmak üzere sadece Mursi’ye değil ona güvenerek oy veren bütün Mısır vatandaşlarına verilmiştir.”

NURİ PİR
 

Türk Hackerlar Mısır'daki kamu kurumlarının sitelerini çökertti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Başkan Demir, mazbatasını aldı 31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden Ardahan Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir, mazbatasını alarak yeni döneme başladı. AK Parti’nin itirazının YSK tarafından ret edilmesi üzerine Başkan Faruk Demir, İl Başkanı Yalçın Taştan, meclis üyeleri ve partililer ile birlikte Ardahan Adliyesine giderek Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkan Vekili Melike Arslantaş’tan mazbatasını aldı. Mazbata tesliminin ardından, Ardahan Belediyesine geçen Başkan Faruk Demir, Belediye personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. Başkan Demir burada yaptığı teşekkür konuşmasında, Ardahan Türkiye Cumhuriyetinin parlayan yıldızı olmaya devam edecek dedi. Başkan Demir, “Bundan sonra ayrı gayrı yok. Seçim sürecinde emeği geçen il-ilçe teşkilatlarımıza, kent uzlaşısı ve demokrasi bileşenlerine, halkımıza, özellikle devlet kurumlarımızın samimi çalışması, emniyetimizin, jandarmamızın, yargımızın, seçim kurullarımızın Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışır bir şekilde çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler yapacağız. Ardahan Türkiye Cumhuriyetinin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Başladığımız projeleri bitireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi çağdaş muasır seviyesinin de önüne geçeceğiz. Halkımız buna inandığı için biz bu seçimde oy talep etmenin dışında hiçbir enstrümana başvurmadık. Ama çok çeşitli çalışmalar yapıldı, ona rağmen onurlu Ardahan halkı dik durdu. Kişileri değil Ardahan’ı makama getirmeye oy verdi. Bana oy veren vermeyen demokrasinin tecelli etmesi için sandık başına giden herkese teşekkür ediyorum. Seçim bitmiştir, bundan sonra önümüzde 5 yıl var. Yine geçtiğimiz 5 yıl gibi kimseyle tartışmadan, kavga etmeden, siyasal, dil, din, ırk özellikle insanların etnik kökeninden ve inancından dolayı ayrıştırma ve ötekileştirme olmayacak. Ardahan’ı mutlu insanlar kenti yapacağız, barışın, kardeşliğin, özgürlüğün, refahın ve gelişmişliğin kenti yapacağız. Benimle birlikte 24 saat çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de her zaman destekçim olan sevgili eşim Zuhal Demir’e yapıyorum” dedi.