GÜNDEM - 05 Temmuz 2015 Pazar 13:27

Türk hackerlardan Çin'e büyük şok

A
A
A
Türk hackerlardan Çin'e büyük şok

Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto eden Türk Hack Team üyesi hackerler, aralarında NATO ve Çin Halk Cumhuriyeti Bakanlıklarının da bulunduğu bin 400 web sitesini hackledi. Ele geçirdikleri internet sitelerinin anasayfasına Gök Bayrak fotoğrafı yerleştiren hackerlar, “Zalimi alkışlayan dünya utansın. Zafer çok yakında, görüyoruz biz” mesajı bıraktı.

Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türkleri’ne uzun süredir ağır baskı ve şiddet gösteren Çin yönetimine tepkiler büyüyor. Dünyanın birçok bölgesinde Çin zulmü nedeniyle protestolar sürerken bir tepki de internet dünyasında meydana geldi. Türk Hack Team üyesi siber savaşçılar, aralarında NATO, Çin Silahlı Kuvvetleri, Adalet, Dışişleri, Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ile katliama ses çıkarmayan İnsan Hakları Örgütü’nün web sitelerine gece saatlerinde saldırarak erişimi kapattı.

Eylemlerini, kutsal Ramazan ayında Doğu Türkistan’da işkencelere maruz kalan Müslüman Uygur Türklerine ithaf eden hackerlar, dünyanın çeşitli ülkelerinden ele geçirdikleri bin 400 internet sitesinin ana sayfasına da mavi Gök Bayrak fotoğrafı ile “Zalimi alkışlayan dünya utansın. Zafer çok yakında, görüyoruz biz #DoğuTürkistanYalnızDeğil #ÖzgürDoğuTürkistan” metni yerleştirdi. Eyleme ilişkin açıklama yapan Türk Hack Team Lideri ZoRRoKiN, asimilasyon tehdidiyle neredeyse soykırıma uğrayan Uygur Türkleri’ne destek olmak için diplomatik çalışmalara ağırlık verilmesi ve tüm dünyanın dikkatinin Doğu Türkistan’a çekilmesi gerektiğini vurguladı. 

Türk hackerlardan Çin'e büyük şok

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kırsal mahalleler istedi, Başkan Ahmet Akın çalışmayı başlattı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kırsal mahallelerin en önemli isteklerinden olan tarla yolları çalışmalarını hızla başlattı. Büyükşehir, 4 milyon dönüme yakın tarım arazisinde tarla yolu düzenleme çalışmaları yapıyor. Tarıma ve kırsal mahallere ayrı bir önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldiği günden bu yana muhtarlar ve kırsal mahalle sakinleriyle dirsek temasını bırakmadı. Kırsal mahallelerde tarımsal üretim yapan Balıkesirlilerin talepleri üzerine Başkan Ahmet Akın, tarla yollarının düzenlenmesi için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na talimat verdi. Bunun üzerine; bugüne dek 8 ilçede tarla yolu düzenleme çalışmalarını tamamlayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Bandırma’nın Aksakal Kırsal Mahallesi’nde de yeni tarla yolları açma ve mevcut yolları düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede tarımla geçinen Balıkesirliler: ekim ve hasat dönemlerinde arazilerine daha konforlu şekilde ulaşabilecek, traktörler ve tarımsal ekipmanların yıpranma süreleri uzayacak. Yeni açılan yollar sayesinde ulaşım mesafeleri kısalan çiftçiler, yakıt giderlerinden de tasarruf edebilecek. Ayrıca bozuk yollar nedeniyle tarımsal araç devrilmesi sonucu meydana gelen can kayıplı trafik kazaları önlenecek. ‘20 İlçeye ’de aynı hizmet’ Kırsal kalkınmaya yönelik destekleriyle üreticilerin her daim yanında olacaklarını belirten Başkan Ahmet Akın, ‘Tarla yollarımızın hepsini düzenleyerek üreticilerimizin tarımsal alanlara sorunsuz şekilde ulaşmalarını sağlayacağız. Zeytinliklerimizi de unutmadık, o bölgelerde de tarla yolu düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Uygulamamızı diğer ilçelerimizde sürdüreceğiz. Bölgelerdeki incelemelerimiz devam ediyor” dedi.