EKONOMİ - 05 Ekim 2017 Perşembe 17:36

Türk Hava Sahasında dikkat çeken trafik artışı

A
A
A
Türk Hava Sahasında dikkat çeken trafik artışı

Son üç yılda Türk Hava Sahasında üst geçiş trafiğinde ortalama yüzde 35 artış oldu. Türkiye ayrıca, son üç ayda, aylık ortalama yüzde 10 trafik artışı ile Avrupa hava sahasının trafik sayısına en büyük katkıyı sağlayan ülke oldu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)Genel Müdürü Funda Ocak, resmi twitter adresinden Türkiye’nin Hava Trafik Kontrol Merkezi hakkında paylaşımlarda bulundu. Avrupa’nın en büyük Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin Türkiye’de olduğunun altını çizen Ocak,”1 milyon kilometrekare Türk hava sahasındaki hava trafik kontrol hizmeti artık tek merkezden veriliyor. İleri teknoloji ile donatılmış merkezimizde 7/24 görev yapan çok iyi eğitimli, deneyimli personelimiz özverili çalışmaya devam ediyor.

Gerçek gücün bilgide olduğunun şuurunuzdayız, sevdiklerinize ulaşmanızın alt yapısı, en güvenli ellerde, en mükemmel sistemlerle sağlanıyor. İhdas ettiğimiz yeni hava koridorlarıyla bölgemizde zaman zaman yaşanan krizlere rağmen Avrupa- Asya arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Sürekli artan trafiğe rağmen, maharetli trafik yönetimiyle emniyetli uçuşun adresi haline gelen Türk Hava sahası, şirketlerce tercih ediliyor” dedi.

ÖNCE EMNİYET BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ

Türkiye’nin son üç ayda, aylık ortalama yüzde 10 trafik artışı ile Avrupa hava sahasının trafik sayısına en büyük katkıyı sağlayan ülke olduğunun altını çizen Ocak, “ Son üç yılda hava sahamızdan üst geçiş trafiğinde ortalama yüzde 35 artış oldu. Buna rağmen kullanıcılar Hava Trafik kaynaklı gecikme yaşamadı. Her yıl artan trafiğe emniyetle hizmet için kapasitemizi artırıyoruz. Merkez’imizde kontrol amaçlı sektör sayımızı 11’den 23’e çıkardık. DHMİ olarak ‘önce emniyet’ bilinciyle hareket ediyoruz.

Yeni sistemlerdeki yazılımları uçuş güvenlik ve erken uyarı sistemleri ile geliştirdik.Aldığımız önlemlerle hava sahamızı çok daha güvenli hale getirdik. Tecrübeye önem veriyor, arkadaşlarımızı bilgiyle donatıyoruz. Hava trafik yönetimi deneyim demektir. Son iki yılda, 40 tecrübeli hava trafik kontrolörünü “İşbaşı Eğitmenliği Sertifika Programı”na dahil ederek eğitim kadromuzu güçlendirdik. Ankara Merkezi Saha Kontrol Merkezimizde, sektör bazında uzmanlaşmaya giderek çalışan kontrolör verimliliğini artırdık"diye konuştu.

HER KOŞULDA GÖREV İÇİN HAZIRIZ

Hava Trafik Merkezi personelinin sağlık ve mutluluğunu önemsediklerini belirten Ocak paylaşımlarını şu şekilde sürdürdü: “7/24 hizmet veren personelimizin sağlık ve mutluluğunu önemsiyoruz. Merkezimiz yalnızca bir iş yeri değil, çalışanlar için bir yaşam alanı. Kütüphane, spor kompleksleri, dinlenme odaları, kafeterya ve restorandan oluşan mükemmel bir ortam hazırladık kıymetli çalışma arkadaşlarımıza.

Her koşulda görev için hazırlıklıyız. Yaşanabilecek deprem, yangın gibi felaketlere karşı yeni hava trafik kontrol sistemlerimizle hazırlıklıyız. Bir hava trafik merkezimiz felaketle karşı karşıya kalırsa diğeri

uzaktan onun görevini devralıyor. Hizmet kesilmeden devam ediyor. “B planımız” daima devrede Görüldüğü gibi küresel marka olma yolunda emin adımlarla yürüyen kuruluşumuz, tüm faaliyetlerinde olduğu gibi bu alanda da üstün gayret ortaya koyuyor. Ülkeler arasında sorunlar yaşandığında bile hava sahamızın ‘güven’ garantisi olarak görülmesi DHMİ ve ülkemiz için gurur verici.”

Tuncer Cengiz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.