SPOR - 16 Ekim 2015 Cuma 12:27

Türk Telekom hedef yükseltti

A
A
A
Türk Telekom hedef yükseltti

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un başantrenörü Ercüment Sunter, 'Türkiye ligi zor bir lig, Avrupa'nın en önemli liglerinden biri. Avrupa kupalarında da ilk hedefimiz final-four, ondan sonra zirveye çıkabilmek' dedi.

Türk Telekom, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen imza töreniyle Huawei ile sponsorluk anlaşması imzaladı. İmza töreninin ardından yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulunan Sunter, "Türk Telekom'un hedefleri yüksek olan bir kulüp, bugüne kadar hep de öyle oldu. Ankara'yı yıllarca çok iyi bir şekilde temsil ettik" diye konuştu.
Sunter, Başkent temsilcisinin son yıllarda duraklama döneminde olsa da geçen yıl tekrar Play-off'a girerek gücünü tekrar gösterdiğini belirterek, "Bizim hedeflerimiz hep yüksek. Şuanda Türkiye ligi zor bir lig, Avrupa'nın en önemli liglerinden biri. Ligde ilk hedefimiz play-off'a girmek ondan sonra da burada ilerlemek. Avrupa kupalarında da ilk hedefimiz final-four, ondan sonra zirveye çıkabilmek. Bütün kupalarda yüksekleri hedefliyoruz. İyi bir takım kurduk ama yeni oyuncular var, ufak tefek sakatlıklarımız oldu ama sezon ilerledikçe biz iyi basketbol oynayıp gücümüz göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Türk Telekom'u "basketbolun lokomotifi" olarak nitelendiren Ercüment Sunter, "İki Cumhurbaşkanlığı Kupası var, lig şampiyonluğu var, Play-off finali ve Türkiye Kupası var. Bunlar hep geçmişte olan şeyler, biz bu başarıları geri getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"TRANSFERİ TAMAMLADIK"
Sunter, Türk Telekom'un Huawei ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasını değerlendirerek, şunları söyledi:
"Takımımız kuruldu ama önümüzdeki sezonlarda daha büyük hedeflere koşacağımıza inanıyoruz. Şu anda transferimiz tamamlandı, bir sakat oyuncumuz var. Valters'in yerine geçici olarak bir oyuncu getirdik, daha genç bir oyuncu. Milutin Djukanovic, Valters'in şu andaki yerini doldurmaya çalışacak ama onun yerini doldurabilecek bir oyuncu değil çünkü biz halen Valters'in iki ay sonra aramıza katılacağını düşünüyoruz. Eğer bu iki aylık sürede Valters'in durumuna bakarak bir olumsuzluk görürsek o zaman daha farklı bir şey yapabiliriz."

ANKARALI BASKETBOLSEVERLERE DESTEK ÇAĞRISI
Ankaralı basketbolseverlere yeni sezon öncesi destek çağrısında bulunan Sunter, "Destek çok önemli. Bizim Ankara'da geçen sene play-off serisini hatırlarsak Anadolu Efes maçında gördüğümüz destek bize maçı kazandırdı. Dün bakıyorsunuz Barcelona'nın koçu, 'Karşıyaka'nın seyircisine kaybettik' diyor, Ankara seyircisi de etkili bir seyirci, onları salona bekliyoruz. Bu yıl hem Avrupa kupaları hem Türkiye Ligi'nde seyir zevki yüksek maçlar oynayarak, Ankara'yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Önümüzdeki hafta oynayacağız Beşiktaş maçında Ankaralı basketbolseverleri salona davet ediyoruz" dedi.

ERMAL KURTOĞLU: "TEMBELSEN TEMBELSİNDİR"
Türk Telekom Takım Kaptanı Ermal Kurtoğlu, yeni sezon öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.
"Altyapılardan gelen yetenekli oyuncuların önü kesiliyor mu?" sorusunu yanıtlayan Kurtoğlu, "Kesinlikle kesiliyor. Ben yabancı kuralının Türk oyuncularını hırslandırdığına inanmıyorum. Hırslı oyuncu zaten pasaporta bakmaksızın hırslı olur. Tembel oyuncu da aynı şekilde, tembelsen tembelsindir. İstediğiniz kadar yabancı oyuncu getirin, tembel oyuncu hiçbir zaman çalışkan olmaz" karşılığını verdi.
"Türkiye'de bir anlık başarı beklendiği için üst yönetimlerden hocalara çok baskı var ve bu hocalar genç oyuncuları oynatamıyorlar" diye konuşan Kurtoğlu, "Çünkü genç oyuncu oynatmak onun hatalarına maruz kalmaz demek. Genç oyuncunun sahada gösterdiği performans inişli çıkışlı olur fakat bu sırada takım başarılı olamaz. Hatırlarsanız iki yıl önce Anadolu Efes çok kötü bir sezon geçirdi fakat Jedi Osman gibi çok önemli bir oyuncu kazandı. Bu çok güzel bir örnek. Üst yönetimden başarı baskısı gelmediği için o sene Jedi Osman 30 dakika ortalamayla oynadı. Çok maç kaybettiler fakat sezon sonunda hazır halde bulunan bir oyuncu buldular" ifadelerini kullandı.

"TÜRK OYUNCULAR KORUNSUN, YABANCILAR OYNASIN' ANLAYIŞINA KARŞIYIM"
Ermal Kurtoğlu, "Türk oyuncular korunsun, yabancılar oynasın" anlayışına karşı olduğunu vurgulayarak, "Alakası yok, sahada hak edenin oynaması lazım. Aynı zaman gençleri yetiştireceksek, onların hatalarına biraz göz yummamız gerekiyor. Hem genç yetiştirip hem başarılı olamazsınız. En güzel formül bence başarıya giden bir takımı o şekilde kurmak ve o takımın yetenekli gençlerine daha düşük seviyede olan takımlarda pişmeleri için fırsat tanımak" dedi.

"ESAS KAYBEDEN MİLLİ TAKIM OLUYOR"
A Milli Basketbol Takımı ile ilgili konuşan deneyimli oyuncu, şunları söyledi:
"Ben hiçbir şeyin hayal olmadığına inanıyorum, olimpiyat da hayal değil. Doğru ve akıllı bir çalışmayla her şey başarılabilir. Türk milli takımı gerçekten çok yetenekli oyunculara sahip ve şu anda bir jenerasyon değişimine uğruyor. Alttan gelen gerçekten potansiyeli çok üst seviyede oynayabilen oyuncuları kazanmak istiyorsak bu gençlerin önünü açmamız lazım. Türkiye Ligi İspanya ile beraber gerek finans gerek oyuncu kalitesi gerekse yetenekli oyuncu sayısı açısından Avrupa'nın en güçlü ligi. Gençleri oynatmayarak kazanamazsınız. Burada kaybeden esas milli takım oluyor. O yüzden mili takım yetkilileri ile kulüp yetkililerinin bir araya gelerek buna bir çözüm üretmeleri gerekiyor."  

SİNAN USLU - İBRAHİM BERAT YILMAZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.