GÜNDEM - 01 Ocak 2016 Cuma 00:03

Türkiye 2016'ya böyle girdi!

A
A
A
Türkiye 2016'ya böyle girdi!

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere çoğu ilde soğuk ve yağışlı havaya rağmen kutlamalar sokağa taştı. Yeni yılı coşkuyla karşılayan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Türkiye 2016' yılına görkemli bir kutlamayla merhaba dedi. Türkiye'nin her bölgesinde yeni yıla coşkulu bir giriş yapıldı.

BAŞKENT'TE YILBAŞI COŞKUSU

Başkent’te, yılbaşı kutlamalarının merkezi Kızılay Güvenpark oldu. 
Başkent’te vatandaşlar, yeni yıla coşkuyla girdi. Ankara’daki yılbaşı kutlamalarının merkezi Kızılay Güvenpark oldu. Güvenpark’ta toplanan vatandaşlar, alınan yoğun güvenlik önlemleri altında 2016 yılını coşkuyla karşıladı.

Polis ekipleri, Güvenpark’a girişlerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Güvenpark’a girmek isteyen herkes, geçiş noktalarında tek tek arandı. 

YENİ YILI DENİZDE KARŞILADILAR

Antalya'da '365 gün denize girenler' grubu geleneği bozmadı ve bu yıl da yeni yılı 1 derece sıcaklıkta denizde karşıladı. 

Antalya’da çeşitli meslek kuruluşlarına mensup ve emeklilerin oluşturduğu '365 gün denize girenler' grubunun bu yılki etkinliğine yaklaşık 20 kişi katıldı. Yeni yıla dakikalar kala Konyaaltı Sahili'nde bir araya gelen grup üyeleri, ısınma hareketlerinin ardından Türk Bayrağı ile yeni yıl pozu verdi. Havai fişekler eşliğinde kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakan grup üyeleri, dalgalara inat bir süre yüzdü.
25 yıldır denize girdiğini söyleyen Mehmet Ak, "Denize girmek çok sağlıklı bir şey. Ülkemize, milletimize hayırlı bir yıl diliyorum" dedi.

Hasan Korkmaz da Türkiye için barış dolu bir yıl dileyerek, "Barış istiyoruz. Kan dökülmesin. Deniz süper. Yılın 300 gününü denizde geçiriyorum. Ameliyatlıyım ama denizde sağlık buluyorum. Denizde huzur buluyorum" diye konuştu.

Veli Akkaş ise yaz-kış denize girdiğini belirterek, "20 senedir denize giriyorum. Denize girdiğim zaman çıkmak istemiyorum. Dışarısı soğuk ama deniz sıcak. Yeni yıldan barış ve sağlık diliyorum. Ülkemize huzur gelsin" dedi.

GAZİANTEP'TE TÜRK VE SURİYELİLER YENİ YILI BİRLİKTE KUTLADI

Gaziantep'te Türk ve Suriyeliler yeni yılı birlikte kutladı. 
Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen kutlama etkinlikleri geri sayım ile başladı. Havai fişek gösterisi ile Türk ve Suriyeli gençler 2016 yılını kutladı. Türkçe ve Arapça sevinç çığlıkları ile kutlanan yeni yılla ilgili Türkçe ve Arapça yazılı dileklerin bulunduğu balonlar uçuruldu.
Kutlamalar geç vakitlere kadar sürdü.

MALATYA’DA 2016’YA EĞLENEREK GİRDİLER

Malatya’da eğlence merkezlerini dolduran vatandaşlar, 2016 yılına coşkuyla girdi. 
2016’ya eğlenerek girmeyi tercih eden vatandaşlar, kentteki otel, kafe gibi eğlence mekanlarını tercih etti. Yeni yıla ‘merhaba’ diyen vatandaşların ortak temennisi ise 2016’nın huzur, kardeşlik ve barış getirmesi oldu.
Akşam saatlerinden itibaren dolan eğlence merkezlerinde yeni yıl için çeşitli animasyon ve eğlenceler tertiplenirken, 2015’in son saniyelerini geriye doğru sayarak yeni yıla giren vatandaşlar 2016’yı coşkuyla karşıladılar.
Öte yandan Malatya’da yılbaşının huzurlu geçmesi adına güvenlik güçleri de önlemlerini arttırdı. Özellikle kentin ana arterlerinde yoğunlaşan polis ekipleri, halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde devriye nöbetlerini arttırdı.

SAMSUN’DA MÜLTECİLER YILBAŞINI MEYDANDA KUTLADI
Samsun’da mülteciler yılbaşını Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. 
Açık havada yılbaşı kutlamaları Samsun’da sönük geçti. Yılbaşınıkutlamak için Cumhuriyet Meydanı'na gelen bin civarındaki Iraklı ve Suriyeli mülteci, yılbaşını kutladı.

Meydanda bulunan dev ekran önünde 2016 yılını kutlayan, mülteciler Türkçe ve kendi dilleriyle slogan attı. Bazı mülteciler “Kırmızı-beyaz en büyük Türkiye” diye slogan atarken, bir grup mülteci de Irak bayrağı açarak gönüllerince eğlendi.

Meydan kutlamalarında hiç Türk bulunmazken, yöresel kıyafetleriyle kutlamalara katılan bazı mülteciler halay çekerek yeni yıla 'merhaba' dedi. Mülteciler 1 saatlik bir kutlamanın ardından olaysız bir şekilde meydandan dağıldı.

KAPADOKYA 2016 YILINA KAR YAĞIŞI ALTINDA GİRDİ
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kapadokya Bölgesi'nde de 2016 yılı büyük coşku içerisinde kutlandı. 
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya, yeni yıla kar yağışı altında girdi. Türkiye’nin birçok ilinden yeni yıla girmek için Kapadokya Bölgesini tercih edenlerin sevinci ise görülmeye değerdi. Özellikle Göreme, Uçhisar ve Göre’de bulunan Kapadokya Hill Otel’de yeni yıla merhaba diyen yerli ve yabancı turistler, müzikler eşliğinde yeni yıla merhaba dedi.

Kapadokya Bölgesi'nde yeni yıla girmeyi tercih eden yerli turistler, Kapadokya’da 2016 yılına girmekten dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederken, "Kar yağışı altında Kapadokya’da muhteşem manzaralar altında 2016 yılına merhaba diyoruz" dediler.
Kapadokya Hill Otel Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş ise yaptığı açıklamada, tüm Türkiye’den konuklarının bulunduğunu söyleyerek, "2016 yılının ülkemize sağlıklı, huzurlu, mutluluklar ile dolu geçen bir yıl olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. 

ORDULULAR 2016’YI BOZTEPE’DE KARŞILADI

Ordulu vatandaşlar 2016 yılını 550 rakımlı Boztepe’de coşkuyla karşıladı. 
Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Ordu’da da yeni yıl coşkuyla kutlandı. 2015 veda etmek ve yeni yılı farklı bir ortamda karşılamak isteyen Ordulu vatandaşlar gece geç saatlerde 550 rakımlı Boztepe’ye çıkmak için teleferik istasyonuna akın etti. Boztepe’de bir araya gelen vatandaşlar hep birlikte yaptığı geri sayımla 2015 yılına veda ederek, havai fişekler eşliğinde 2016’ya 'merhaba' dedi. 550 metre yükseklikte Ordu manzarası ve yoğun kar yağışı altında eksi derecelere varan soğuğa aldırış etmeyen Ordulular doyasıya eğlendi. Yeni yılı Boztepe’de karşılamak isteyen ve bu isteklerini Boztepe’de gideren vatandaşlar yaşadıkları heyecanı dile getirdi. Yeni yılı farklı bir ortamda geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ordulular, 2016’dan sağlık, huzur ve mutluluk beklediklerini belirttiler.

İZMİR YENİ YILA ATHENA İLE GİRDİ

Konak, Cumhuriyet Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yeni yıl kutlamaları çerçevesinde sahne alan ünlü müzik grubu Athena şarkıları ile İzmirli vatandaşları coşturdu. Dondurucu soğuğa rağmen konsere akın eden binlerce vatandaş, Athena grubunun seslendirdiği şarkılar ile ısındı. Havai fişek gösterileri ile de konsere gelenler görsel bir şov izlemenin keyfini çıkardı.

Ayrıca konserde kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların yeni yılını kutladı. Konuşmasına, 2016 yılında çocukların ölmemesi temennisi ile başlayan Kocaoğlu, “2016 yılında terör bitsin. 2016 yılında bölgemizdeki savaş bitsin. 2016’da barış gelsin, kardeşlik gelsin, umut gelsin, dostluk ve sevgi büyüsün. Hepinize nice sağlıklı başarılı, barış dolu yıllar diliyorum. İzmir’in aydınlık ve güzel insanlarının yeni yılını kutluyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

ESKİŞEHİR YENİ YILA BÖYLE GİRDİ

Eskişehir’de vatandaşlar 2016 yılına renkli görüntülerle girerken, bir alışveriş merkezi önünde toplanan yabancı uyruklu grup, tekbir getirerek yeni yılı kutladı. 

İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanmaya başlayan Eskişehirli vatandaşlar yeni yıla girmenin heyecanını yaşadı. Çoğunluğu mültecilerden oluşan grup, ara ara tekbirler getirerek yeni yılı kutlamaya başladı.

Vatandaşlar 2016 yılında sağlık, huzur ve mutluluk istediklerini ifade etti. Saatlerin 00.00 göstermesinin ardından coşkuyla kutlanmaya başlanan yeni yılda vatandaşların ilk sözleri “Herkese mutlu bir yıl” dilemek oldu.

Öte yandan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler cadde üzerinde güvenlik önlemleri aldı.

EDİRNE’DE '-7 DERECEDE' YENİ YIL COŞKUSU

Edirneliler, yeni yıla ‘Merhaba’ dedi. Kentin iki farklı noktasında düzenlenen 2016 Yılbaşı konserlerinde, soğuğa aldırış etmeyen vatandaşlar,-7 dereceleri bulan hava sıcaklığında yeni yılı coşkuyla karşıladı. 
Edirne Saraçlar Caddesi’nde kurulan konser alanında, soğuk havaya aldırış etmeyen vatandaşlar, yeni yılı coşkuyla karşıladı. 2016 yılının ilk dakikalarında, sahnede açtığı ‘güzel günlere var mısın?’ yazılı pankartla yaptığı sürpriz evlilik teklifiyle sevgilisi Hatice Ergün’den ‘evet’ cevabını alan Ferhat Özkan isimli genç, ‘Bugünün özel olduğunu düşündüğüm için kız arkadaşıma sürpriz bir evlilik teklifi hazırladım. ‘Evet’ cevabını aldığım için de çok mutluyum’ dedi.

Saraçlar Caddesi’ndeki ilk kutlamalar Yüksel ve Fasıl Ekibi’nin müzik ziyafetiyle başladı. Fasıl ekibinin ardından sahneye çıkan Barış Jackson Dance Crew ekibi ile eğlenceli anlar yaşayan Edirneliler, Buğrahan’ın performansıyla geceyi tamamladı. Edirne’de bir diğer kutlama adresi ise Suni Gölet mevkiinde bulunan Barış Parkı oldu. Parkı dolduran Edirneliler, soğuğa aldırış etmeden Haluk & Grup Orijinal ve Özcan Aksu’nun performanslarıyla yılbaşı gecesinde doyasıya eğlendi. Kutlamalar, yeni yılın ilk dakikalarında yapılan havai fişek gösterisiyle son buldu.

Yeni yılda Edirne halkının eğlencesine ortak olmak isteyen Edirne Belediyesi tarafından sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilecek olan çekilişte sosyal medya hesaplarından #edirnedeyeniyıl hashtagi kullanan 10 kişi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’la selfie, 5 kişi akşam yemeği, 10 kişi tiyatro bileti, 10 kişi ise sinema bileti kazanacak. Çekilişi kazananların isimleri ise 5 Ocak 2016 tarihinde açıklanacak. Öte yandan, Edirne Belediye Başkanlığı’nın tarafından hazırlanan 10 bin adet tebrik kartı ve yılbaşı eğlence seti Noel kızlar eşliğinde Edirne halkına takdim edildi. Yılın son gününde Edirne sokaklarına dağılan Noel kızlar, yılbaşı eğlence paketinin de yer aldığı yeni yıl tebrik kartlarını vatandaşlara ulaştırdı. Noel kızlar tarafından Edirnelilere takdim edilen tebrik kartlarında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın “Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar; sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmenizi dileriz’ mesajına yer verildi.

YENİ YILA KAR ÜSTÜNDE KARŞILAMA OYNAYARAK GİRDİLER

Giresun’da  vatandaşlar yeni yıla Atatürk Meydanı'nda saatler tam 00.00 gösterdiğinde Giresun Kalesi'nden yapılan havai fişek gösterisini izleyerek girdi.

3 yıl aradan sonra yeni yıla kar ile giren Giresun’da bazı vatandaşlar ise hem karın sevincini hem de yeni yılın sevincini kar üstünde Giresun karşılaması oynayarak ve horon teperek kutladı.

VAN’DA YENİ YIL COŞKUSU

Yeni yıla kimi vatandaş kafelerde girerken, kimi vatandaş ise 5 yıldızlı otellerde yeni yılın heyecanını yaşadı. Kentin 5 yıldızlı otelleri Elite World Hotel ve Rescate Hotels’de düzenlenen yılbaşı gecesi programında vatandaşlar, gönüllerince eğlendiler. Seslendirilen türkülerle kimi zaman duygulu anlar yaşayan vatandaşlar, hareketli şarkılarla göbek atıp, halay çektiler.

Vatandaşlar ise yeni yılın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi dileklerinde bulundular.

TEKİRDAĞ YENİ YILA BÖYLE GİRDİ

Tekirdağ’da, yılbaşı kutlamalarının merkezi Üç Kemaller Parkı (Tuğlalı Park) oldu. 

Yeni yıl, Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Üç Kemaller Parkı’nda vatandaşlar tarafından coşkuyla kutlandı. Yeni yıl tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’da da coşkuyla karşılandı.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Tekirdağlılar soğuğa aldırış etmeksizin DJ performansları eşliğinde doyasıya eğlendi. 2015’e veda eden Tekirdağlılar 2016’ya merhaba dedi.








 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir