GÜNDEM - 07 Haziran 2015 Pazar 08:48

Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı

A
A
A
Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı

25. Dönem Milletvekili seçimleri için Türkiye bugün sandık başına gidiyor. Oy verme işlemi saat 08.00 itibariyle başladı.

Türkiye genelinde 53 milyon 765 bin 231 seçmen, 172 bin sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemi saat 08.00 itibariyle başladı. 20 siyasi parti ve Türkiye genelinde 165 bağımsız milletvekili adayının yarıştığı seçim kapsamında oy verme işlemi 17.00’da sona erecek. Sabah erken saatlerde oy verecekleri okullara gelen vatandaşlar, sandıkların açılmasının ardından oylarını kullandı. Hayırlı olması temennisinde bulunan vatandaşlar, “Memleket için hayırlısı olur inşallah. Görevimizi yapmaya geldik. İlk oy kullanan olmak istedik” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN MEMLEKETİ TUNCELİ'DE OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de oy verme işlemleri sakin geçiyor. Vatandaşlar, saat 08:00’da başlayan oy verme işlemleri için sandık başına giderken, kullandıkları oyların hayırlı olması temennisinde bulundu. İki milletvekili çıkaracak olan Tunceli’deki oy verme işlemleri saat 17.00’de sona erecek.

AĞRI  OYUNU KULLANIYOR

Ağrı kent merkezinde oy verme işlemlerinin başladığı saat: 08.00 itibariyle seçmenler oylarını kullanmak üzere okullara akın etti. Sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya gelen seçmenlerden İbrahim Acar, “Allah'u Teala memleketimize hayırlı uğurlu etsin. İnşallah hayırlara vesile olacak. Allah bize birlik ve beraberlik versin. Oyumuzu kullandık hayırlısı olsun inşallah” dedi.

Seçimlerde kazananın kardeşlik olması temennisinde bulunan vatandaşlardan Ali Danış, “Bu sabah geldik Ağrı’da oyumuzu demokratik bir şekilde kullandık. İnşallah artık bombalar patlamaz. İnsanlar bir oy için birbirinin kalplerini kırmaz. Çünkü çok şey yaşadık, çok sıkıntılar yaşadık. Bir siyasi partinin oyları için az daha birbirimizi öldürüyorduk yani. Gönül ister ki barış olsun kardeşlik olsun. Kazanan kardeşlik olsun” dedi.

ERZURUM OYUNU KULLANIYOR

Erzurum'da sabah saatlerinden itibaren oy kullanacaklar sandıkların bulunduğu okullara akın eden vatandaşlar, gerekli yasal kimlik belgelerini yetkililere ibraz ederek 20 siyasi partinin bulunduğu oy pusulalarını, pusulayı içine koyacakları zarfı ve “evet” yazılı mührü aldı. Daha sonra 18 yaşını doldurmuş seçmenler, görevlilerden nasıl oy kullanacaklarına ilişkin bilgiyi edinerek oy kullanma kabinine girdi. “Evet” mührünü bastıkları oy pusulalarını kapalı zarfa koyduktan sonra kabinden çıkan seçmenler, şeffaf sandıklara zarflarını atarak oy verme işlemlerini tamamladılar.
Oy verme işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, 2015 Genel Seçimleri’nin ülkeye ve millete hayırlı olması temennilerinde bulundu.

 

KONYA OYUNU KULLANIYOR

 7 Haziran Genel Seçimleri için Konya'da vatandaşlar oylarını vermeye başladı.
Sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi için vatandaşlar okullara gelirken, oy kullanmak için gelenler arasında bulunan yaşlı vatandaşlara görevliler eşlik etti. Seçmenler, kapalı oy kullanma kabinlerine cep telefonlarıyla girilmemesi konusunda uyarıldı. Oyunu kullanan vatandaşlar, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.  


TEKİRDAĞ’DA SEÇİM HEYECANI

Tekirdağ’da milletvekili genel seçimlerinde vatandaşlar oylarını kullanmayı sürdürüyor.Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Namık Kemal İlkokulu'nda vatandaşlar oy kullanma heyecanını yaşadı. Eşi ile birlikte oy kullanmaya gelen Ziya Gönül, 7 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını diledi. 

Oyunu kullanan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Halis İşler, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirterek, “Seçimlerde oyumuzu kullandık Allah utandırmasın şimdiye kadar herkes çalıştı ne yapacak ne edecek anlattılar. Bizler de dinledik. Şimdi de vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz” diye konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’da bisiklet yolu ağı genişliyor Yalova Belediyesi’nin Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde başlattığı yeni bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları, Kemer Köprü Caddesi’nden başlayıp 8. sokağa kadar devam edecek olan asfalt ve baskı işlemleri devam ediyor. Yalova Belediyesi, yeni bisiklet ve yürüyüş yolları için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı yaşamı ve kent içinde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan bisiklet yolu projesinde Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki 8. Sokak’ta asfalt serimi devam ediyor. Toplam 770 metrelik yol güzergâhında çalışmalar, Kemer Köprü Caddesi’nden Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam edecek. Kemer Köprü Caddesi ile Şelale Sokak arasında kalan alanda ise dekoratif aydınlatmalar kullanılarak göze hitap edecek bir çalışmaya imza atılmak isteniyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarımızda aşınma tabakasının serimi ile baskı işlemleri eş zamanlı olarak devam ediyor. İlk olarak Kemer Köprü Caddesi’nden başlayan çalışmalar, yaklaşık 590 m uzunluğundaki Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam ediyor. Akabinde yaklaşık 180 metre uzunluğundaki 8. Sokak’ta da çalışmalarımızı da kısa sürede tamamlayacağız. Baskı çalışmamızın tamamlanması sonrasında dekoratif boyama asfalt boyama, çizgi çalışmaları, dekoratif aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını da tamamlayarak yolumuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.