EKONOMİ - 21 Kasım 2014 Cuma 09:49

Mobilyanın modası Türkiye'de üretiliyor

A
A
A
Mobilyanın modası Türkiye'de üretiliyor

Türkiye’deki mobilya sektörünü değerlendiren Papatya Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbakar, 'Türkiye bir tekstil cenneti, kumaş ve tekstilde artık ülkemizde çok iyi ürünler var. Bu konuda yurt dışına gitmeye gerek kalmıyor'dedi.

 

Ulusal ve uluslararası satın almacılar ile buluşma, direk olarak sipariş alma ve sektörel gelişmeleri yakından izleme gibi imkânlar sağlayarak, katılımcı firmaları, genişleyen bu pazarın tüm bileşenleriyle aynı çatı altında buluşturan Home&Tex Fuarı C&R Expo’da ev tekstil ve dekorasyon meraklıları ile buluştu. Bu yıl ilk kez fuara katılan Papatya Mobilya yeni tasarımlarıyla özellikle mimarları bekliyor. Son 5 yıl içinde mobilya sektöründen çıtanın devamlı yükseldiğini vurgulayan Papatya Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbakar, “Uzun yıllar Avrupa’dan getirilen ürünler artık getirilmiyor. Nedeni ise Türkiye’de o kalitede daha hesaplı ürünler olması. Ucuz olacak diye insanlar kötü mala yönelmiyor.

İyi malı ucuza istiyorlar. Standardınızı yükseltmeniz için kalitenizin de iyi olması gerekiyor. Çalışanınıza ona göre eğitim verip ham madde bulmanız gerekiyor. Türkiye bir tekstil cenneti, kumaş ve tekstilde artık ülkemizde çok iyi ürünler var. Bu konuda yurt dışına gitmeye gerek kalmıyor. Her şeyi kendimiz ürettiğimizden yan sanayimiz yok bu konuda. Türkiye’deki bu alanda en iyi olduğumuzu her zaman iddia ederiz” dedi.

YENİ ÜRÜNLER FUARDA

Fuara katılma amaçlarının yeni ürünleri tanıtmak olduğunu ifade eden Ahmet Özbakar, “Fuara beklediğimizin üzerinde bir ilgi var. Fuara katılma amacımız, yeni minder koleksiyonlarımızı, yeni plastik ürünlerimiz tanıtmak ve trend ürünlerimizi göstermek. Renklerimizi göstererek mimar arkadaşlara yardımcı olmayı da amaçlıyoruz. Mimarlar yeniliklerle ilgileniyorlar. Burada o yenilikleri tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu fuarların genel beklentisi mimar arkadaşlarla karşılıklı bilgi transferidir. Mimar arkadaşlarla, tasarımcılarla, oturup toplantılar yapıyoruz. Yeni bir moda daha çıkartıyoruz. Biz zaten mobilyanın modasını üreten bir firmayız. Yeni ürünleri yapmadan yeni modalar oluşmuyor. Trendleri güçlendirmeniz gerektiği için de devamlı yatırım yapmanız gerekiyor” diye konuştu.

GENİŞ İHRACAT AĞI

Papatya Mobilya olarak, Japonya’dan Yeni Zelanda’ya, Avusturya’dan Amerika’ya kadar ürün ihraç ettiklerini belirten Ahmet Özbakar, “Dünya ülkelerinde iyi noktalarda mallarımız var. İtalya’ya dahi ürünler satıyoruz ve devamlı malımızı alan 3 tane bayimiz var. Dünya’da 700’e yakın noktada bayimiz var. Türkiye’yi tanıtma çabası içerisindeyiz. Türk kalitesine artık dünyanın ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."