EKONOMİ - 16 Ekim 2018 Salı 14:54

Türkiye, teknolojinin kaptanlarını seçiyor

A
A
A
Türkiye, teknolojinin kaptanlarını seçiyor

Şirketlerin dijital dönüşüm projelerinde rotayı belirleyen yöneticiler, Teknoloji Kaptanları Ödülleri ile ödüllendirilecek.

Teknoloji yayıncılığındaki önemli yayınlarından BThaber, bu yıl Teknoloji Kaptanları Ödülleri ile sektöre yeni bir kapı daha açacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre, farklı sektörlerden şirket ve ekiplerin dijital dönüşüm konusunda geliştirdiği projeler ve devreye aldıkları uygulamaları motive etmek amacıyla ‘Teknoloji Kaptanları Ödülleri’ni hayata geçiriyor. Buna göre akademik dünyadan ve STK’lardan 11 deneyimli ismin jüri üyeliğiyle belirlenecek olan Teknoloji Kaptanları için oylama dönemi devam ediyor. Hem kamu hem de özel sektörden 14 değerli projenin finalist olarak yarıştığı organizasyon için jüri değerlendirmesi ve halk oylaması sürüyor. Bu yıl, ‘Akıllı Şeyler-Bilen Teknolojiler” temasıyla düzenlenecek Bilişim Zirvesi’18, 21-22 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Teknoloji Kaptanları Ödülleri ise etkinliğin ilk gününde sahiplerini bulacak. 

Bilişim Zirvesi Şirketi Genel Müdürü Neslihan Aksun, 2000 yılından bu yana düzenlenen Bilişim Zirvesi etkinliğinin sektörün geleceği ve değerini ortaya koyan bir organizasyon olduğunu ifade ederken, bu yıl belirlenen tema ile birbiriyle bağlantılı ve etkileşimli şekilde birbirini yöneten bütünsel bir dijital zekanın masaya yatırılacağını kaydetti. 

Aksun, etkinlikle ilgili olarak, "Bilişim Zirvesi’18, yapay zekâ ve robotlarla birlikte kurgulanacak yeni yaşamı ve insanın bu gelecekteki rolünü, farklı sektörlerden uzmanların ve fikir liderlerinin görüşleriyle zenginleşecek bir düzlemde masaya yatırıyor" dedi. 

Yapılan bilgilendirmede; 2 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek olan oylama sürecine katılmak isteyenler, ödüllerin resmi sitesinden gerçekleştirilebilecek.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.