SPOR - 17 Mayıs 2016 Salı 16:13

Türkiye'nin ilk engelsiz spor olimpiyatları nefes kesti

A
A
A
Türkiye'nin ilk engelsiz spor olimpiyatları nefes kesti

Türkiye'de ilk kez düzenlenen Engelsiz Yaşam ve Spor Olimpiyatları'nda, bin 100 engelli çocuk ve yetişkin ter döktü. Engelli sporcuların engelleri ortadan kaldıran performansları, izleyiciyi kendilerine hayran bıraktı.

2017 Dünya Engelli Olimpiyatları'na sporcu yetiştirmek amacıyla Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam ve Spor Olimpiyatları, yüzlerce engelli sporcuyu bir araya getirdi. 18 ayrı branşta aylar öncesinden başlayan eğitimler sonucunda sahaya inen engelli sporcular, performanslarıyla nefes kesti. Necmi Kadıoğlu Stadı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen olimpiyata Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Cuma Bayat, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şeynay Değer, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Yazgan, çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

İLK MÜSABAKA OTİZMLİ TÜRKİYE 2'NCİSİ VE İLÇE KAYMAKAMI ARASINDA YAPILDI
 Olimpiyat öncesi Başkan Kadıoğlu, ilçe protokolü ve Masa Tenisi Türkiye ikincisi Otizmli Yağız Şener ile birlikte olimpiyat meşalesini yaktı. Ardından İlçe Kaymakamı ile Yağız Şener arasında oynanan Masa Tenisi Müsabakası ile olimpiyata start verildi. Müsabakayı galibiyetle tamamlayan Şener tribünden büyük alkış aldı.

AMPUTE FUTBOL TAKIMINDAN MUHTEŞEM PERFORMANS
Olimpiyatın ikinci müsabakası ise, Ampute Futbol takımı ve ilçe protokolü arasında gerçekleşti. İlçe protokolünü mağlup eden Ampute Futbol takımı, performansıyla izleyiciyi kendine hayran bırakırken, engellerini unutturdu.

"BU KARDEŞLERİMİZ SPORLA VE EĞİTİMLE DESTEKLENİRSE ARAMIZDA FARK KALMAYACAK"
Ampute Futbol takımı ile birlikte sahaya inerek sporcuların heyecanını paylaşan Esenyurt Üniversitesi Rektörü Cuma Bayat, "Her şeyin başı eğitim. Engelsiz bir eğitim sisteminin olması, engellilerin dünyamızda engelsiz olması, engelsiz bir şehrin, dünyanın olması gerekiyor. Bugün engelsiz olimpiyatları Esenyurt'ta yapılıyor. Onların heyecanlarını bugün hep beraber gördük. Biz de onlarla mutlu olduk. Biz de Esenyurt Üniversitesi olarak özel engelsiz kulüpleri oluşturduk bu arkadaşlarımız, engelli arkadaşlarımızı ziyaret ediyorlar. Onlara özel programlar hazırlıyorlar. Bugünkü spor şöleninde de yanlarında oldular. Bizden daha iyi futbol oynadılar gördünüz. Onları kutluyorum. Dünyada engellilerin önü açıldıkça daha başarılı olacaklardır. Bu kardeşlerimiz sporla, eğitimle desteklenirse aramızda fark kalmayacak" ifadelerini kullandı.

"SÜREKLİ ONLARLA OLURSAK HAYATA TUTUNMALARINA YARDIMCI OLURUZ"
 İlçede kayıtlı 5 bine yakın engelli vatandaş bulunduğunu belirten Başkan Necmi Kadıoğlu, engellilere yönelik eğitim, kültür ve sosyal anlamda ilçede çok sayıda proje gerçekleştirildiğini söyledi. Kadıoğlu, "Engelliler için bir eksikti böyle olimpiyatların olmaması. Sporcularımızın bir şekilde temsil edilmesi lazım. 2017 yılında yapılacak olan Dünya Engelli Olimpiyatlarına sporcular göndereceğiz. Başarıları ses getirir belki. Sürekli onlarla beraber olursak onların hayatına tutunmasına yardımcı oluruz. Kendilerinin fark edilmesini çok önemsiyorlar. Onlar bizim parçalarımız hepimiz engelli adayıyız. Onlara sırtımızı değil yüzümüzü dönelim. İlçedeki engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacağız inşallah" dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz