GÜNDEM - 06 Ocak 2016 Çarşamba 09:44

Ücretli öğretmenden büyük fedakarlık

A
A
A
Ücretli öğretmenden büyük fedakarlık

Muş’un Güdümlü köyüne bağlı Kurtuluş Mezrası İlkokulunda ücretli sınıf öğretmenliği yapan Cengiz Sur, kar yağışı nedeniyle kapanan okul yolunu her gün kürekle açıyor, öğrencilerini evlerinden alıp okula kadar kucağında taşıyor.

Öğrencilerinin, karla kaplı yollarda sıkıntı yaşamamaları için evlerinden alarak kucağında okula getiren Sur, insanlık dersi veriyor. Yeni okulun yapım aşamasında olması nedeniyle konteynerde 10 öğrencisiyle eğitim öğretime devam eden Sur, öğrencilerine iyi bir gelecek hazırlayabilmek için tüm gayretini sarf ediyor. Tek sınıflı konteyner okulda yaktığı soba ile öğrencilerinin ısınmasını sağlayan Sur, içinde bulundukları şartların çok zor olduğunu belirterek, eğitim öğretime sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle zor şartlarda okula gelip gittiklerini ifade eden Sur,

“Kar nedeniyle köyümüze zor şartlarda gidip gelmekteyiz. 15-20 dakika araçla süren yolu maalesef 1,5 saatte zor şartlarda gelebiliyoruz. Aynı şekilde köyün içinde de bazı sıkıntılar baş gösterdi. Köyün içindeki yol kar nedeniyle kapalı olduğu için öğrencileri evlerinden tek tek toplayarak eğitim öğretimimize zor şartlarda da olsa devam ediyoruz. Ana yolumuz açık bununla ilgili bir sıkıntımız yok, ama şartlarımız gerçekten çok kötü. Zor şartlarda çalışmaktayız. 10 öğrencim var” dedi.

10 kişilik sınıfta arkadaşlarıyla birlikte tüm zorluklara rağmen eğitim öğretimini sürdüren Nebahat Gökalp (7) ise, “Öğretmenlerimiz getiriyor bizi. Çok kar yağmış burada. Okuyoruz. Okulumu seviyorum” ifadelerini kullandı.
Öğrenci velisi Haydar Kaya da, “Allah razı olsun bizim hocalar geliyor. Burada 1,5 metre kar var. Benim kardeşlerimi getirip okula bırakıyorlar, ondan sonra ders veriyor. Akşamleyin eve bırakıp öyle gidiyor evine” şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.