SPOR - 22 Temmuz 2014 Salı 16:10

Ufuk Ceylan ve Cihan Yılldız İstanbul Başakşehir'de

A
A
A
Ufuk Ceylan ve Cihan Yılldız İstanbul Başakşehir'de

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek olan İstanbul Başakşehir, Galatasaray'dan ayrılan genç kaleci Ufuk Ceylan ile 2+1, Almanya'nın Borussia Dortmund takımında forma giyen Cihan Yıldız ile de 4 yıllık anlaşma imzaladı.


İmza töreninde konuşan İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Ayvacı, transfer çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurgulayarak, "PTT 1. Lig'de şampiyonluğa ulaşmış kadromuzu koruyarak, hocamızın raporları doğrultusunda üzerine takviyeler yapmaya devam ediyoruz. Takımımız her geçen gün daha da güçleniyor. İnşallah lige renk katacak, keyif veren, sürekli kazanmaya oynayan bir takım olacağız. Şimdiye kadar yaptığımız transferler de zaten bunun habercisi niteliğinde. Semih Şentürk, Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Volkan Babacan hepsi kendilerini kanıtlamış, şampiyonluk yaşamış, kaliteli isimler. Ufuk Ceylan ve Cihan Yıldız kardeşimize de kulübümüzü seçtikleri için teşekkür ediyoruz. Türk futboluna ve İstanbul Başakşehir kulübüne hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaleci Ufuk Ceylan da, İstanbul Başakşehir'e geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek, "Başkanımız ve hocamız geleceğe yönelik uzun vadeli planlarından bahsettiler. Ben de bu planlara dahil olmak istedim. İnşallah iki taraf için de hayırlı olur" şeklinde konuştu.
Genç futbolcu Cihan Yıldız ise transferinde Abdullah Avcı'nın etkili olduğunu belirterek, "İstanbul Başakşehir'den başka kulüplerden de teklifler geldi. Ama ben İstanbul Başakşehir'i tercih ettim. Bu kararımda Abdullah Hoca'nın da payı çok büyük. Onun gibi bir hocayla çalışacağım için çok mutluyum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.