EĞİTİM - 14 Nisan 2018 Cumartesi 18:12

Uğur Okulları'ndan devlet öğretmenlerine STEM eğitimi

A
A
A
Uğur Okulları'ndan devlet öğretmenlerine STEM eğitimi

Uğur Okulları, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile STEM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) öğretmenleri yetiştirmek üzere devlet okulu öğretmenlerine yönelik bir seminer düzenledi.

Uğur Okulları ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle devlet okulu öğretmenleri için iki gün süren “21. Yüzyılda Öğretmenlik Mesleği ve STEM Eğitimi” semineri ve çalıştayı düzenlendi. Uğur Okulları Batıkent Kampüsünde düzenlenen eğitime ilişkin bilgi veren Batıkent Kampüsü Müdürü Arda Ergez, STEM eğitiminde ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere 4 ana temada fen, matematik, mühendislik ve teknoloji olmak üzere çalışmalar düzenleyerek projeler ürettiklerini belirterek, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacak şekilde projelere liderlik ettiklerinin altını çizdi. 

Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Burcu Tanrıverdi, “STEM eğitimi fen, teknoloji, matematik, mühendislik ve teknoloji disiplinlerinin bütünleştirilerek öğretilmesini amaçlayan eğitim modelidir. STEM eğitimiyle öğrencilere 21. yüzyıl hayatına dair problemler sunulur. Bu problemlere öğrenciler çözüm üretirken matematik derslerinde öğrendiklerini teknoloji ve mühendislikle bütünleştirerek kullanırlar. Tüm bu süre çerçevesinde de hem 21. yüzyıl bağlamlarına dair bilgiler edinir hem disiplinler arası bir bakış açısı kazanırlar. Bu sürecin dahilinde aynı zamanda 21. yüzyıl becerilerini kazanmaları da hedeflenir. Bunlar problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, sorumluluk, iletişim, iş birliği gibi becerilerin de STEM eğitimi süresince kazandırılması hedeflenir. Bizler de Uğur Okulları olarak bu eğitimi modelini uyguluyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlerimiz özgün ders planları üretiyorlar” 

'erkenSTEM Eğitim programı' ve STEM eğitim programı çerçevesinde üniversite okul iş birliği olarak Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi desteğiyle programlarını sürdürdüklerini ifade eden Tanrıverdi, “erkenSTEM Ortaokul lise kademesinde fen bilimleri ve matematik branşı öğretmenlerimiz, BAUSTEM’in yürüttüğü STEM Öğretmen Mesleki Gelişim Programı kapsamında eğitim alıyorlar. Eğitimi kuramsal çerçevesinde bu eğitim kapsamında öğrenmiş oluyorlar. Bu eğitim devamında da uygulamalarını gerçekleştirmek için özgün ders planları üretiyorlar. Bu çok önemli çünkü bu süreçte öğretmenlerin de ürettiği farklı ders planları bilgi temelli hayata uygun problemler öğrencilere sunması çok kıymetli. Öğretmenlerimiz de özgün ders planlarını oluşturarak sınıflarında uygulamalarını gerçekleştiriyorlar. Öğrencilerimiz 21. yüzyıl becerileriyle donanmış projeler üreterek süreci devam ettiriyorlar” şeklinde konuştu.
Yenimahalle İlçe Milli Eğitim öğretmenleriyle birlikte ortak bir çerçevede iş birliği yapıyor olmaktan onlara uygulamaları anlatıyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Tanrıverdi, “Seminer ve Çalıştay şeklinde iki günlük eğitim sonunda öğretmenlere katılım sertifikası verilecek” dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu ise STEM’in önemine vurgu yaparak şunları söyledi: 

“Bahçeşehir Üniversitesi içerisinde BAUSTEM merkezi öğretmenlerin mesleki girişimlerine, 21. yüzyıla uygun öğretmenlik yapabilmeleri için kurulmuş bir merkezdir. Her ilde ve her kurumdaki öğretmenlerimizin 21. yüzyıla hazır olabilmeleri, öğrencilerini yenilikçi yöntemlerle eğitebilmeleri konusunda onlara yol göstermeye, mesleklerini severek yapabilmeleri konusunda destekleme amacındayız. Bugün de Uğur Okulları bünyesinde, Yenimahalle ilçesinde devlet okullarındaki öğretmenlerle bir araya geldik. Özel okulla resmi okullar arasındaki bağların daha da güçlenmesi gerekiyor.”

“‘STEM gelecektir’ diyoruz” 

Projeleri okullarındaki STEM laboratuvarlarında ve BAUSTEM liderliğinde, akademik kadro desteğiyle takip ettiklerini kaydeden Ergez ise, “Bu nedenle ‘STEM gelecektir’ diyoruz. Biraz daha yaygınlaştırmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."