EKONOMİ - 09 Kasım 2017 Perşembe 01:25

Ülker hızlı büyümesini sürdürüyor

A
A
A
Ülker hızlı büyümesini sürdürüyor

Türkiye’nin en büyük gıda şirketi Ülker, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde satış gelirlerini yüzde 20.3 artırarak 1,013 milyon lira olarak açıkladı. Şirket, aynı dönemde FAVÖK’ünü ise yüzde 25 arttırarak 137 milyon liraya ulaştırdı.

Ülker, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada 2017 yılının üçüncü çeyreğinde satış gelirlerini yüzde 20.3 artırarak 1,013 milyon liraya ulaştığını belirtti. Şirket geçen yılın aynı döneminde 842 milyon lira satış geliri elde etmişti.

2016 yılının üçüncü çeyreğinde 109.6 milyon lira FAVÖK sağlayan şirketin 2017 yılı üçüncü çeyreğinde ise FAVÖK’ünü yüzde 25 arttırarak 137 milyon liraya ulaştırdı. Ülker’in Ocak-Eylül 2017 döneminde satış gelirleri yüzde 16.6 artışla 3,358 milyon TL olarak sonuçlandı, kümülatif FAVÖK yüzde 19 artarak 468.6 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirketin kümülatif dokuz aylık net karı ise 282 milyon liraya ulaştı.

2017 yılının 3'üncü çeyrek sonuçlarının beklentilere göre gerçekleştiğini belirten Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü şu değerlendirmeyi yaptı: “2017 yılının 3. çeyrek sonuçları beklentilerimiz ve planlarımız doğrultusunda oluştu. Hem ciroda hem de karlılıkta önemli büyümeler gerçekleştirdik. Ülker Bisküvi’nin yılın 9 aylık döneminde elde ettiği finansal ve operasyonel sonuçlar şirketimizin sürdürülebilir ve karlı büyümesini devam ettirecek sağlam temellere sahip olduğunu gösteriyor. 2016 yılında öngördüğümüz gibi 2017 yılında hem dönemsel hem de kümülatif bazda çift haneli büyümeye devam ettik. Bu başarının arkasında köklü markamızın gücü, gerçekleştirdiğimiz inovatif çalışmaların kalitesi, yatırımlarımızın hızlı geri dönüşü ve çalışanlarımızın yalın ve etkili stratejilerini kararlılıkla uygulamaları yatıyor” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.