MAGAZİN - 16 Şubat 2017 Perşembe 08:24

Ümit Besen ve Pamela Uludağ'da final konseri verdi

A
A
A
Ümit Besen ve Pamela Uludağ'da final konseri verdi

Uludağ'da düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük kış gençlik festivali olan Winterfest kapsamında Usta sanatçı Ümit Besen ve Pamela sahne aldı. Daha sonra festival konser sonrası son buldu.

Son dönemde piyano dışındaki diğer enstrümanlara olan hâkimiyeti ile dinleyicileriini 2'ye katlayan davul ve elektro gitar çalarak rock parçalarını ustaca yorumlayan Ümit Besen Uludağ'da gençlere unutulmaz anlar yaşattı.

Nikah masasına otur şarkısı ile sahneye çıkan usta sanatçı Ümit Besen dinleyicilerini önce hüzünlendirdi. Daha sonra yerinde oturtmadı. Usta sanatçı Ümit Besen yaklaşık bir saat sahnede kaldı. Verilen kısa bir aranın ardından sahneye çıkan Türk rock ve elektronik müziğinin ünlü ismi Pamela Spence İstanbul seni hapsetmiş şarkısı ile gençlere enerji kattı.

Ayrı ayrı performans sergileyen ikili verdikleri konser ile festival son buldu. Sahne öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usta sanatçı Ümit Besen " Uludağ'da ilk defa böyle bir sahne alıyorum. Gençler ile hep bir aradayım. Yaş ortalaması 14'de düştü. Beni nerede görseler fotoğraf çektiriyorlar. Bu benim için çok güzel bir mutluluk. Bu son yaptığımız albüm ile bizi dinlememiş olan insanlara ulaştık" dedi.

PATLADI GİTTİ

Usta sanatçı Besen şöyle devam etti. "Can sıkıntısına elime bas gitarı almıştım. Barış arkadaşımız da bunu görerek den Teoman parçalarını önerdi. Bende çıktığım bir konserde Teoman ve Duman'a ait şarklı söyleyince ortalık koptu. Biletler 3' e katlandı. Daha sonra bize Rock albümü teklifi geldi. Bu başarının yüzde 50'si Pamelaya aittir. Eski parçalarımın içinden oylama yaparak yeni bir albüm çıkartacağız" dedi.

"PROJE BENİ ÇOK HEYECANLANDIRDI"

Türk rock ve elektronik müziğinin ünlü ismi Pamela" Bu çok güzel bir festival gençleri bu akşam eğlendireceğiz. Bugün son gece biz de kapanış grubu olarak buradayız. Proje beni çok heyecanlandırdı. Teklif geldiğinde ben Ümit ağabeyimin parçalarından okumak istiyorum dedim. Okudum ve oldu" dedi. 

Cengiz Gündüz 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta parklar yenileniyor Esenyurt’ta parklar ve bahçeler bahara hazırlanıyor. Çocukların eğlenceli vakit geçirdiği oyun gruplarında yenileme ve bakım çalışması yapan belediye ekipleri, kamelya ve oturma alanlarında ise tadilat ile boyama işlemi gerçekleştirerek parkları bakımlı ve temiz bir görünüme kavuşturdu. Esenyurt Belediyesinin ilçe genelinde bulunan parklarda başlattığı tamir ve bakım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlçeye kazandırılan parkların yanı sıra mevcut parklarda da çalışmalarını sürdüren ekipler bu alanları yenilenmiş, temiz ve modern bir görünüme kavuşturuyor. Kamelyalar, oturma alanları ile oyun gruplarında tadilat, onarım ve boyama gibi işlemler yapan belediye ekipleri, spor aletlerinde ise yenileme çalışmaları yaptı. Amaçlarının Esenyurtluların güvenli ve konforlu alanlarda keyifli vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten ekipler, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. "Parkların tamamı yenilenecek" Esenyurt Belediyesi bünyesinde peyzaj mimarı olarak görev yapan Deniz Karakoç, parkların konforlu ve yenilenmiş halinin tüm Esenyurtlulara hayırlı olmasını temenni ederek şunları söyledi: “Parklarımızdaki eski ve yıpranmış oyun grupları ile oturma alanlarında yenileme, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Amacımız Esenyurtlu çocukların keyifli ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak. Çalışmalarımız tüm parklar yenilenene kadar devam edecek. Yine bu çalışmalara ek olarak dönem boyunca ahşap tamiratları ve oyun gruplarının bakım ve onarım çalışmalarını sürdüreceğiz.”
Erzurum Prof. Dr. Nimet Yıldırım Cundişapur Sempozyumu’nda Prof. Dr. Nimet Yıldırım, İran’da düzenlenen 4. Uluslararası Cundişapur Sempozyumu’nda ülkemizi temsil etti. Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım bilimsel kurulunda da yer aldığı İran Dezful/Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Cundişapur Sempozyumu’na katıldı. Farsça Dilbilgisi, İslam Öncesi İran Edebiyatı, İslam Sonrası İran Edebiyatı, İran Mitolojisi, Çağdaş İran Edebiyatı ve İran Tarihi konulu yayınlanmış ve yayına hazırlanan çalışmaları bulunan Prof. Dr. Nimet Yıldırım, “Tahran, İran Ferhengistan’ı ile Radyo Tv. 4. KANAL’ın bir dizi Nevruz kültürel etkinlikleri dolayısıyla Fars Dili ve Edebiyatı konulu çalışmalarımın tanıtımı ve takdiri için Tahran’dayım. Ülkem, şehrim ve Atatürk Üniversitem adına.” şeklinde konuştu. Dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen Cundişapur üniversitesinin tanıtımının yapıldığı programa Prof. Dr. Nimet Yıldırım’ın yanı sıra Türkiye’den Ali Polat ve İran’dan ise Eski İran Çivi yazısı son okuyucularından Abdulmecid Arfaî, Şahname araştırmacısı Prof. Dr. Mir Celalüddin Kezzazi, Dr. Abdulmehdi Mustekin’in de katıldığı program tarihi Dezful şehir gezisi ile son buldu. Prof. Dr. Nimet Yıldırım daha önce İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından "Yılın Kitabı Ödülü" , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından davet edilerek takdirle; İran Bilim Araştırma Ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Firdevsi Nişanı” ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı tarafından "Nizami Madalyası" ile ödüllendirilmişti.
Sivas Mesken tuttukları köye bu yıl da geldiler Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Sivas’ın Hafik İlçesine bağlı Göydün köyü, baharın müjdeleyicisi olan leyleklerine kavuştu. Her yıl birçok leyleğin geldiği köy, ‘Leylekli köy’ olarak da anılmaya başlandı. Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle leylekler erkenden köye geldi. Her yıl Nisan ayı içerisinde gelen leylekler, bu yıl Mart ayı içerisinde geldi. Köy sakini olarak anılan kimi leylekler yuvalarında görülürken kimileri ise arazide objektiflere yansıdı. Leylekler erken geldi Leyleklerin gelişinin kendilerini mutlu ettiğini belirten köy sakini Cemal Akalan, “Burası sulak bir arazı olduğu için kuş türleri çok geliyor. Leylekler de her sene bahar aylarında geliyorlar. Bu sene kış biraz hafif geçtiği için bahar erken geldi, leylekler de o yüzden erken geldiler. Yıllık 30-40 arası leylek geliyor. Şu anda 8-10 arası leylek var, yeni yeni gelmeye başladılar” dedi. Göydün köyüne gelen traktör tamircisi Halil Düzardıç ise, “Şu an Hafik’e bağlı Göydün köyündeyiz. Ben 27 senedir sanayideyim. Servis olduğumuz için köy köy gezeriz. Buraya da her sene 20-30 sefer gelirim. Bu leylekler her sene buraya gelir. Yerlerini buraya belirlemişler bu arkadaşlar. Sanırım arazi şartlarından dolayı burayı benimsemişler. Göydün köyü leylekli köy oldu” ifadelerine yer verdi.