POLİTİKA - 26 Şubat 2015 Perşembe 18:03

Ümit Kocasakal, İç Güvenlik Paketi’ni değerlendirdi

A
A
A
Ümit Kocasakal, İç Güvenlik Paketi’ni değerlendirdi

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Kartal’da düzenlenen konferansta İç Güvenlik Paketi’ni değerlendirdi.

Kartal Belediyesi ve Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) işbirliği ile düzenlenen “Hukuk Devletinde İç Güvenlik Paketi” adlı konferans Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konferansın konuğu olan İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, İç Güvenlik Paketi'yle ilgili açıklamalar yaptı. Konferansa; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal ADD Başkanı Gürsel Öğüt, Avukat Celal Ülgen, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, İç Güvenlik Paketi ile ilgili tartışmalara değinerek, açıklamalarda bulundu. Kocasakal, “Bu bir İç Güvenlik Paketi değil, siyasi iktidarın kendi güvenliği ile ilgili bir paket. Hukukta kanun yapılır, kanun değişir. Bunlar genel, soyut ve objektif yapılır. Objektif ihtiyaçlardan doğar. Oysa Türkiye’de artık yasalar bu şekilde değil, siyasi iktidarın günlük çıkarları doğrultusunda yapılıyor. Bu İç Güvenlik Paketi dedikleri şey, aslında altını çiziyorum, kalıcı bir sıkıyönetim kanunu. Bu kanun geçerse; şu anda da yok ama artık hiç kimsenin hukuk güvenliği kalmaz. Yapacağınız her düzenleme zorunlu olarak demokratik hukuk devletinin gereklerine uygun olmak zorunda. Orantılı olmak zorunda. Bu kanunda bunu görmediğimiz gibi korkunç derecede aşıldığını görüyoruz. Polis Vazife Salahiyetleri Kanunu’nda şu anda var olan kurallar yeterli. Mesela toplumu aldatıyorlar, ‘Molotof da silah sayılacak’ zaten öyle. Açsınlar okusunlar TCK 6’yı. Patlayıcı bulundurmak zaten suç. Yüze maske takılması Terörle Mücadele Kanunu’nda suç. Bunlar alt yapı hazırlama. Şu anda var olan hükümlerle dahi polisin bu yetkileri nasıl aştığını nasıl orantısız kullandığını görmüyor muyuz? Böylesi sınırsız bir düzenlemenin ne hale gelebileceğini öngöremiyor muyuz? İnsanların üzerine boyalı su sıkma kanunu getiriyorsunuz, bu Anayasa'nın 17. maddesine aykırı. İnsan onuruna aykırıdır. Bunlar Türkiye’yi hukuk devleti olmaktan tamamen çıkaracak, son derece baskıcı bir rejimin iyice kökleşmesine neden olabilecek değişikliklerdir. Ancak parti devletlerinde görülebilecek düzenlemelerdir” diye konuştu.

“Hukuk Devletinde İç Güvenlik Paketi” adlı konferansta konuşan İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal’a teşekkür eden Başkan Altınok Öz, ülkenin en zor günlerinde asla umutlarını yitirmediklerini belirterek, “Ümit Bey’le aynı duyguları paylaştığımı görmek beni mutluluk etti. Ben her zaman söyledim; CHP’nin örgüt toplantısında da söyledim, Kemalist yapımı 6 yıldır sizler biliyorsunuz. Yerine ne kadar getiriyoruz, getiremiyoruz bilmiyorum o takdir Kartallıların. Ama hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedik” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir