SPOR - 12 Mart 2018 Pazartesi 11:52

UniBattle yarışında “En Güçlü Üniversiteli” belirlendi

A
A
A
UniBattle yarışında “En Güçlü Üniversiteli” belirlendi

CrossFit, Powerlifting ve Strongman yarışmaların özelliklerine sahip, katılımcıların genel güç ve dayanıklılık becerilerini sergileyecekleri “Uni Battle – En Güçlü Üniversiteli 2018” yarışmasının şampiyonu Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi ve Hacettepe Üniversitelerinin temsilcilerinden oluşan “Team Alsancak” oldu.


Dünya çapında gittikçe popülerleşen ve yaklaşık 40.000 katılımcısı bulunan CrossFit, Powerlifting ve Strongman sporlarını, Türkiye’de tanıtmayı ve yaygınlaştırmayı hedefleyen, ülkemiz adına uluslararası CrossFit, Powerlifting ve Strongman oyunlarına katılım sağlayacak kaliteli sporcuların yetiştirilmesini amaçlayan “Uni Battle – En Güçlü Üniversiteli 2018”, yarışması Nişantaşı Üniversitesi ve CrossFit Taxim işbirliği ile Maslak 1453 Neotech Kampüsü’nde toplamda 10 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirildi. Gençlerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada; ağırlık kaldırma, ağırlık fırlatma, temel jimnastik hareketleri ve koşu yarışı gibi etaplar sergilendi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu desteği ile iki gün olarak organize edilen yarışmanın ikinci gününde dereceye giren üniversiteler ödüllerini almaya hak kazandı. “En Güçlü Üniversiteli” şampiyonu ise Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi ve Hacettepe Üniversitelerinin temsilcilerinden oluşan “Team Alsancak” oldu.

 

UniBattle yarışında “En Güçlü Üniversiteli” belirlendi

 

Uluslararası yarışmalara sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Amaçlarının üniversite öğrencileri arasında CrossFit, Powerlifting ve Strongman branşlarının daha etkili bir şekilde yayılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Crossfit Taxim’in Baş Antrenörü Fırat Erdem, profesyonel anlamda uluslararası yarışmalara sporcu yetiştirmek için Üniversite Sporları Federasyonu’nun desteği ve onayı ile Nişantaşı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Gerçekleştirmiş olduğumuz yarışmamızın bütün alt yapısı CrossFit Taxim’e aittir. Farklı alanlarda birçok yarışmacıyı bir araya getirdik. Dolayısıyla bizde bunun heyecanını yaşıyoruz. Üniversiteler arasındaki bu şampiyona Türkiye’de ilk ve tek. UniBattle tek bir branşa ait olmaması nedeniyle zor bir yarışma. Dolayısıyla bu platformu birçok branşın uygulayıcısı olarak bir takım yarışı olarak oluşturduk. CrossFit, Powerlifting ve Strongman branşından bir çok yarışmacı bu organizasyonda bir arada. Yarışma parkurları da buna göre ayarlandı. Çok eğlenceli bir yarışma oldu. Yeni ve ilk yarışma olmasına rağmen çok verim aldık” dedi. 

Önümüzdeki yıl bireysel bazda da yarışma yapacaklarını hatırlatan Fırat Erdem, “ Bu sene UniBattle’ı grup yarışması olarak ayarladık. En önemli hedefimiz uluslararası federasyonların yarışma konseptine uygun olarak uluslararası yarışmacıların standardına yakın yarışmacılar çıkarmaktır. Üniversite Sporları Federasyonu’nun desteği ile üniversite içerisindeki öğrencilere bu sporu ulaştırarak kademeli olarak ülkemizde bu sporu daha da geliştirmeyi istiyoruz. Yurt dışında da bu yarışlarda Türkiye’yi temsilen takımlar oluşturacağız. Dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda branşların her biri için uygulamalar var. Böylelikle yarışmacılarımız bu uygulamaları deneyimleme fırsatı buldular. Her bir bölümde her bir klasmana yönelik uygulamalar yaptık. Zamana ve tekrara göre ve farklı uygulamalarla yarışmayı devam ettiriyoruz” ifadelerinde bulundu. 

“Üç branşı dünyada ilk defa biz bir araya getirdik”

Uni Battle’ın CrossFit, Powerlifting ve Strongman branşlarının üçünü dünyada ilk kez ve Türkiye’de bir araya getirildiği bir yarışma olduğunu ifade eden CrossFit Antrenörü Ferhat Alibeyoğlu, ilk defa bir federasyon tarafından desteklenen multidispliner bir yarışma icra ettiklerini belirterek, “Oldukça iyi bir katılım oldu yarışmaya. Toplam katılan üniversite sayısı 10. Yarışan gruplar sırayla finale kadar geldi. Finalde yarışanlardan arasında farklı üniversitelerden oluşan gruplar da var. Dolayısıyla üniversite öğrencilerine kendi üniversitelerinin haricinde grup olarak katılabilme olanağı da tanıdık. Toplamda üç branşı olan yarışmamızda powerlifting, temel kaldırış hareketlerini ve temel lift hareketlerini içeren bir branş. CrossFit ise strongman ve powerliftig branşlarının bir kısmını kapsıyor. CrossFit, tüm performansları branşın içinde en iyi seviyeye gelinmesini sağlayan bir egzersiz metodudur. Bu yarışmayla bunun tamamını bir araya getirdik. Etaplarda teknik yeterliliği ön plana çıkarmak yerine daha çok yarışmacıların kondisyon yeterliliğini, gücünü, dayanıklılığını ve motor yeteneklerinin bir kısmını test edecek antrenmanlar planladık” dedi.

Daha çok spor, daha az sağlık harcaması 

Kendisinin de Türkiye’nin ilk CrossFit yarışmacılarından biri olduğunu hatırlatan Ferhat Alibeyoğlu, sağlık için sporu gençlerle daha fazla buluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Üniversiteler gençleri sporla buluşturma noktasında çok önemli bir yerde. Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünde dediği üzere spor yapan camiada zeki, çevik ve ahlaklı olma olasılığı artıyor. Üniversite öğrencilerinin sporla daha fazla ilgili olmasını istiyoruz. Bu sayede daha az sağlık harcamasının olmasını, daha düzenli beslenen ve hedefi olan arkadaşlarımız olmasını sağlamayı umut ediyoruz. Organizasyondaki en önemli hedefimiz dünyada ve Türkiye'de obezite hızla ilerliyor ve ülkemizde yıllık 2 milyar kutu ilaç kullanılıyor. Obezite sebepli ilaç kullanımıysa çok ciddi bir oranda ve ülkemizde çok sayıda obezite hastası adayı var. Bizim maksadımız ilaç kullanımını ve bu sağlıksızlık durumunu ortadan kaldırmak ve bu alanda farkındalık oluşturabilmektir” diyerek sözlerini sonlandırdı. 


 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, "Dün akşam itibarıyla ‘Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz. Bu bir keşif kuyusudur, arama kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada bu arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, bir dizi ziyaret ve inceleme için Uşak’a geldi. Sektör Temsilcileri ile İstişare Toplantısı’na katılan Bayraktar, yaptığı konuşmada “2020 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfini çok şükür yaptık. Sakarya gaz sahasında bugün 3,7 milyon metreküp günlük gaz üretiyoruz ama daha yolun başındayız. İnşallah oradaki gaz üretimimizi günlük 40 milyon metreküpe çıkaracağız. Bu sayede bugün 1,4 milyon haneye yeten oradaki doğal gaz üretimimiz 15 milyon haneye kadar çıkacak yani nerdeyse 60 milyonluk nüfusun kullanabileceği doğal gazı kendimiz üreteceğiz” dedi. Bakan Bayraktar, Sakarya gaz sahası yakınlarında yeni keşfedilen gaz kuyusundan bahsederek, "Dün akşam itibarıyla ‘Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz. Ramazan ve Uşak’ın bereketiyle, bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv inşallah buluruz. Bütün çalışmamız, gayretimiz bu yönde olacak. Dolasıyla Göktepe 1 kuyumuz da bu anlamda hayırlı olsun. Bu bir keşif kuyusudur, arama kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada bu arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık. İlk kez kamuoyunda sizlerle paylaşmış olduk” dedi.
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek" dedi. Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Nikah Sarayında Doğu ve Güneydoğu iftar programı düzenlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Yılmaz, Büyükşehirler arasında yatırım oranı en fazla azalan ilin İstanbul olduğunu ifade etti. “Kimlikleri siyasetin malzemesi haline dönüştürmüyoruz” Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimliklerimizin ve farklılıklarımızın ötesinde geniş bir ortak zeminimiz var. Aynı tarihten gelen, aynı değerleri paylaşan ve aynı gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandı. “Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı” Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşan muhalefet masasına değinen Cevdet Yılmaz, “Tabiri caizde 7 düvel birleşti, olmadık masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldı mı ortada? Dağıldı gitti. Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı. Hatta bazı insaflı muhalifler seçimden sonra ‘iyi ki biz kazanmamışız’ dediler” ifadelerini kullandı. “İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” 31 Mart seçimlerine değinen Yılmaz, “Büyükşehirler arasından yatırım oranı en fazla azalan il hangisi olmuş biliyor musunuz? İstanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatırımların toplam harcamalar içinde oranı yüzde 55. Bu dönemde ne olmuş diye baktığınızda yüzde 38’e düşmüş. Tam 17 puan yatırımlarda bir düşüş olmuş. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Şovlarla, polemiklerle, kutuplaştırıcı bir takım söylemler ile bu gerçeğin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. İstanbul’un çok ciddi anlamda yatırıma ihtiyacı var. 5 sene yatırım yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek” şeklinde konuştu.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.