ASAYİŞ - 06 Ekim 2017 Cuma 15:16

Üniversite güvenlik görevlilerinin yaralandığı kavga anı kamerada

A
A
A
Üniversite güvenlik görevlilerinin yaralandığı kavga anı kamerada

Kadıköy'de öğrenci olan kız arkadaşıyla üniversiteye gelen bir kişi güvenlik görevlilerince içeri alınmayınca görevlileri havalı tabancanın kabzasıyla yaralayıp kaçtı. Başka güvenlik görevlileri tarafından yakalanan şahıs polise teslim edilirken,yaşanan o anlarda güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, saat 21.30 sıralarında Kadıköy Göztepe Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, üniversitede öğrenci olan kız arkadaşıyla birlikte okula girmeye çalışan Volkan U.öğrenci kimliği olmadığı için güvenlik görevlilerince içeri alınmadı. İçeri alınmayan Volkan U. görevlilerle tartışıp oradan ayrıldı. Daha sonra elinde havalı tabancayla gelen şahıs güvenlik görevleri Kemal D. ve Orhan T'yi tabancanın kabzasıyla yaralayıp kaçmaya çalıştı. Kaçmaya çalışan şahıs başka güvenlik görevlilerince yakalanıp polis ekiplerine teslim edildi. Yaralanan güvenlik görevlileri de hastaneye kaldırılırken,Volkan U.'nun arkadaşı olduğunu söyleyen iki kadının da elinde bulunan tabanca şarjörünü polise teslim ettiği öğrenildi. 

Kavga anı kamerada 

Yaşanan kavga anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şahıs güvenlik görevlileri ile tartışıyor. Ardından güvenlik görevlileri ile şahıs il arasında kovalamaca yaşanıyor. Ardından şahsın, iki güvenlik görevlisine saldırıp olay yerinde koşarak uzaklaşmaya çalıştığı ve güvenlik görevlisinin de ardından koştuğu görülüyor.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ çalışmaları başladı. Türkiye’de göl, baraj gölü, gölet ve akarsular genelinde 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren yapılan bilimsel çalışmalarda, istilacı balık türleri tespit edilmeye başlanmıştı. 2000’li yılların ilk yarısından itibaren ise mevcut su kaynaklarında istilacı balık türlerinin popülasyon yoğunluklarının hızla arttığı görülmüştü. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Nehri’ndeki istilacı türleri önleyebilmek için ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ni hazırladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan proje çerçevesinde 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle, Çifteler ilçesi sınırları dâhilinde bulunan Sakarya Nehri’nin Sakaryabaşı mevkii ile Eminekin bendi arasındaki yaklaşık 12 kilometre ve su yüzey alanı 200 hektar olarak belirlenen bölgede başladı. Çalışmalarına başlanan proje ile; Çifteler ilçesi Sakaryabaşı mevkiindeki istilacı ve doğal türlerin kompozisyon dağılımları belirleneceği, istilacı türlerin yaş, boy, ağırlık dağılımları; büyüme, kondisyon gibi temel parametreleri ile mide içeriği analizleri yapılacağı, balıkçılık biyolojisi açısından değerlendirilmesi gerçekleştirileceği ve istilacı türlere yönelik en verimli av aracı tespit edilerek, istilacı türlerin popülasyon yoğunluğunun azaltılmasında kullanımı sağlanacağı belirtildi. Proje sonunda istilacı türlerin popülasyonunu azaltmak, böylelikle mevcutta bulunan doğal türlerin beslenme, büyüme ve üreme şartları üzerindeki istilacı tür baskısının ortadan kaldırılacağının hedeflendiği açıklandı.