KÜLTÜR SANAT - 30 Aralık 2017 Cumartesi 08:55

Ünlü caz duayeni sahneyi çocuklarla paylaştı

A
A
A
Ünlü caz duayeni sahneyi çocuklarla paylaştı

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri Caz Müziği’nin duayen isimlerinden Melis Sökmen ile birlikte konser verdi. Çocukların performansını izleyenler ayakta alkışladı.

Kadıköy Belediyesi’nin çocukların sanat eğitimine destek vermek için hizmete açtığı Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri yeni yılı müzikle karşıladı. Çocuklar caz müziğine damgasını vurmuş, efsane eserlerden olan “Take five”, “Autumn leaves” ve “Fly me to the moon” gibi seçkin örnekleri kendi performanslarıyla sahneye taşıdı. Caz müziğin usta ismi Melis Sökmen ise çocuklara sahnede vokal yaparak eşlik etti. Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Çocukça Caz” adlı geceye aileler de yoğun ilgi gösterdi. “Çocukça Caz” gecesine katılım ise ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

“Mutluluktan ağladım”

Çocukların performansını çok beğenen ve konseri ilgiyle takip eden Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Prof. Dr. Simten Gündeş, “Çocuk Sanat Merkezi’miz birçok konser verdi, 10 yıldır konser vermeye de devam ediyor. 3 bin 500 öğrencisi olan merkezimizde çocuklar daha çok klasik müzik üzerine çalıştılar. İlk defa bir caz konseri verdiler. Burası da cazla ünlü bir yer, her cuma burada caz konserleri oluyor. Fakat ilk kez Çocuk Sanat Merkezi’nin öğrencileriyle bir caz konseri verildi. Mükemmel olduğunu düşünüyorum, herkes çok mutlu oldu. Muhteşem bir performans sergiledi çocuklar. Bir ara mutluluktan ağladım bile” dedi. 

Harun Basat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.