MAGAZİN - 20 Eylül 2014 Cumartesi 09:47

Ünlü sanatçıya polislerden sürpriz doğum günü

A
A
A
Ünlü sanatçıya polislerden sürpriz doğum günü

Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli polis ekipleri, ünlü sanatçı Behiye Aksoy’un 85’inci yaş gününü kutladı.

Duygusal anların yaşandığı kutlamada Aksoy gözyaşlarını tutamazken, ünlü sanatçının yeğeni Serhan Korhan, Aksoy’un şarkılarını seslendirdi.
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, bir dönemin unutulmaz Türk Sanat Müziği sanatçısı olan Behiye Aksoy’u 85’inci yaş gününde yalnız bırakmadı. Şişli’de bulunan Nezih Yaşlı Bakım Merkezi’nde yaşayan Behiye Aksoy için polis ekipleri, huzurevi yetkilileri ve çalışanları doğum günü pastası hazırladı. Kutlamaya, huzurevine yeni yerleşen TRT ses sanatçısı Gül Kansu da katıldı.
2001 yılında yakalandığı Alzheimer hastalığı nedeniyle tüm birikimlerinin tamamını elinden çıkartarak huzurevine yerleşen Aksoy, kendisi için hazırlanan doğum gününde gözyaşlarını tutamadı. Aksoy’un doğum gününde toplum destekli polisler, huzurevindeki diğer yaşlılarla da sohbet etti. Doğum günü öncesi huzurevinde yaşayanlara gitar dinletisi sunuldu. Dinletinin ardından Aksoy için hazırlanan pasta ışıkları kapatılarak salona getirildi. Salondakiler ise hep bir ağızdan ‘İyi ki doğum Behiye’ diyerek alkış tuttu. Ardından Aksoy’un yeğeni Serhan Korhan pastadaki mumları üfledi ve Aksoy’a polisler tarafından çiçek takdim edildi. Daha sonra huzurevinin sorumlu müdürü Derya Mutlutürk tarafından Aksoy’a hediyesi verildi. Behiye Aksoy, yeğeni Korhan ile birlikte pastayı kesti.

Ünlü sanatçıya polislerden sürpriz doğum günü

“HALAMIN ŞARKILARINI BİR ALBÜMDE TOPLUYORUZ”
Halası Behiye Aksoy’a doğum günü kutlaması yapıldığından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden sanatçı Serhan Korhan, “Bugün sizlerle beraber aynı zamanda Şişli Emniyet’i de yanımızda çok sağ olsunlar. Zaten halam burada güzel bir hayat sürdürüyor. Tabi sağlık durumu olarak hemen hemen herkesin bilgisi var. Oğlu olsun, komple ailemiz olsun hemen hemen her gün buradayız. Şu an hastalığı nedeniyle çoğu kişiyi tanımıyor ama en azından bizimle iletişim kuruyor. Bu da bizim için sevindirici bir şey. Halamın okuduğu şarkıları tekrardan ‘Halamın Şarkıları’ isimli bir albümde topluyoruz. Hem güzel bir vefa olacak hem de oğlu Ahmet Aksoy ile birlikte ‘Behiye Aksoy Vakfı’nı’ kuruyoruz. Böylece Behiye halamız gibi eski sanatçılarımıza destek olabileceğiz” dedi.

“BENİM TANIDIĞIM BEHİYE BU DEĞİL”
TRT ses sanatçısı Gül Kansu da Behiye Aksoy’u gördüğünde acı çektiğini ifade etti. Kansu, “Keşke görmeseydim. Maksim’in Bebek kısmında o okuyordu. Taksim kısmında da ben okuyordum. Hiç böyle olacağını düşünemedim, acı çektim. Benim tanıdığım Behiye bu değil. Kendi doğurduğu evladını tanımıyor. Acı çok acı. Bu hale nasıl gelmiş anlayamıyorum. Doğum günü için mutlu oldum elbette güzel bir anıdır. Hatıra ama ondan bir şey alamazsınız” ifadelerini kullandı.
Sanatçı Kansu, daha sonra “Dokunmayın Bana Ağlarım” adlı şiirini okudu.

“KENDİSİ ÇOK HANIMEFENDİ BİRİ”
Huzurevinin sorumlu müdürü Derya Mutlutürk ise, “Çok heyecanlıyız ve mutluyuz. Bu günlere hep beraber eriştik. Yeğeni Serhan Korhan da burada şarkılarıyla bizi neşelendiriyor. İnşallah hep beraber daha nicelerini kutlarız. Kendisi çok hanımefendi biri. Onu burada ağırlamaktan ve bakmaktan çok onur duyuyoruz. Seneye de inşallah hep birlikte bir doğum günü düzenleriz” diye konuştu.
Doğum gününün ardından Aksoy’un yeğeni Korhan, Aksoy’un şarkılarını seslendirdi. Korhan şarkıları seslendirdiği sırada ise duygusal anlar yaşandı. Polisler ise Serhan Korhan ile birlikte Aksoy’un okuduğu şarkıları seslendirerek, yaşlılarla dans etti. Daha sonra Korhan Aksoy’un elini tutarak yüzüne karşı şarkılarını okudu. Ardından Aksoy ile hatıra fotoğrafı çekildi. 

DOĞAN CAN CESUR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir